Csevegő
| |
örültmax | Dátum: Csütörtök, 2011-07-21, 18:36:52 | Üzenet # 1451 |
 Alezredes
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 115
| Tesztelgettem én is a 2011-es modot,s megkell valljam nekem nagyon bejön! Kicsit lehet tényleg "sin autosnak"tünik,viszont szerintem ezáltal sokkal finomabban is lehet kezelni a kocsikat!Hangilag is mind külső,mind belső kamerábol szerintem hibátlan! Talán a Seat visszaváltás hangja kicsit furára sikeredett(mintha defektet kepnál),de meg lehet szokni.Tetszik hogy mig a Chevivel futok Toban-ban 1:38-at,addig a Norbi Bmw-vel 1:40 alá nem tudok kerülni,alap beállitásokkal!Összességében én el tudnám vele képzelni az uj szezont!
|
|
| |
Jeck | Dátum: Csütörtök, 2011-07-21, 21:37:02 | Üzenet # 1452 |
 Mormogi Papa
Üzenetek: 439
| Hát ha ilyen jó az a mód, akkor el kéne gondolkoznunk. Ha másképp nem funként.
Extrém pályákkal.
|
|
| |
rocknrolla | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 07:54:24 | Üzenet # 1453 |
 Vezér-őrnagy
Üzenetek: 400
| Sziasztok! Megnéztem én is az új mod-ot, és azt kell mondjam hogy szerintem nem olyan rossz. Az eddig leírtakból rosszabbra számítottam. Kipróbáltam mind a 4 márkát alapbeállítással, és 1-5 tized eltéréssel ugyan azokat az időket autóztam. Nekem speciel a hanggal sincs semmi bajom. Egyedül a BMW-vel mentem kicsit rosszabb időt, de az ugye hátsó kerekes azt egy kicsit szokni kell. A javaslatom az lenne, hogy mielőtt döntés születik aki csak teheti próbálja ki és szerintem egy hétvégét rááldozhatnánk egy teszt futamra. Amúgy a Hungaroringen mentem mert azt jól ismerem, most ezzel a mod-al mentem 1.54 körüli időt. Ha jól emlékszem a jelenlegi verzióval 1.59 és 2.01 között autóztam.
|
|
| |
rocknrolla | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 07:59:51 | Üzenet # 1454 |
 Vezér-őrnagy
| Ja egy fontos dolgot majdnem elfelejtettem! A fizikája kétség kívül nem az igazi. Valahol azt olvastam hogy a Race07-ből merítették az ihletett a készítők. Az meg mint tudjuk nem annyira valósághű mint az rfactor, bár nagyon jó játék a maga nemében.
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 10:30:07 | Üzenet # 1455 |
 Generalisszimusz
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 687
| Uraim!
Toban-ban ki hogy áll köridőkkel ?
Nekem valami 1:42 eleje megy csak. Lejebb az istennek nem tudom vinni .
Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .
|
|
| |
dassved | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 11:37:27 | Üzenet # 1456 |
 Vezér-őrnagy
Üzenetek: 271
| 1:41:8, de csak egyszer adta ki, a többi ugyanúgy 42 legeleje. és melegszik a gumi mint a picsa...
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 11:43:09 | Üzenet # 1457 |
 Vezér-hadnagy
Üzenetek: 571
| Én még nem próbáltam a 2011-et, de megnéztem a fájlokat itt ott, és azt már látom, hogy jobbak, tapadósabbak a gumik, mint a mi modunkban, ami persze jobb stabilitást, kezelhetőséget is eredményezhet. Ez okozhatja a jobb köridőket mindenképpen Megjegyzem, nálunk is lehetnének azok a gumik. "Átimportálhatnánk" őket egy patch formájában.
Mad Tegnap késő esti gurulásom végső eredménye az 1:42:6xx. úgyhogy ne félj tőlem. Bár dugig hibával, és pályaelhagyással (tehát "szabálytalan"). Viszont nem hiszem, hogy ha kijavítom is, jobb időre lennék képes, mert mindig elrontom valahol. Nem vagyok képes semmilyen játékban az erős koncentrálásra. Nincs belső késztetésem rá.
Ja. A gumik nem melegedtek 110-115 (max érték) fölé, bár a legtöbb kör egyhuzamban, csak 4-5-6 volt
"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Péntek, 2011-07-22, 11:46:25 |
|
| |
wenizolika | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 11:50:50 | Üzenet # 1458 |
 Hadnagy
Üzenetek: 67
| asszem típus váltás lesz elsőkerekesre (SEAT) mentem pár kört,és hát... harapja az aszfaltot mint, Ló a tököt....
|
|
| |
Jeck | Dátum: Péntek, 2011-07-22, 13:55:08 | Üzenet # 1459 |
 Mormogi Papa
| Dzsaver az jó ötlet! Gumit átrakni peccs formájában, és máris dögösebb. Támogatom.
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Szombat, 2011-07-23, 13:25:50 | Üzenet # 1460 |
 Vezér-hadnagy
Üzenetek: 709
|
|
|
| |
sortiefish | Dátum: Szombat, 2011-07-23, 13:42:30 | Üzenet # 1461 |
 Vezér-őrnagy
Üzenetek: 340
| Ted-Mosby, Annyira szembeötlő, hogy sose vettem volna észre. Lesz még rá alkalom szabadedzésen és kipróbálom. Kösz!
|
|
| |
rocknrolla | Dátum: Szombat, 2011-07-23, 14:46:06 | Üzenet # 1462 |
 Vezér-őrnagy
| Az kiderült már hogy ki csinál szervert hétvégén? Ha úgy döntünk hogy én azt jelezzétek időben! Ha így lesz akkor megkérem m4dm3n-t hogy segítsen a rajtrács témában!
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Szombat, 2011-07-23, 15:01:18 | Üzenet # 1463 |
 Vezér-hadnagy
| rocknrolla,
még nem tudom, hogy leszek-e holnap este holnap délig megírom
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 13:13:31 | Üzenet # 1464 |
 Vezér-hadnagy
| Ezt csak úgy általánosan írom a gumi témához, ami a másik topikban fut.
A mostani fiatalok többsége, nem is találkozott valószínűleg a gyakorlatban a következő dolgok egy részével. Nem is olyan régen, már az is nagy szó volt egy személyautóban, hogy „kormányszervó”, „fékszervó” nagyon örültünk neki, mert könnyítette a vezetést. Ma, ez már természetes. Most nem minden fejlesztésre akarok kitérni persze: Aztán az ABS volt nagy áttörés, aztán a kipörgésgátló (kikapcsolható, mert van amikor jobb nélküle), stb. Mind nagyszerű dolog. A menetstabilizátor pl. Ez majdnem kiszúrt velem a télen, amikor egy kanyart olyan sebességgel akartam bevenni (szándékosan), ami neki nem tetszett, és felülbírált engem. Nem számítottam rá, ezért az autó kicsit megbillent, de hamar korrigálni tudtam, és nem volt gond. A gumiknál is Először volt a „gumi”, aztán – „radiál”, - „diagonál”, most meg „nyári” – „téli”, és millió minőségben, változatban. Az autók fejlesztői is gondolom arra törekednek, úgy az „utcai”, úgy a „versenyautó” szférában, hogy minél könnyebben, stabilabban, biztonságosabban lehessen vezetni, úton tartani a járművet. Én sajnos már nem követem a versenyszférát különösebben, ezért az infóm hiányos. De úgy gondolom, hogy csak úgy fejlesztenek, hogy a versenyzőnek minél könnyebb legyen vezetni, minél hatásosabb legyen a fékje, minél stabilabban menjen az autó a pályán, minél jobban tapadjanak a gumik, minél jobb teljesítményt kihozni egy adott motorból/váltóból, és persze a kaszni felépítése is közrejátszik.(tudom, vannak szabott határok) Azt még nem hallottam a versenyszférában, hogy menjünk kevésbé tapadós gumikkal, mert nagyon sínautós, vagy, hogy nagyobb legyen a kihívás. Esetleg ABS nélkül, hogy így mutassuk meg, mit tudunk. Van ilyen is, de ez nem a hagyományos versenyautózás, hanem mondjuk úgy, extrém sport (mindegy) Ezért gondolom azt, hogy nekünk is arra kellene inkább törekednünk, hogy stabil autókkal versenyezzünk, hisz ez így logikus (számomra). Ha majd a többség olyan szinten lesz, ami már engedi, akkor ronthatunk a feltételeken, vagy esetleg a Fun legyen extrém. Aki meg úgy szeretné megmutatni, mit tud, hogy rontja az elérhető lehetőségeket, mert a „kihívásra” hajt, akkor csináljon olyan setupot, amivel ezt a kihívást el tudja érni. Hisz nyilván ért hozzá. És élvezheti, amit szeretne. Így meg mindenki kénytelen elfogadni azt, ami csak xxx embernek(nem tudom mennyi) jó. Ezért kértem a minél több hozzászólást, mert lehet, hogy egyedül gondolom csak így. Ahogy nézem a társaságunkat, még mindig az „amatőrök” (nem félreérteni) vannak többségben, amit bizonyítanak a köridők, a balesetek egy része, és a versenyeredmények is. Tehát gondolkodjunk el a következő lépésünkön, és itt gondoljunk a közelmúlt, de akár a távolabbi múltunk történéseire is, és vonjuk le a tanulságot is. A kezdetektól, nem kevesen voltak olyanok, akik azért morzsolódtak le, mert nem tudtak megbirkózni az autó „kezelhetetlenségével”, vagy nem akartak másnak, maguknak bonyodalmat/balesetet okozni, vagy nem akartak örökké a tabella végén kuksolni, lehetőséget sem kapva a felzárkózásra, vagy egyszerűen csak normálisan vezetni szerettek volna, pedig szerettek volna maradni, hisz azért jöttek. Már megint hosszúra sikeredtem, pedig még volna mit mondanom a témában.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 13:36:21 | Üzenet # 1465 |
 Vezér-őrnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 398
| Sziasztok!
Nem akarom szemetelni a bajnokságos topicot, csak mivel megint erre jártam nagy vasárnapi ebéd utáni sziesztámban, szeretnék észrevételezni néhány dolgot, ha megengeditek. Abszolút nem szeretnék beleszólni semmibe, hiszen nincs rá alapom, de úgy érzem néhányan fogalomzavarban szevednek, amikor az rfactorral és a phwtcc moddal illetve annak megváltoztatásával kapcsolatban írnak le dolgokat. Gondolok itt a gumik kicserélésére, ami úgy látom kiemelten foglalkoztat néhányakat. Na most... egy dolgot elég nyugodt lélekkel ki lehet jelenteni: a phwtcc mod a fizika viselkedését tekintve valószínűleg nagyjából megfelel a valóságnak. Azt ugye tudjuk, hogy ennek a modnak az alapja a RaceX mod, amit nem éppen kezdők raktak össze. Azt is tudjuk, hogy az autók teljesítménye és súlya papíron megegyezik a tavalyi s2000-es autók teljesítményével (288le, 11xx kg). Azt pedig a hotlaps-ból tudjuk, hogy ezekkel a kocsikkal nagyon hasonló időket tudtunk többen is futni az igaziakhoz képest. Nem egy pályán, például éppen a Hungaroringen vagy Makaóban, Curitibában is szépen hoztuk az igazi időket. Ugye azért ez nem lehet véletlen összefüggés, tehát mind azok a pályák, mind maga a mod mégiscsak mutathat némi hasonlóságot a valósághoz képest, ha ez "véletlenül" így jött össze. Ugye tudjuk, hogy rFactor alá azt lehet készíteni, amit akarunk, így nem is minden modifikáció próbál valós körülményeket teremteni a pilótáknak. A fentiek tükrében viszont elég nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mod jól szimulálja a valóságot (gumit, futóművet, minden tulajdonságot egybevéve), tehát nevezhetjük szimulátornak. A szimuláció fogalma pedig az én olvasatomban semmiféle extremitást nem hordoz magában, ennek ez a feladata. Na most, ha viszont ezek (mármint a wtcc-re hajazó) a körülmények sokak számára nem megfelelőek, akkor persze el lehet kezdeni gondolkodni azon, hogy mit is kéne változtatni, nyilván ezért jött be képbe a wtcc 2011-es mod gumijának használata. Biztos vagyok benne, hogy az sokaknak segítene, mert én is kipróbáltam és olyan stabilan lehet azzal autózni, hogy már-már képtelenség önhibából kicsúszni. Na és itt jön képbe az, hogy ezt viszont vajon miért akarná erőltetni valaki, amikor szimulátorozásról van szó? A szimulátorozás megköveteli a nagy odafigyelést, a sok gyakorlást, az autó beállításának képességét, a gyors helyzetfelismerést, a hibátlan kanyarvételeket, féktávokat, a gáz-fék-kormánnyal egyszerre való finom teljesítményadagolást, pontos láb- és kézmozdulatokat. Ha ez nem jön össze vagy azért, mert az illetőnek nincs megfelelő eszköze (gagyi kormány, billentyűzet), képessége (ami részben adottság, de fejleszthető!) vagy ideje - ami a legfontosabb - nos, akkor el kell gondolkodni azon, hogy minek is szimulátorozik. A fenti dolgok mindenképpen kellenek hozzá. Persze ki lehet cserélni elemeket a játékban, hogy könnyebb legyen, csak onnantól pont azt öljük meg benne, amiért létrejött, onnantól az nem szimuláció - ugyanúgy, ahogy a segítségek fokozott használata mellett sem az. Ezt különösképpen azért nem értem, mert nálatok viszonylag sok segítség elérhető, amelyek bekapcsolásával gyakorlatilag ugyanazt lehet elérni, mint másik gumival, akkor még azokat is ráadva már tényleg eléggé groteszk eredmény jöhet ki. Az persze tény, hogy nem lehet 3-4mp-el jobb időket elérni így, de halkan megjegyzem, hogy az 54-es vagy még jobb idő (én ilyet egyetlen mért kör alatt mentem, szerintem még az 52 is reális azzal a gumival) a Hungaroringen már eléggé távolodik a valóságtól, tehát elméletileg nem is cél - legalábbis, ha még mindig szimulátorozásról van szó. Nyilván én értem, hogy miért kell az új gumi, hiszen kevesebb így lehet a baleset, kisebb a nehézségi szint, ami szorosabb versenyeket jelent, amit többen élvezhetnek. Csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy a phwtcc 2.0-tól is mindenki ezt várta. A mod gyakorlatilag eleget tett a kritériumoknak az előtte használt modhoz képest, mégsem történt semmi érdemleges változás. Se nem rázta össze a mezőnyt, se a kicsúszások nem szűntek meg. Arról pedig csak halkan teszek említést, hogy amíg a fejekben nincsen rend, addig lehet bármivel próbálkozni, a végeredmény ugyanaz lesz... Köszönöm a szót.
N
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 14:05:53 | Üzenet # 1466 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (Neuro) nos, akkor el kell gondolkodni azon, hogy minek is szimulátorozik. Ez nem volt szép, főleg "külsősként" Már megint zárjunk ki akárkiket.
Úgy veszem észre, hogy nálatok ez a szó, hogy "szimulátorozás", olyan mint az "Aranyborjú"(letérdelve imádjuk) Mindent ezzel akartok megmagyarázni, elfogadtatni. Én nem veszem be. Mit szimulál, azt mondd meg nekem? Hogy kimegyek a boxból, és abban a kanyarban kicsúszok 70-el, amit a mezei, utcai autómmal is beveszek 100-al (hideg gumikkal)? Remek szimulálás!!! Engem nem lehet beetetni ezzel. Én már vezettem autót. A leírásodból meg az jön ki, hogy akik már jól tudnak, értenek hozzá, azok remekül elboldogulnak vele, a többi meg le van szarva. Mint régebben. Vannak "kiváltságosok", meg vannak "nem" De most sem próbáltál érvekkel cáfolni bármelyik gondolatomat, hanem leírtad a szokásos, befolyásoló véleményed. Hogy ki szenved fogalomzavarban, azt meg nem biztos, hogy te vagy jogosult eldönteni. Ezek szerint a WTCC 2011 mod készítői, szintén fogalomzavarban szenvednek, és fogalmuk sincs az rFactor, és a szimulátorozás lényegéről. Mert akkor nem tették volna bele ezeket a gumikat. Igazad lehet.
Quote (Neuro) se a kicsúszások nem szűntek meg. Mert pont ezek, a most vitatott gumik voltak/vannak. Hogy szűnhetett volna meg.
Quote (Neuro) Arról pedig csak halkan teszek említést, hogy amíg a fejekben nincsen rend, addig lehet bármivel próbálkozni, a végeredmény ugyanaz lesz... Ezzel viszont tökéletesen egyetértek.
|
|
| |
Jeck | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:01:47 | Üzenet # 1467 |
 Mormogi Papa
| Igazad van Dzsaver! A fő cél a szórakozás! Vannak akik így is jól elszórakoznak, de a többség csak azt mondhatja el, hogy szereti ezt csinálni.
De azért ne az legyen a cél, hogy azt a pár embert, akik mindig elöl végeznek szolgálja ki a program. Erre sajnos nem mindenki figyel.
Nem kínlódni, hanem szórakozni szeretnék. Esélyem sincs a jók között lenni, de szeretnék stabilabb autóval, könnyebb kormányozhatósággal...satöbbi versenyezni. Nincs soktízezer forintos kormányom sem.
Sokak meg billel tolják. Akkor arra is mondhatnánk, hogy nem billentyű, hanem kormány van az igazi autókban. De nem az igazihoz akarunk közelítni, hanem szórakozni szeretnénk.
Az üzenetet módosította Jeck - Vasárnap, 2011-07-24, 15:04:20 |
|
| |
bakosgabor57 | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:12:46 | Üzenet # 1468 |
Címvédő
Üzenetek: 125
| Nagyjából az van, mint régebben, megint elbeszéltek egymás mellett... A szimulátor akkor szimulátor, ha olyan amilyent Neuró leírt, a szórakozva autózás pedig olyan, amilyent dzsaver és Jeck. Olyan is van, akinek mindkettő egyszerre sikerül...
|
|
| |
rocknrolla | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:32:52 | Üzenet # 1469 |
 Vezér-őrnagy
| Egyébként halkan megjegyzem, hogy mire ez a nagy beindulás!? Eddig megfelelt a mostani mod, most csak azért mert kiadtak egy újat, ami ráadásul nem is egyértelműen jobb azért váltsunk. Nem beszélve arról hogy egyesek által említett problémák odafigyeléssel gyakorlással elkerülhetőek. ( De azért tegyünk egy gumi cserés próbát) Nekem a mostani tökéletesen megfelel!
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:35:00 | Üzenet # 1470 |
 Vezér-őrnagy
| dzsavermadar, kettőnk közül nem én vagyok, aki bárkit is befolyásolni akar... mégis mi előnyöm származna nekem abból, ha itt bárit befolyásolnék? Meg mivel is befolyásolok és milyen irányba? Nem értem mit kellett volna nekem bármilyen érveket írnom (egyébként írtam, nem is egyet), nem akartam meggyőzni senkit... Furcsállom ezt a támadó hangnemet. Mitől félsz, hogy elviszek innen valakit? Vagy attól, hogy más is rádöbben arra, hogy többféle módon lehet megoldani a dolgokat? Nem hiszem, hogy olyan nagy titkokat írtam, amire más ne jött volna rá magától, amennyiben mélyebben érdekli a szimulátorozás.
Quote (dzsavermadar) Én nem veszem be.
Nem kell bevenni, a tény az, hogy egy versenyautót vezetni nem könnyű dolog, akármennyire is úgy jön le néhányaknak a TV képernyőjén keresztül, hogy csak beülnek és nyomják. Nem padlógázzal vesznek ők sem minden kanyart és ABS híjján nem tövig nyomják a féket minden féktávon. Sőt, továbbmegyek. Sok helyzetben egyszerre nyomják a két pedált (némelyik jóféle kameraállásából ez jól látható is). Ők az úgynevezett igazi profik. Köztünk is van 1-2 olyan kvalitású játékos, aki már közelíti azt a szintet, erre céloztam a hotlaps időkkel fentebb, amikor írtam, hogy teljesen jó a phwtcc mod 2.0, hiszen az igazi időkhöz képest ott vannak ők is ezzel a moddal. Viszont pontosan emiatt van az, hogy mások meg eldobják "minden" kanyarban a kocsit, mert ők meg nem képesek arra, amire a legjobbak. Ezt nyilván sokan nem tudják elfogadni, amit részben meg tudok érteni, mert nem élvezetes több másodperccel körönként lemaradni valakihez képest. De ráfogni a játékra, hogy amiatt van, az a rossz, azon kell változtatni... Ezzel szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy semmilyen változtatás nem fog superman-t csinálni azokból, akik nem superman-ek... hiába lesz egyre könnyebb, az arányok csak akkor változhatnak igazán, ha a fentebb is írt alapvetően szükséges dolgokkal valaki rendelkezik. Viszont akkor meg nem is lenne szükség a változtatásokra... ördögi kör lenne? Nem az. Rá kell szánni az időt és energiát. Ha ezt valaki úgy értelmezi, hogy emiatt bárkit is ki kell zárni, azért én nem vállalok felelősséget... mindenki saját maga tudja, hogy mire képes vagy mit vállal. Van aki sokat, van aki kevesebbet. Az én szememben eléggé visszás, hogy az utóbbiak játékmódosítással próbálnak elérni valamit a munka helyett. Ha ezzel befolyásoltam valakit, akkor töröljétek ki a hsz-em. Nehogy felnyíljon a szemük.
Quote (dzsavermadar) a kanyarban kicsúszok 70-el, amit a mezei, utcai autómmal is beveszek 100-al (hideg gumikkal)?
Erre térjünk vissza majd akkor, ha az utcai autóddal azon a pályán ezt valóban megcsináltad...
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:35:58 | Üzenet # 1471 |
 Vezér-hadnagy
| én benne vagyok legyenek új gumik de akkor az automata váltó és kuplung kivételével minden segítséget elveszünk, mert semmi szükség rá mert ha beteszel egy irányítási és fékezési, vagy egy kipörgésgátló alacsonyan segítséget, akkor egy újjal végigkormányozol még Macau-ban is
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:38:39 | Üzenet # 1472 |
 Vezér-őrnagy
| Ted és Gábor érti miről gagyogok.
De úgy látom sikerült megint ellentétes hatást elérnem a firkálmányommal többenél, úgyhogy elnézést, hogy le mertem írni, mert regsiztrált tag vagyok...
Az üzenetet módosította Neuro - Vasárnap, 2011-07-24, 15:39:41 |
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:40:03 | Üzenet # 1473 |
 Vezér-hadnagy
| Gábor Nem beszélünk el egymás mellett, mert most nem a szimulátorozás lényegéről folyik a beszélgetés, hanem arról, amit jól fogalmaztál meg Quote (bakosgabor57) van, akinek mindkettő egyszerre sikerül... Ki kellene deríteni, hogy hány embert érintenek közülünk ezek a variációk. Ha a nagy többség szeretné inkább választani Quote (bakosgabor57) szórakozva autózás variációt, akkor érdemes gondolkodni a módosításon. Én sem arra gondoltam, hogy zsínóron húzzuk az autókat. De ha már egy csapat vagyunk, akkor mindkét irányból illene közelíteni egymáshoz. Léteznek olyan megoldások is, hogy én is engedek kicsit, hogy neked is jó legyen, de te is engedsz kicsit, hogy nekem is
Régebben, amikor elmentünk társaságban autózni, motorozni, mindig igyekeztünk a leglassabbhoz igazodni, hogy ne érezze magát kirekesztve, csak azért, mert az ő járműve lassabb.
Itt persze nem így kell, de kompromisszum létezik mindenhol Nem kell vagy ezt, vagy azt választani. Vannak más lehetőségek is. PL.: a 2011 gumik, és a mi gumijaink között "félúton" mondjuk, kipróbálnánk egy harmadik gumit. El tudom képzelni, hogy mindenki elfogadná, mert mindenki kapna valamit abból amit szeretne, és egetverően senkinek sem okozna nagy változást.
Ha kell, egy pillanat alatt elő lehet állítani a kettő közti "félutas" gumit, bárki kipróbálhatja, és véleményt mondhat róla. És ezzel még a "szimulátorozást" sem vertük agyon. Itt is leírom. A 2011-es mod készítői felrúgták a szimes szabályokat, hogy ilyen gumikat raktak a modjukba?
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 15:48:45 | Üzenet # 1474 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (Neuro) Erre térjünk vissza majd akkor, ha az utcai autóddal azon a pályán ezt valóban megcsináltad... Nem, Neuro. Akkor térjünk erre vissza, amikor te is levezettél már több mint Egymillió km-t balesetmentesen, mint én. És voltak a seggem alatt sok száz lovas autók is. Ha ráleheltél a gázpedálra már feltépte az aszfaltot.
És én is értem miről "gagyogsz", csak te nem akarod most sem megérteni, hogy én miről gagyogok.
Most mi vagyunk a játékért, vagy a játék van miértünk?
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 16:01:45 | Üzenet # 1475 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (Ted-Mosby) de akkor az automata váltó és kuplung kivételével minden segítséget elveszünk
Felőlem még ezeket is el lehet venni, mert az ABS low-on kívül nem használok semmit (kivéve a startnál) De most nem erről van szó. Jobb kezemmel adok, a ballal meg elveszek?
"ha beteszel egy irányítási és fékezési, vagy egy kipörgésgátló alacsonyan segítséget, akkor egy újjal végigkormányozol még Macau-ban is" És ez miért baj? A segítségek úgyis lassítanak, tehát aki nem használ, az úgyis előrébb jár, és mit számít, hogy hátul mi történik?
És még nem vagyunk ott, hogy gumit váltunk, még csak beszélünk róla, egy javaslat volt. Ennyi!!!
Nem is értem, miért kevert ekkora port? Mintha valami őrült nagy önfeláldozást, vagy lemondást, vagy nem is tudom mit javasoltam/kértem volna.
Ha ez ekkora gondot okoz, hagyjuk a fenébe. Én legalábbis szívesen abbahagyom.
|
|
| |
Jeck | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 20:18:12 | Üzenet # 1476 |
 Mormogi Papa
| Igazából én szeretem a WTCC-zést. De szeretném, ha kicsit gyorsabb lenne, ha kicsit irányíthatóbb lenne, ha kicsit kezelhetőbb lenne. Erre lett volna jó a gumi.
Csak annyit szerettem volna, hogy próbáljuk ki.
Ma is amikor mentem a hegyre iszonyat lassú volt. Sztem a különbségek megmaradnak, és pár másodpercet gyorsulunk. Ennyi lett volna.
De én nem értek hozzá.
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 20:23:22 | Üzenet # 1477 |
 Vezér-hadnagy
| attól, hogy más lesz a gumi a sebességérzetet nem fogod megkapni, csupán egy-egy pályán jobb időt fogsz elérni, de a vezetés élménye, hogy küzdeni kell az autóval,mert nem biztos, hogy 150-nel beveszed a kanyart az más
az rFactor ilyen játék, jobban kidolgozottabbak a részletek, setupolás, mod készítés stb..
sosem lesz olyan, mint pl a GRID, ezt kellene már megérteni végre
a GRID arcade stílusú játék, az rFactor pedig szimulátor, ne hasonlítsuk már össze a kettőt
|
|
| |
Jeck | Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 21:07:02 | Üzenet # 1478 |
 Mormogi Papa
| Azt gondoltam, hogy keményebben rakhatom a kanyarba. De ha csak jobb időt tudok vele menni, azt is szeretném.
|
|
| |
rocknrolla | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 13:52:52 | Üzenet # 1479 |
 Vezér-őrnagy
| Ted! A pálya csomagokat mindenképpen le kell tölteni?És ha igen akkor hova másoljuk, az alap rfactorra vagy a PHWTCC-re?
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 18:05:45 | Üzenet # 1480 |
 Vezér-hadnagy
| rocknrolla,
igen töltsétek le, mert egy-két dolgot változtattam én minden módot külön könyvtárba teszek, hogy még véletlenül se tudjanak összeakadni van egy Porsche mod-os van egy PHWTCC mod 2.0 van egy PHWTCC mod 3.0 van egy WTCC 2011 by rizke mod-os és van még egy amibe a többi mod, van pl.: F1, HRC stb...
|
|
| |
Jeck | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 19:41:07 | Üzenet # 1481 |
 Mormogi Papa
| De a porshe módnak kell az alap, vagy megáll önmagában?
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 20:27:01 | Üzenet # 1482 |
 Vezér-hadnagy
| Jeck,
én ezt kicsomagolom és erre teszek minden mod-ot az rFactor mini verziója, a letöltések között is megtalálod
|
|
| |
Kalmee | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 21:16:50 | Üzenet # 1483 |
 Közlegény
Üzenetek: 12
| Sziasztok! Holnap rendben leszek úgy nézem hardware ügyileg de lemaradtam egy-két letöltésről mint pl a hatodik jav. csomag és nem tom mért nem tom leszedni ugyanis "problémám van az oldal betöltésével"! Tudnátok segíteni mi lehet a probléma? köszi
|
|
| |
Kalmee | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 21:16:59 | Üzenet # 1484 |
 Közlegény
| Sziasztok! Holnap rendben leszek úgy nézem hardware ügyileg de lemaradtam egy-két letöltésről mint pl a hatodik jav. csomag és nem tom mért nem tom leszedni ugyanis "problémám van az oldal betöltésével"! Tudnátok segíteni mi lehet a probléma? köszi
|
|
| |
Kalmee | Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 21:32:08 | Üzenet # 1485 |
 Közlegény
| Most már ok tom szedni:) Ha mindem ok hétvégén indulok
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 06:53:07 | Üzenet # 1486 |
 Vezér-hadnagy
| Kimi1108
Köszönjük, a fáradozásodat szerverbérlés ügyében, de úgy tűnik, hogy nehézségekbe ütközik nálad a további intézkedés. És az információk tőled, szintén leálltak. Kérlek utald át az összegyűlt összeget, a személyes üzenetben megkapott számlaszámra 3 napon belül. A további ügyintézést átvállaljuk. Köszönöm!
Egyben megkérem Ted-Mosby-t, hogy adja meg Kimi1108-nak személyes üzenetben a megfelelő számlaszámot. Köszönöm!
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 07:18:49 | Üzenet # 1487 |
 Vezér-hadnagy
| dzsavermadar,
én írjak üzenetet, vagy Te már megtetted? kinek a számlaszámát adjam meg, ki fogja intézni? én mondtam, hogy nem tudom vállalni
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 07:36:08 | Üzenet # 1488 |
 Vezér-hadnagy
| Ted
Mindegy, hogy ki intézi. Majd aki elvállalja. Majd kiderül, ki tudja vállalni. Én nem írtam személyes üzit semmit. Ha gondolod megadhatod a saját számlaszámodat is Kiminek, mert amikor fizetni kell a szerverért, mindegy honnan megy a pénz. Úgyis utalni kell majd, amikor aktuális. Nyugodtan különválhat az intézkedés, meg a fizetés. Gondoltam nálad lehet a pénz, mint vezetőnél. De aki bevállalja az intézést, az is kaphatja a lóvét, csak akkor ez ügyben jó lenne minél hamarabb nyilatkozna valaki.
Gondolom, hogy egy nap alatt megvan a megrendelés, egy-két nap a fizetés, és ha igaz, azonnal van szerver fizetés után. Itt viszont olyan ember kell, aki valamennyire ért a szerver kezeléséhez. Aztán kitanulhatja más is, hogy legyen tartalék.
|
|
| |
sortiefish | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 08:27:19 | Üzenet # 1489 |
 Vezér-őrnagy
| dzsavermadar, Probléma valószínűleg többünk nem szeretné megadni a számlaszámát vagy a lakcímét emiatt nem lesz könnyű másik embert találni. Erre okot nem tudok mondani, de én nem szívesen adom ki ezeket az adatokat, általában sehol.
Az intézés része kb. egyenlő a nullával ugyanolyan, mint mikor a neten vásárol az ember valamit megfog és beteszi a kosárba majd fizetés csak itt utalással , mert a futár nem jön a szerverrel házhoz. Amikor megrendeled a szervert megadsz egy emailcímet aki bárki lehet nem kell ugyanazon személynek utalni a pénzt és a szerver kapcsolattartónak és kezelőnek lennie. Ez a személy kapja meg az üzemeltetőtől a szükséges információkat és kódokat. Ez is megbeszélendő lenne, de részemről nyilvánvaló, ha Ted vállalja akkor ő lenne a szerver admin, mint eddig persze most már, ha rockenrolla is vállalja lehetnének ketten is vagy akármelyik VB-tag. Ezúton én fel is kérném őket az admin szerep vállalására. Jó lenne, ha a HOT Laps is futna a szerveren amit Ted készített és üzemeltet a szerverén nem tudom ez mekkora program, de én szeretném itt is kérni, hogy a 4GB-os tárhelyes megoldást válasszuk, most is nehezen haladunk, ha később lesz valamilyen probléma sokkal nehezebb lesz majd utólag elintézni a változtatásokat +1800 ft a 2 GB-t tárhely, ha másképp nem megy én kifizetem, de addig amíg több a versenyző és játékos jelölt, mint a befizetett összeg ez sem lehet probléma. Valakinek más ötlete van, várom a javaslatokat.
Kimi a hétre ígérte legkésőbb, hogy elintézi, ezért ezt a hetet megvártam volna még az intézkedéssel bár érthetetlen, hogy miért nem rendelte idáig még meg a szervert. Ha nem áll szándékában eltulajdonítani a pénzt csak tényleg minden összejátszott arra, hogy nem tudta megrendelni akkor nekünk se fog utalni, ha meg "elitta" a szerver árát akkor annak úgyis anji.
|
|
| |
oxykirally | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 08:47:37 | Üzenet # 1490 |
 Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
| sortiefish, Quote (sortiefish) Probléma valószínűleg többünk nem szeretné megadni a számlaszámát vagy a lakcímét Attól, hogy megadod a számlaszámod, attól még nem dud senki mit kezdeni vele a kártyaszám, PIN KÓD nélkül, és a kártya hátulján lévő biztonsági kód nélkül, amit egyértelműen nem kell megadni senkinek!!! És akkor még ott van az SMS megerősítés, meg a kártyán lévő lejárati idő! Most akár megadhatom a számlaszámom de nem teszem, nehogy valaki elkezdjen rá utalni . A lakcímem, meg az itt lévő fórumlakok közül bárkit érdekel, szívesen megadom, és ha erre jár szívesen látom egy kávéra. Az előző ligában, volt olyan ligatag, aki sokat utazott az országban, és amikor Érd környékén járt megcsörgetett, és bejött egy kávéra hozzám. Semmi titok nincs benne!!! Semmi rejtegetni valóm nincs!!!
Quote (sortiefish) ha meg "elitta" a szerver árát akkor annak úgyis anji
Ezzel sem tudok egyetérteni! A számlaszám alapján feljelentést lehet tenni a rendőrségen, és minél többen tesszük, annál jobb. De ne menjünk ebben az irányban, mert hosszadalmas. Egyébként a Prohardveren ha olvasod, azt írják, hogy ne utalj előre ismeretlennek, ha mégis átvernek, azonnal tégy feljelentést, mert a számlaszám alapján így-is-úgyis elkapják! Van más megoldás. A Tag.Szövben ahová utaltuk a lóvét ( sógornőm ott dolgozik) megszerzem a lakcímét, aztán lehet intézkedni. Szerkesztve: A lakcíme közelében szervezzük a ligatalkozót, tehát ezt is eldöntöttük hol legyen
2 szerkesztés: És akkor van közöttünk rendőr Úr is!!!
OxyKingRing
Az üzenetet módosította oxykirally - Kedd, 2011-07-26, 08:52:46 |
|
| |
YakQzA | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:01:34 | Üzenet # 1491 |
 Alezredes
Üzenetek: 141
| Quote (oxykirally) A lakcíme közelében szervezzük a ligatalkozót, tehát ezt is eldöntöttük hol legyen biggrin
2 szerkesztés: És akkor van közöttünk rendőr Úr is!!!
Háhá! Ezen most jót derültem! Micsoda buli lenne! (azért remélem nem kerül rá sor)
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:01:57 | Üzenet # 1492 |
 Vezér-hadnagy
| sortie
Itt arról van szó, hogy Kimi vállalta, hogy elintézi a dolgot. De valamilyen oknál fogva nem tudja teljesíteni a vállalását. Ezért kérjük meg arra, hogy adja át nekünk a további intézkedéshez szükséges pénzt, ami nála van, és mi megrendeljük a szervert. Ahogy írtad is "egy pillanat", maga a megrendelés. A számlaszám nyűgös megadását nem értem, mert azzal még nem adtál ki "titkos" adatokat magadról. én akár ide is kiírom nyilvánosan bármelyiket, attól senki hozzá nem fér, el nem vehet belőle, legfeljebb tehet hozzá. Rengeteg nyilvánosan megadott számlaszám van. Gondolj csak a számlákra, bélyegzőkre. Közkézen forognak a számlaszámok. Nekem gondom van, azért nem javaslom az én számlaszámom. Vannak beszedési megbízásaim, meg vannak fizetési elmaradásaim, és ha pénz kerül rá, esetleg azonnal levonják Kiminek is az egyik barátom utalt a kérésemre.
Ha Kimi akadályoztatva van esetleg bármiben, akkor is jeleznie kellene felénk valamit, hogy tudjuk hol áll az ügy. Úgy emlékszem a most elmúlt hétvégére jelezte hazaérkezését. Ha ez csúszott is, kutya kötelessége lett volna jelezni felénk valamit. Itt huszon akárhány ember dolgáról van szó. Eleve át kellett volna adnia valakinek az intézkedést, már MAGÁTÓL is. Nem utazok el 8-10 ??? napra, hogy várjanak rám sokan, hanem átadom. Most viszont már lépnünk kell, mert NEM TUDUNK SEMMIT! Ezért írtam, amit írtam.
Arra kérek mindenkit, hogy ne menjünk el a feltételezésben egyelőre negatív irányba! Lehet, hogy szegény egy kórházban fekszik, vagy 20 csaj nyalogatja folyamatosan, és azért nem tud jelentkezni. Természetesen egy bizonyos idő után megtesszük a szükséges lépéseket.
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:02:03 | Üzenet # 1493 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (oxykirally) Attól, hogy megadod a számlaszámod, attól még nem dud senki mit kezdeni vele
ez így van, a neved is megadhatod attól még senki nem fér hozzá a számládhoz és mindez privátban megy, tehát nem lesz publikus az oldalon
csupán a szerver bérlés elintézésére mondanék nemet, a szerver üzemeltetését, beállítását természetesen vállalom sok a dolgom, a honlappal, a mod elkészítésével, a táblázatok és egyebek megszervezésével, ezért írtam, hogy a bérlést intézze valaki más
azt mondom, hogy ezt a hetet még várjuk, meg hátha lesz előre lépés valami, ha nem akkor szombaton írok egy emailt KIMI-nek és kérek egy részletesebb tájékoztatást mi a helyzet
le lehet nyomozni, fel is lehet jelenteni, de ennek a lefutási ideje elég hosszú és nem biztos, hogy sikerrel járunk amit átutaltunk az fejenként nem nagy összeg, de egyben már azért sokat jelent
attól, hogy van közöttünk rendőr Úr is, az még nem azt jelenti, hogy gyorsabb, vagy könnyebb lesz az ügyintézés
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:11:24 | Üzenet # 1494 |
 Vezér-hadnagy
| Ted
Azt az e-mailt most is elküldheted, sőt ajánlottabb most. Legalább jelentkezzen, vagy valami. Ne várjuk meg ezzel is a hétvégét. Minél előbb tudjunk már meg valamit.
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:12:07 | Üzenet # 1495 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (dzsavermadar) Azt az e-mailt most is elküldheted, sőt ajánlottabb most.
már megtörtént ....
bár ez egy freemail-os email cím,azt bármikor csinálhatok 100-at, nem köthető szolgáltatóhoz ha esetleg valaki tud egy másikat, jelezze
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:14:20 | Üzenet # 1496 |
 Generalisszimusz
Üzenetek: 687
| Szerverbérlés:
Vagy várjuk meg ezt a hetet, hogy Kimi intézkedik-e vagy ha nem tud egyáltalán - elfoglaltságai miatt - akkor meg utalja át a pénzt. Rocknrolla már korábban is jelezte - ha jól emlékszem - küldje el Kimi neki a zsét és majd ő intézkedik. Ha ez így volt és van még mindíg, akkor én támogatom benne. Ha nem vállalja, akkor bánja a t*k*m megadom a számlaszámomat az illetékesnek, hogy csorgassa át a zsét és intézkedek majd én. De ennyi. Szerverbeállítás, üzemeltetés ilyenek az a két szervezőre hárulna. Ez Ted és rock.
Na egyelőre ennyi .
Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:14:42 | Üzenet # 1497 |
 Vezér-hadnagy
| Csak elolvassa! Nekünk most ez a fontos.
Ha meg elolvassa, és felelősséget érez irántunk, akkor meg válaszol is.
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:21:31 | Üzenet # 1498 |
 Vezér-hadnagy
| megtaláltam máshol is KIMI-t 5 perces "nyomozás" volt az egész
van kép, másik email cím, lakhely, sőt még egy rendszám is stb...
sok mindenre jó az internet
|
|
| |
sortiefish | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:22:23 | Üzenet # 1499 |
 Vezér-őrnagy
| oxykirally, Egyetértek mindennel amit írtál, de azért írtam a számlaszámmal kapcsolatban, mert pl. anno is csak KIMI jelezte a szándékot senki más és csak erre az egy okra tudtam gondolni. Mivel a szerver bérlés, megrendelés semmi megterhelő dolgot nem tartalmaz nekünk csak használni kell. Valamiért te sem azt írtad, hogy vállalod, ha megbízunk benned a pénz kezelését illetően. Azért kösz, ha beugorhatok hozzád néhanapján. Nekem is van online ismeretségem én pókerezem online és rendszeresen szoktunk Pesten összejönni pl. Trófea Grill étterem, ismerkedni egy jót szórakozni, de online pókeres rendezvényen is voltam már többször is.
Személy szerint nem gondolom, hogy lelépett volna nem is tudom 15-16 ezer forinttal azért írtam, hogy várnék még az intézkedéssel egy hetet. A rendőrséget nem tudom mennyire izgatja izgatná ennyi összeg felkutatása behajtása, ha jól emlékszem 50K alatt nem nagyon szoktak sok mindent tenni.
Másik javaslatom, hogy dobjuk össze újra a pénzt rendeljük meg gyorsan és, ha Kimi valamikor visszautalja nekünk a manit akkor meg lesz + fél évre a zsé. Ha meg nem is létező személy hanem pl. 1 UFO akkor részemről meg nem történtnek tekintem az ügyet meghívtam két korsó sörre egy jobb helyen.
|
|
| |
sortiefish | Dátum: Kedd, 2011-07-26, 09:27:49 | Üzenet # 1500 |
 Vezér-őrnagy
| Alakul már az ügy hála az égnek lesz olyan személy aki megadja az elérhetőségét és bérel a közösségnek szervert.
Quote (Ted-Mosby) megtaláltam máshol is KIMI-t 5 perces "nyomozás" volt az egész
van kép, másik email cím, lakhely stb...
sok mindenre jó az internet
Én most is azt gondolom, hogy lustaság és elfoglaltság miatt nem rendelte meg, de ettől még igen kezd bosszantó és dühítő lenni a dolog és persze kell tenni valamit az ügy érdekében.
|
|
| |
|