Nyitólap

Regisztráció

Belépés
Szerda, 2025-06-25, 05:53:58 | Üdvözöllek Vendég
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Csevegő
dassvedDátum: Szombat, 2011-09-24, 13:04:05 | Üzenet # 2651
Vezér-őrnagy
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 271
klassz, ott leszünk! smile

spdriDátum: Szombat, 2011-09-24, 15:30:14 | Üzenet # 2652
Ezredes
Üzenetek: 229
Nem lenne elég 2x8 kör?

dassvedDátum: Szombat, 2011-09-24, 15:51:42 | Üzenet # 2653
Vezér-őrnagy
én is megelégednék kevesebbel, ne lőjjük el a puskaport/időt holnapig! smile esetleg megoldható volna?

dzsavermadarDátum: Szombat, 2011-09-24, 15:58:53 | Üzenet # 2654
Vezér-hadnagy
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 571
Beszámoló
Végigéztem mindkét futamunkat Monzában.
Azért volt rá szükség, mert elég sok „hang” érkezett a vágásokkal kapcsolatban, és a VB úgy gondolta, nézzünk utána a dolgoknak.
Az ellenőrzés 10-12 órát vett igénybe, úgyhogy ez a későbbiekben (részemről) nem fog megtörténni.
A feldolgozása, ellenőrzése és nyilvánosságra hozatala további 3-4 órát, ezért fogadjátok kellő figyelemmel.
Ha valakinek nem világos valami, kérdése lenne, tegye fel bátran.
A vágásokra irányult a vizsgálat, de közben más szabálytalanságok is kiderültek, amit szintén belevettem az elemzésbe.
A VB eldöntötte, hogy ezeket most nem számoljuk bele az eredményekbe.
Sajnos nem voltak még konkrét és ellenőrzött adataim akkor, különben nem egyeztem volna bele. Ugyanis ezek nélkül szerintem irreális adatokat mutat a bajnoki táblázat.
Egy biztos, ha korrekt eredményeket akarunk, ez így nem mehet tovább.
Mindenki vonja le belőle amit akar, és gondolja át az egészet.

Természetesen ez nem hivatalos értékelés, csak valamit ki kellett találnom.
Először is:
4 vágási kategóriát határoztam meg.
Kis vágás (kb.2-3 keréknyom) büntetése: 2 mp
Közepes vágás (kb, fél autónyi) büntetése: 3 mp
Nagy vágás(kb.1-3 autónyi) büntetése: 5 mp
Extra ( előzőeknél nagyobb büntetése: 10 mp
Ezek alapján pontoztam.
(Ne feledjétek, az 5 cm vágás, tulajdonképpen 1 autó + 5 cm vágás a valóságban)

Sárga oszlop: eredeti sorrend és időkülönbségek
Pink oszlop: a vágási büntetőpontokkal megnövelt időkülönbségek, és az ezek szerinti sorrend
Kék oszlop: mindehhez hozzáadva, a közben kiderült szabálytalanságokért járó büntetőpontok.
Az utolsó (Végeredmény) oszlop a végső sorrendet jelenti, a VB hivatalosan kiszabott büntetései nélkül.
Nevek színei
Kék (helyzete nem változott)
Zöld (előrébb került)
Piros (hátrébb került)

Első futam:

Bocsánat! a Végeredmény rovatban "rocknrolla" PIROS.Sőt ebben az táblázatban elfelejtettem a színeket hozzáigazítani.(lehet, hogy máshol is?)

Második futam:

Egy lépéssel tovább léptem, és hozzátettem még a hivatalosan is kiosztott büntetéseket.

Tehát így nézne ki, ha minden észlelt szabálytalanságot figyelembe vennénk, és beleszámolnánk a végeredménybe.

Első futam:

Második futam:

"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."

dugojancsiDátum: Szombat, 2011-09-24, 16:06:21 | Üzenet # 2655
dugo mester
Üzenetek: 359
dzsavermadar, nagy vagy thumb respect Az első futamon 21 mp előnyöm lett volna surprised és 9. lettem volna a 2. futamon selejt autóval biggrin

A próba futamon ott leszek! smile

Az üzenetet módosította dugojancsi - Szombat, 2011-09-24, 16:08:38

spdriDátum: Szombat, 2011-09-24, 16:10:37 | Üzenet # 2656
Ezredes
Dzsaver,

Köszi az alapos beszámolót, tanulságos...

dzsavermadarDátum: Szombat, 2011-09-24, 16:16:14 | Üzenet # 2657
Vezér-hadnagy
Külön kiemelném Baly-t, aki mindkét futamot egyetlen vágás nélkül csinálta meg!

Az első két táblázat "Pink" oszlopában megtaláljátok, ki mennyi "büntetőpontot" szedett volna össze a vágásokból.
Akinek 10-12 pontnál több van futamonként, az gondolkodjon el azon(köztük én is), hogy milyen eredményt érdemel, és jogosan örülhet-e a pontjainak

Nem vettem figyelembe a szélesítéseket, pedig a "szemfülesebbek" előszeretettel vették igénybe a pálya bizonyos pontján, a jobb kigyorsítás érdekében.
Gondosan csináltam a vizsgálatot, és lehetnek benne hibák, de abban biztos vagyok, hogy a lényegen nem változtatna.

dzsavermadarDátum: Szombat, 2011-09-24, 16:48:20 | Üzenet # 2658
Vezér-hadnagy
Még említést érdemelnek a nem óvott, de a vizsgálatom alatt felderített események.
Itt hívom fel a VB figyelmét, hogy a rajtok vizsgálatánál kimaradt a látókörünkből 3 szabálytalanság.
Az 1 futam rajtjánál 2-en előztek pályán kívül, és az 2. futam rajtjánál is volt egy ilyen előzés

A többi szabálytalanság, csak felsorolva (17 db a két futamon)
Előzések vágással, kilökéssel, szélesítéssel, leszorítással. Ez volt a zöme.
De volt simán baleset okozása is, és tolatás érkező autók elé is.

Azért ez is elgondolkodtató! Mi lesz velünk, ha így megy tovább?

Más:
Azon is el kellene gondolkodnunk, hogy mi legyen azokkal, akiktől a szabálytalanságokért járó büntetéseket "nem lehet behajtani".
Folyamatos veszélyt jelentenek, de tulajdonképpen büntetve nincsenek, csak "papíron".

sztamasDátum: Szombat, 2011-09-24, 17:07:28 | Üzenet # 2659
Pénztáros
Üzenetek: 133
dzsavermadar,
Minden elismerésem a tied! respect :respect: respect
Nem semmi munka lehetett ezt elkészíteni!
És tényleg elgondolkodtató!
Remélem hogy mindenki így tesz ezután a beszámoló után!
És nem fogja senki személyes sértésnek venni!

Ui: Azt hiszem én voltam a második futamban aki nem a pályán előzött hanem a korlát mellett, kaptam is egy figyelmeztetést a géptől. Igyekszem mellőzni az ilyen előzéseket!

Az üzenetet módosította sztamas - Szombat, 2011-09-24, 17:15:52

Ted-MosbyDátum: Szombat, 2011-09-24, 18:50:37 | Üzenet # 2660
Vezér-hadnagy
Üzenetek: 709
bocs srácok, le kellett lépnem

bakosgabor57Dátum: Szombat, 2011-09-24, 19:44:49 | Üzenet # 2661
Címvédő
Üzenetek: 125
Le a kalappal dzsaver! smile

örültmaxDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 06:43:03 | Üzenet # 2662
Alezredes
Üzenetek: 115
Szaisztok!Részemről az ügy lezárva!A véleményem,s álláspontom nem változott,de az itéletet elfogadom![color=red]Dzsaver remek munkát végeztél!!Őszinte elismerésem a táblázattal kapcsolatban!!! hands

m4dm3nDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 07:58:53 | Üzenet # 2663
Generalisszimusz
Üzenetek: 687
Üdv!

Nagyon úgy nézz ki, hogy nem fogok indulni a mai futamon. Egyelőre csak ide írom, mert nem biztos, hogy nem leszek. Sajnos a szaggatási gondom továbbra sem oldódott meg. Se dx7, se dx8 és se dx9 módban nem jó. Akármilyen grafikai beállításra teszem nem jó.

Kb. szerdáig semmi baja nem volt az egésznek. Aztán másnap már meghülyült. Replay olyan szinten szaggatt, hogy az már fáj. Off és online is akad. Eddig azt hittem, hogy csak a sikánnál van gond, de azóta kiderült, a pályán teljesen random módon kezd el akadni a játék. Se 1 magon, se a +fullproc opcióval nem jó. Röhej volt látni, hogy 4!!! magon volt vagy 15 fps-em, ha csináltam egy Versenyhétvégét 14!!! autóval.

Rendszert ezért nem fogom mégegyszer újrarakni. Időmérőre felmegyek, de ha az alatt nem javul meg a játék, akkor nem csak a hungaroringi, hanem az egész idényt kihagyom. 2 napja ezen agyalok, hogy mit tegyek, de így számomra semmi értelme az egésznek.

Ami a fura, hogy más játékokkal nincs gond. Az rFactor-nál jóval újabb játékok is vannak fent a gépen (BFBC2, COD4, Mirror's Edge, TF2, NFSHP 2010 stb.) és egyikkel sincs gond. Mint ahogy azt korábban már írtam.

Estig ha bárkinek van valami ötlete mit tudok még csinálni kérem ossza meg velem.

Vírusírtónak 100%, hogy nincs köze. Semmi olyan program nem fut a háttérben, ami ennyire leterhelné a játékot. Szóval teljesen tanácstalan vagyok wacko .

Egyelőre ennyi! Döntésem nem végleges, de nagyon esély van rá, hogy én itt abbahagytam az idényt!

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

Ted-MosbyDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 08:08:19 | Üzenet # 2664
Vezér-hadnagy
KaraDani, InHell
ha saját festésű autóval akartok ma menni 17:00-ig küldjétek el
a többieké már megvan

Ted-MosbyDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 08:18:33 | Üzenet # 2665
Vezér-hadnagy
m4dm3n,

he eddig még nem tetted meg, akkor

1.
rFactor/config.ini

2.
rFactor\UserData\neved\neved.plr

ezt a sort, állítsd mondjuk 80-ra Max Framerate=""

3.
Csatolások: 4370175.jpg (205.6 Kb) · 5785069.jpg (221.4 Kb)

m4dm3nDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 09:02:51 | Üzenet # 2666
Generalisszimusz
Ted-Mosby, kipróbáltam amiket írtál. Őszintén megmondom, hogy semmit sem javított...vagyis úgy tűnik. Most még annyit csináltam, hogy kikapcsoltam a replay felvételt (egyedül csak a gyorskört menti) és csináltam 2 tesztet offline. 10 autóval 5 körös futamon úgy tünt nem volt gond. 17 autóval 5 körös futamon szintén nem volt gond.

Nem tudom mi köze lehet a replay-nek ehhez, de azóta, hogy letiltottam nem vettem észre akadást.

Ja mindkét tesztnél utólsó rajthelyről indultam. Szándékosan így, mert ugye így több autó van előttem, jobban terhelem a gépet.

Eddig lekopogom nincs gond, de még estig tesztelem párszor.

Köszöntem a segítségedet thumb . Lehet, hogy az útmutatásod is számít. Nem tudom egyelőre smile .

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

spdriDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 09:08:59 | Üzenet # 2667
Ezredes
m4dm3n,

Esetleg nem lehet, hogy az rfactor nem használja a videokarit? Milyen a processzor terhelése játék közben?
Van alaplapi integrált vga-d? Az ki van kapcsolva a biosban?
Mi van, ha rfdynhud/map plugin miatt nem cseréled le az a d3d9.dll-t, illetve ezeket a pluginokat nem használod?
Mi van, ha a kormányt nem kapcsolod be és billentyűzetről használod?

Próbálok ötletelni...

Illetve lehet, hogy akkor már tárgytalan:)

Az üzenetet módosította spdri - Vasárnap, 2011-09-25, 09:10:02

Baly1Dátum: Vasárnap, 2011-09-25, 09:29:24 | Üzenet # 2668
Hadnagy
Üzenetek: 50
Köszi Dzsaver mindenki nevében ezt az óriási munkát, amit beleöltél ebbe az egészbe...
Főleg a piros betűs "reklámot" személyemben, amit még jobban políroznék, tudni illik a régi fizikás BMW-vel a mostaninál sokkal nehezebb volt a vágások elkerülése, mert az autó hajlamos volt "xitálva" érkezni féktávon a kanyarra - és olyankor kötelező kompromisszumot kötni a kerékvetőkkel, de ennek ellenére valahogy mégis sikerült 0-áznom... happy
Én szándékosan nem "óvogattam" senkit, semmit, de úgy látom, hogy sokan vagyunk, sokkal nehezebb irányítani az autót, mint a valóságban (ezt komolyan gondolom), erre alapozva : mondom mi értelme minden kis "xart" +regulázni ???!!!
Csak sajnos ha Mindenki "feljelentgeti" a másikat minden kis apró hibáért, az annyi munkát fog adni a VB-nek, hogy főállásban kell hogy foglalkoztassuk őket, persze "minimálbérért"... tongue
Úgyhogy sajnos ezek után kiemelten fogok figyelni a "pici kis fenekem" direkt megpöckölésével indított előzéseimnek, mert marha könnyű ezt kihasználván a RWD hátsó hajtását 1 pillanatra +xüntetni, amire azonnali reakcióként az én hátsó kerekeim rögtön "elszabadulnak" ... (ez olyan 0,3 - 1mp bukta mértéktől függően)
Sajnos ez a valóságban is engedélyezett, óriási RWD hátránynak tartom, hogy lehet így előzni...
Így arra szeretném kérni, hogy kicsit óvatosabban próbáljatok előzni, mert ellenkező esetben sírás lex a vége (részemről) smile
Pl. Monza -Dzsver ezt is látta biztos - ahol HUN első pofonja után, hogy ne forogjak nagyon ki, rögtön fékbe kell nyúlnom, amire ő nem is biztos, hogy számít, de természetesen ennek következtében még1x jól nekem jön... (akkor meg már forgás)
Elég sok pozíciót buktam ennek következtében...
Big Tenx Mindenkinek ezügyben Előre is !!!

Baly1Dátum: Vasárnap, 2011-09-25, 09:54:53 | Üzenet # 2669
Hadnagy
Más téma, mert xóFosásom van" smile
Saját magam, illetve a súlyosan büntetett előéletűek mai indulásának a helyes megtartására... (Időbüntisek)

1, Időmérőre bejelentkezünk ugyan, de 1 métert sem szabad közlekedünk a pályán...
2, Hátsó rajtpozíciónkkal nem foglalkozunk, mert HOTLAPS alapján rangsorolva lesz
3, Felvezetőkört megtesszük a többiekkel együtt
3, A sípszó után stopper órával lemérünk 15mp -t, majd "útnak indulunk" a semmibe...

Ezt legalább visszalehet csatolni, ha hasonló értetlenek újra (& újra) megkérdeznék...
Az 1s<>4es pontra ha ez így helyes : kérnék szépen 1 IGENtet Vagy NEMetet !!

Csak 1 igen kérnék, ha esetleg jól gondolom, illetve pici magyarázással ha nem....

Nyilván az lenne (lett volna cél), hogy aki ilyet elkövet, még1x ne forduljon elő, de 1 picit "túlsúlyosnak érzem akkor is",
mert így hogy nem veszek részt az időmérőn, az automatikusan azt eredményezi, hogy versenyzek 1 jót, de esélytelenül...
Indítványozom, ha idén erre már nincs is lehetőség, hogy az időbüntetés indulásból csak 10 mp legyen, szerintem már úgy sem lehet első féktávon utolérni a mezőnyt, illetve az időmérőn való részvételt, hogy legalább a második futamon lehessen vmi esélye a jó(bb) pozíció elérésének... (ezt nem vágom, hogy lehet hogy a sorrendállítás miatt nincs erre lehetőség sad )
Ha erre nincs lehetőség, akkor : Értem én hogy figyeljek oda legközelebb...

Grazie

Baly1Dátum: Vasárnap, 2011-09-25, 10:00:05 | Üzenet # 2670
Hadnagy
Elnézést, ismét hiányosan olvastam a szabályzatot, itt nem engedélyezett "megpöckölésből előzni" ...
Szóval aki ezt teszi, még ha véletlenül is, és ennek révén előnyt szerez a következő féktávra érvén, vagy csak simán azonnal megelőz, azt jelenteni fogom... sad

oxykirallyDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 10:33:39 | Üzenet # 2671
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Quote (m4dm3n)
Estig ha bárkinek van valami ötlete mit tudok még csinálni kérem ossza meg velem.

Megosztom smile
Esetleg a Win7 mellé tegyél fel egy XP, amit csak erre a célra használsz.
Azt, meg ki tudod választani a vezérlőpultban, hogy melyik rendszer induljon, és mennyit várjon amíg kiválasztod.

OxyKingRing

oxykirallyDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 10:37:10 | Üzenet # 2672
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Ja, és még valami.
A böngészőket zárd be mielőtt indítod a játékot, esetleg egy GameBooster pakolj fel.
Nekem sokszor szaggat, van hogy min2 mag 100% megy, olykor az Adobe lósz@r is frissít.

OxyKingRing

dzsavermadarDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 10:42:08 | Üzenet # 2673
Vezér-hadnagy
Quote (Baly1)
Az 1s<>4es pontra ha ez így helyes : kérnék szépen 1 IGENtet Vagy NEMetet !!

Így igaz, az időmérőn nem mehettek ki a pályára. Nem fontos végig ott lenni, ez rátok van bízva. Csak ne legyen ki-be lépkedés, mert az zavaró, ha miatta akad a kép, és esetleg az miatt megy el valakinek a gyorsköre.
Nem kell stopper, mert a játék méri az eltelt időt, csak figyelned kell a képernyőn. Majd nézd meg, hogy hol.

Bizony nagy hátrány, de nem véletlenül ez a büntetés, hiszen ugyanúgy a rajtnál okoztatok másnak hasonló hátrányt(esete válogatja), esetleg még sérüléssel is kombinálva, de a szabálynak egységesnek kell lennie.

Oxy, thx a progit, műxik.

m4dm3nDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 12:02:53 | Üzenet # 2674
Generalisszimusz
spdri, használja a vga-t persze. Ha nem így lenne, el sem indulna ugye a játék smile . Driverek is a legfrissebbek (11.8 Cata+APP), alaplapi vga-m nincs. Nem olyan az alaplap. rfdynhud-nak nem nagyon értem mi köze lenne hozzá, mikor még szerdán tökéletesen ment minden. De már csináltam azt is, az sem volt jó smile . Ja és élből bill-t használok, mivel csak az van smile . De köszöntem a tippeket!

oxykirally, nem tudom, hogy ha már van fent W7, akkor lehet-e mellé Xp-t telepíteni. Próbálkozni meg nem akarok, hogy hátha lehet (Xp mellé W7 mehet ebben a sorrendben az biztos), mert nincs kedvem egész nap telepítgetni.

A másik meg írtam, hogy semmi olyan alkalmazás nem fut, ami terhelne. Se böngésző, se msn, se skype, se utorrent. Csak azok amiket a win alapból betölt. Gamebooste-re soha sem volt szükségem. Ezt sem vágom most miért kellene, mikor (fentebb írtam) szerdán még tökéletesen ment a játék. Csüt. délelőtt kezdet el ökörködni.

Letiltottam a replayt és eddig ez bevált. Majd este kiderül, hogy mennyire jó ötlet volt.

Béke thumb .

örültmaxDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 15:32:25 | Üzenet # 2675
Alezredes
Üzenetek: 115
Szia Mad!Biztos tulvagy már ezen is,de nekem a map plugint kellett levennem a monzai futam elött!Az vacakolt,egyik pillrol a másikra!Elöször csak kikapcsoltam aztán ujra is raktam a játékot map nélkül.S jelenleg nincs gond.Nekem is Win7-en fut s nincs vele gondom.

Ted-MosbyDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 16:21:32 | Üzenet # 2676
Vezér-hadnagy
PHWTCC TEAM MOD 3.12 PATCH

KaraDani, Dodi, InHell, Roli, LINKK autófestése

LETÖLTÉSE KÖTELEZŐ !!!

a szerveren már fent van

Ted-MosbyDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 16:37:20 | Üzenet # 2677
Vezér-hadnagy
az "újoncok" is jöhetnek este a saját festésű autóikkal

m4dm3nDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 19:06:38 | Üzenet # 2678
Generalisszimusz
Bocs srácok a 2 futam rajtért. Annyira beszaggattam, hogy szinte irányíthatalan lett ez a sz*r wacko . Büntetésem elfogadom, de valószínűleg én itt be is fejeztem a szezont.

Akármit csinálok, akármit állítok szaggatt wacko . Mással semmivel nincs gond csak a factorral. Meguntam!

Béke!

00roli00Dátum: Vasárnap, 2011-09-25, 19:35:40 | Üzenet # 2679
Alezredes
Üzenetek: 121
Grat mindenkinek, sajna szakadt a netem a 2.futamon. dry

sortiefishDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 19:37:10 | Üzenet # 2680
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 340
Mad!

Ez nagyon gáz tudom, nem is nagyon tudok mit mondani csak annyit bár írtad, hogy nem telepítesz újra rendszert gondolom már próbáltad azt is, de!
Javaslatom telepíts fel egy "szűz" tiszta oprendszert semmi mást ne tegyél fel rá csak a hardver drivereket.
Aztán feltolod, de csak az rfactort és próba, ha szaggat akkor nem tudom, de így szinte lehetetlennek tartom, hogy ne működne tökéletesen.

Azért írom, mert egy régebbi gépemen amin szintén simán futnia kellett volna a FarCry-nak random kidobált meg befagyott játék közben off-line. Egyfolytában hordtam informatikushoz, hogy mi a picsa lehet és egyfolytában elhajtottak, hogy szar a játék bugos. Hónapokat baszakodtam vele mire egy éjszaka megálmodtam mit kell tenni.
Újratettem az oprendszert + drivereket + játék és próba. Semmi problem minden tökéletesen működött aztán kezdtem sorban pakolni fel rá a cumókat amiket használok. A nyomtatóhoz érve újra előjött a hiba. Fuck hónapokat szívtam vele a játék feléig már profi voltam, de azóta sem fejeztem be a játékot annyira megutáltam a tesztek miatt meg, hogy kívülről fújtam a feléig.
A mostani gépemmel meg azért szívtam évekig, mert a zonealarm belassított (pedig ez sem egy gyenge gép), ha több dolgot akartam egyszerre csinálni mire egyszer eszembe jutott kikapcsoltam és azóta semmi problémám vele.
Szal annyi lehet a gubanc oka, hogy tiszta oprendszer és csak a game aztán próba. Szorítok, hogy úgy jó legyen.

m4dm3nDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 19:42:22 | Üzenet # 2681
Generalisszimusz
sortiefish, 1 hónapja raktam újra a gépet. Szerdáig nem volt semmi gondom. Aztán másnap belenéztem a replay-be és kvára elkezdett szaggatni. Na azóta szar. Már amit csak tudtam kipróbáltam, de semmi.

Mégegyszer meg nem rakom újra a gépet. Ennyit nem ér meg nekem az egész. Nem fogom 2 futamonként a win-t telepíteni smile .

Ha Macau-ra nem javult meg az egész, akkor én végleg befejeztem a szezont.

sortiefishDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 19:54:38 | Üzenet # 2682
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 340
m4dm3n,
OK!
Ezt te tudod, de épp ez-az nem telepítettél fel valamilyen új programot ami bekavarhatott vagy esetleg beszedtél valamit, nem vírust ami baszakodik esetleg a programmal?
Annyit tudok ajánlani még, hogy norton ghost boot lemezzel partíció mentés és nem lesz ilyen gondod többet.
Nekem mióta ezt használom évek óta semmi gondom. Van egy mentésem a tiszta oprendszerről aztán van mentésem a szoftverekkel + driverekkel ami már bevállt és használom régóta. Ha hasonló gebasz van, mint most nálad akkor egy xp kb. 5 perc és hibátlanul megy csak az oprendszer frissítésével megy el egy kis idő. A win7 már tovább tart mert sokkal nagyobb maga a rendszer, de az is 15-20 perc alatt megvan a visszaállítása.
Szal, ha érdekel akkor a norton mentésben próbálok segíteni, ha nem találsz havert aki felmegy és segít nem nagy vasz amúgy, de mindenképp ajánlom. Aki nem használja nem tudja mit hagy ki vele.

00roli00Dátum: Vasárnap, 2011-09-25, 21:30:03 | Üzenet # 2683
Alezredes
Üzenetek: 121
m4d,

nekem is szaggatott eddig,pedig elég izmos a konfigom sztem rf-hez. Én levettem a szűrőt alapra, + kikapcsoltam az árnyékot és ez bevált. Autók részletezettségét is lejjebb veheted, tán segít. Azért fura az egész, mert az első szezonban és a másodikban nem volt nekem se ilyen gondom, a játék meg uaz... sad

m4dm3nDátum: Vasárnap, 2011-09-25, 21:57:27 | Üzenet # 2684
Generalisszimusz
sortiefish, mégegyszer leírom, hogy más játékokkal nincs gond, csak a factorral smile . Ghost-olni meg nem fogok egy játék miatt. Ennyit nekem nem ér meg smile .

00roli00, az a baj, hogy lebutított grafikával is szar az egész wacko . Egyébként nekem sem volt se az első se a 2. szezonban gondom. Csak és kizárólag a mostani moddal van gáz nálam. Totál tanácstalan vagyok sad .

Még majd annyit teszek meg a héten, hogy felteszek egy Win Xp Sp3-at és arra csak driverek semmi más. Ha ott is szaggat, akkor én végleg befejeztem.

dugojancsiDátum: Hétfő, 2011-09-26, 07:11:56 | Üzenet # 2685
dugo mester
Üzenetek: 359
A replay megtekintése és kielemzése után a tegnapi 2. futammal kapcsolatban lenne néhány észrevételem.
Leszögezném már az elején, hogy óvni nem kívánok, de úgy gondolom nem mehetek el szó nélkül az események mellett, főleg úgy, hogy ez már a második egymást követő '2. futam'-om, ahol utas vagyok az autóban és aki arra jár belém jön.
Itt az eset:

2. futam 1. kör 29 mp-nél kapcsolódunk be az eseményekbe. Nézzük meg a két Hondát a pálya bal oldalán, a kék színű kolléga az 5. helyen kegyetlenül szorítja le csapattársát. Vajon mit akar? Értem én hogy 2. futam és lehetőség nyílik egy jobb pozíció megszerzésére, DE ez már túlzás, egyrészt csapattársról van szó, másrészt 5., 6. helyről szólt a csata.
Csapattársa a kiszorított helyzetben meglöki, érdemes megnézni mennyi helye volt neki és a kék kollégának.
Berobbannak a két SEAT-ba, az első akadályt még sikerül szerencsével kikerülnöm, a másodikat viszont a menekülő külső íven már nem, akit a 3. (!) helyről löktek elém. Ami utána következik, nem kommentálnám, ha nem velem történt volna egymást követő második futamon, még nevetnék is, így viszont elég elkeserítő a helyzet.

Konklúzió: 4 pozíciót vesztettem a butáskodás következtében, a setupomat dobhattam a kukába és nem mellesleg ismét tömeges baleset résztvevője lehettem. Ezek után érdemes elgondolkozni, hogy megéri-e az első futamot megnyerni, hogy a húsdarálóban a 2. (orosz rulett) futamot vagy be tudom fejezni sérült autóval is, vagy a felfüggesztés megadja magát és a boxig sem tudok elgurulni? Meg, mert nyerni mindig jó érzés, főleg önerőből, de a bajnoki összesítés szempontjából nem biztos. Elismerem ha hibázom, de sem a Monza-i, sem ehhez az esethez nem sok közöm volt.

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-09-26, 07:35:30 | Üzenet # 2686
Vezér-hadnagy
dugojancsi,

én már elemeztem a fent említett esetet(ket), ahogy elnéztem itt megint hátsó rajthelyes büntetések lesznek
tudom ez Neked nem vigasz sad

nem értettem én sem az egészet akkor ott élőben sem, ahogy mellém érkeztek, de ez van
megkapják a büntetésüket és talán levonják a következtetéseket
ezek után remélem nem lesz senki aki panaszkodni fog azzal kapcsolatban, hogy szigorúak a kiszabott büntetések

dassvedDátum: Hétfő, 2011-09-26, 08:46:41 | Üzenet # 2687
Vezér-őrnagy
nem hiszem el, hogy egy rohadt kört nem lehet kibírni törés-zúzás nélkül, ezzel ez a hétvége /is/ elment és lassan kezdem unni, hogy minden futamon van mit óvni.... sad
Ted, ebből ezüst lesz a második futamra, grat! smile

Az üzenetet módosította dassved - Hétfő, 2011-09-26, 08:57:45

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:05:27 | Üzenet # 2688
Ezredes
Én átéltem ezt az esetet és számtalanszor vissza is néztem.
Először, hogy hogyan éltem át:
Látva, hogy ted és dassved viaskodik egymással jobbnak láttam balrább húzódni, közben a jobb kigyorsítás következtében coastot meg is előztem. Eszem ágában sem volt leszorítani (habár így utólag visszanézve lehet, hogy hagyhattam volna neki több helyet is). A szokásos helyen, elkezdtem fékezni, ráadásul arra figyelve, nehogy beleszálljak vkibe féktávon (tanulva a korábbi esetekből) és egyszercsak elszállt a kocsim hátulja, tehetetlen voltam. Amíg vissza nem néztem a szitut, fogalmam sem volt mi történt...

Visszanézve: szerintem coastnak még maradt volna helye (főleg a féktáv kezdetéig), de ha még jobban megnézzük, akkor coast szerintem későn (az 50-es táblánál jellemzően késő már, főleg ekkora tömörülésben, főleg, hogy dassvedet is meglökte szerintem ugyancsak emiatt) fékezett (nálam legalább is jóval később), illetve ha jól láttam a kocsija orrát egy picit jobbra fordította, így ezek miatt együttesen billentette ki a kocsim hátulját az egyensúlyból...
(Az 1. futamban ha jól emléxem többször is volt bécivel, hogy próbáltam megelőzni, már mellette voltam félig, de mivel ő volt előrébb, így inkább elvettem, a gázt)

Szerencsétlen a helyzet, mert pont a csapattársammal történt, és több szerencsétlen és nagyon apró tényező összejátszása okozott ekkora kalamajkát. Viszont a szabályok alapján szerintem coastnak kellett volna jobban figyelnie (és korábban fékeznie), mivel én már félig megelőztem őt és nem csak az "utolsó 5 méteren".

Tehát kérem a VB-t. hogy alaposan vizsgálják ki az esetet, figyelembe véve minden körülményt és több szemszögből is megnézve, mert magam is kíváncsi vagyok a verdiktre, és ha engem hoznak ki hibásnak, természetesen elfogadom.

Coast, részemről ezt így látom/láttam, részemről nincs harag, remélem részedről sem:) Szerintem ez versenybaleset volt, így nem is óvok, mivel tényleg nagyon apró tényezők szerencsétlen összjátéka volt...

Peace smile

Az üzenetet módosította spdri - Hétfő, 2011-09-26, 09:10:37

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:10:15 | Üzenet # 2689
Vezér-hadnagy

Csatolások: 5832837.jpg (92.1 Kb)

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:13:18 | Üzenet # 2690
Vezér-hadnagy
Quote (spdri)
ted és dassved viaskodik egymással

amikor a kanyarhoz érkeztünk, dassved és én kb 5 méteres távolságban voltunk egymástól, nem értem ez miként befolyásolta az ütközéseket ???
ha 5 méterrel előbb fékeztek mind a ketten , simán elfordul mindenki a kanyarban :(

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:18:51 | Üzenet # 2691
Ezredes
Azt replayban vissza lehet nézni, hogy mit lát(hat)tam a visszapillantó tükörben a motorháztetős nézetnél?

dassvedDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:19:33 | Üzenet # 2692
Vezér-őrnagy
A Ted és köztem történt dolog nem viaskodás volt, csupán próbáltam összeszedni az autóm maradékait InHell trancsírozása után, természetesen eszem ágában nem lett volna leszorítani a csapattársamat, nem is láthattam, mikor pedig észleletem a koccanást azonnal lehúzódtam, visszavettem, ritmusra álltam. Volna. smile Egyébként ebben az esetben én sem téged láttalak "bűnösnek", ha ez számít, de ez majd úgyis el lesz szépen döntve! Addig is béke!

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:24:56 | Üzenet # 2693
Ezredes
Quote (Ted-Mosby)
amikor a kanyarhoz érkeztünk, dassved és én kb 5 méteres távolságban voltunk egymástól, nem értem ez miként befolyásolta az ütközéseket ???
ha 5 méterrel előbb fékeztek mind a ketten , simán elfordul mindenki a kanyarban sad

Amiről én írtam, az az 1. kanyar után volt...
Egy kicsit összementetek (ha jól láttam), sőt talán jobban is, mint mi coasttal, csak a program nem reagálta annyira túl:)
DE igazad van, ez a későbbi összeütközést nem befolyásolta, bocs ha félreérthető voltam, csak a helyezkedésem okát ott akkor versenyzés közben:)

Én szerintem időben fékeztem, coast viszont csak (majdnem) az 50-es táblánál (ha jól láttam)...
Ha 5 méterrel előbb fékezek, szerintem ugyanez történik, csak 5 méterrel korábban, szerintem...

Az üzenetet módosította spdri - Hétfő, 2011-09-26, 09:47:43

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:53:57 | Üzenet # 2694
Vezér-hadnagy
!!! WTCC 2012. május 4-6. HUNGARORING !!!

JeckDátum: Hétfő, 2011-09-26, 09:58:24 | Üzenet # 2695
Mormogi Papa
Üzenetek: 439
Quote (dzsavermadar)
Zöld (előrébb került)

Gr a munkához! Az első futamban kék, másodikban zöld voltam.
Mégis a 4 megszerzett pontom elveszett.
Erről ennyit.

Persze annyit hozzá teszek, hogy sajnos nagyon indiszponáltan versenyeztem Monzában. Kevés volt az az egy nap a felkészüléshez, és ráadásul szétszórt voltam és nem találtam a helyem.
Jogosan vették el a pontjaim, de nagyon fáj.

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-09-26, 10:12:32 | Üzenet # 2696
Generalisszimusz
Üdv minden tagnak!

Mint tudjátok van egy eléggé komoly problémámmal a játékkal, amire nem találok megoldást. Már minden, amit csak tudtam kipróbáltam, de a helyzet továbbra sem javult meg. Így meg számomra már nem élvezetes a játék.

Nekem annyit nem ér meg a játék, hogy mindent tesztelgessek, esetleg csere-beréljek, vagy akár hetente rakjam újra a gépet. Az elmúlt majd 1 hetet azzal töltöttem, hogy próbáljam helyrepofozni a dolgokat, de akárkinek az ötletét is alkalmaztam, csak ideiglenes megoldást hozott. Így meg már számomra teljesen feleslegessé vált a futamok folytatása.

Nehezen hoztam meg a döntést, de arra jutottam, hogy befejezem a szezont. Nagyon sajnálom én is, hogy így alakult, de nem már tudok mit tenni.

A szezonfeladásom nem azt jelenti, hogy eltünök, a közösség életéből továbbra is szeretném kivenni a részem. Ezért egy másik elhatározásra jutottam, amit egyelőre csak a VB-knek vázoltam fel.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki próbált akármilyen módon segíteni thumb . Nélkületek már korábban feladtam volna smile .

Ui: Megmondom őszintén totál elment a kedvem attól, hogy már mindenféle megoldást kipróbálgassak. Xp-t sem fogok ezért feltenni. Totál elment a kedvem az egésztől a graf problémám miatt sad . Nézzétek el nekem, hogy erre a döntésre jutottam. Majd 1 hét szarakodás teljesen elvette a kedvem. Továbbiakban ne adjatok tippet, hogy ezt meg ezt meg talán még ezt próbáld ki. Nem fogom. Döntésem végleges!

...és egyben elnézést kérek a csapatomtól is, hogy cserbenhagylak titeket, de végképp elhatároztam magam, hogy befejeztem a szezont. Nektek kitartást és csak ügyesen srácok thumb .

Ja, azért fel-fel fogok járni a szerverre körözgetni, de a futamokon nem indulok...illetve....de erről egyelőre nem nyilatkozom smile . Várom a többi VB döntését egy ügyben.

Béke srácok!!!

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-09-26, 10:23:57 | Üzenet # 2697
Bajnok
Üzenetek: 345
Nagyon sajnálom m4d cry

Vannak tipjeim milyen pozíciót találtál ki magadnak smile

dassvedDátum: Hétfő, 2011-09-26, 10:31:53 | Üzenet # 2698
Vezér-őrnagy
Így, ennyi, szerződést bontasz a TDM Racingnél? Ne aggódj, elintézem hogy egy rozoga kapagépre se kapj szerződést az elkövetkezendő 10 évben és az előre kifizetett 25 millió dolllárt is perkáljad vissza! A zsíros reklámszerződésekről meg ne is beszéljünk! smile
Egyébként meg sajnálom, hogy idáig "fajult' a helyzeted! Inkább csak függeszd fel a licenszedet, hátha csoda történik aztán beszállsz amikor tudsz, szükségünk van minden pontra és akadályra a pályán! smile Ne add fel, még!

InHellDátum: Hétfő, 2011-09-26, 11:38:59 | Üzenet # 2699
Alezredes
Üzenetek: 106
dassved, A Ted és köztem történt dolog nem viaskodás volt, csupán próbáltam összeszedni az autóm maradékait InHell trancsírozása után ha te a féktávon történt enyhe kocc-ot trancsírozásnak veszed, eléggé sajnálatos.
Nem én rongyoltam bele a másikba, majd a csapattársamba..
Az tény, hogy megkoccoltalak, és őszintén sajnálom, olyan hirtelen történt, hogy nem reagáltam időben, de szerintem attól még be lehetett volna venni a kanyart, nem egyenesen nekimenni egy másiknak.
Replayt még nem néztem, majd ha hazeérek melóból megnézem, így most nem tudok 100%-osan nyilatkozni, lehet, hogy tök hülyeséget beszélek.
Az első futamon történt InHell beesik harmadiknak, ezzel kibillenti/letolja Bécit és engem, pozíció eldob replayt is megnézem majd, nem rémlik olyan, hogy belétek rongyoltam volna önszántamból.
Peace smile

M4d azért remélem még átgondolod, alszol rá egy párat, és próbálkozol még, ne add fel!
Hiányoznál a pályáról!

Az üzenetet módosította InHell - Hétfő, 2011-09-26, 11:41:02

dassvedDátum: Hétfő, 2011-09-26, 11:48:32 | Üzenet # 2700
Vezér-őrnagy
inhell: akkor nézz replayt és utána reagáld le a történteket, avagy no offenz, de most hülyeségeket beszélsz! :) komolyan úgy gondolod, hogy az első kanyart egy ekkora lökés után beveszi bárki? mondom, no para, soha nem csinálok személyes vagy nagyobb ügyet az ilyenekből, csak hivatkozok a szabályokra, de a rajtbaleset fogalmát tökéletesen kimeríti, a VB meg majd úgyis dönt!

Keresés:

Copyright MyCorp © 2025
Az oldalt a uCoz rendszer működteti