Nyitólap

Regisztráció

Belépés
Kedd, 2025-06-24, 12:12:24 | Üdvözöllek Vendég
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Hogyan állítsd be az autód és a játékod
Ted-MosbyDátum: Szombat, 2011-07-23, 11:47:45 | Üzenet # 1
Vezér-hadnagy
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 709
Itt tanácsokat adhatnának a tapasztaltabb versenyzők, a kezdőknek, az autó setupolásában.
Nem komplett setupokat tegyenek közzé.
Inkább irányelveket, vagy a beállítási hibák kiszűréséhez tanácsokat adjanak.
De akár a játék beállítását is itt lehetne megbeszélni. Pl: kormány, server, mod, plugin beállítások.

sztamas javaslatára

wenizolikaDátum: Szombat, 2011-07-23, 11:53:16 | Üzenet # 2
Hadnagy
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 67
támogatom az ötletet ok

JépéDátum: Szombat, 2011-07-23, 12:06:35 | Üzenet # 3
Közlegény
Üzenetek: 17
ez egy jó ötlet

sztamasDátum: Szombat, 2011-07-23, 12:14:15 | Üzenet # 4
Pénztáros
Üzenetek: 133
Ted-Mosby Köszönöm!

Na ha már így teljesült a kívánságom, akkor itt az első kérdésem.
Azt olvastam valahol hogy a kormány beállítását ott lehet finomítani hogy a steering ratiot állítom a játékban.
Nekem olyan kormányom van ami 270 fokot tekeredik, ehhez én 12-re állítottam a setupban ahol a kormánynak van a beállítása. (Bocsánat ha kicsit pontatlan, de nem a gépemről írok, nem tudom megnézni a pontos nevét) Hozzáteszem nem sok különbséget éreztem a 12 és az alap 20 között.
Tehát a kérdés!
Ehhez a kormányhoz melyik az a beállítás, ami visszaadja az élethű irányítás érzését?

rocknrollaDátum: Szombat, 2011-07-23, 14:34:05 | Üzenet # 5
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 400
én úgy tudom, hogy minél nagyobb fokban tudod a kormányt tekerni alapból annál nagyobb szöget állíthatsz a játékban.

Mityu_76Dátum: Vasárnap, 2011-07-24, 14:33:25 | Üzenet # 6
Őrmester
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 31
A kormány beállítása már több fórumon nagy vitákat kavart. Néhány profi a 24-es arányszámot tartja a legmegfelelőbbnek, bár ha nincs megfelelő drivered akkor hátrányban vagy, mivel nem fordul annyit a kormányod tehát kisebb steering lockot kell állítanomd, így nagyobb kicsúszáskor nem tudod annyira kifordítani a kereket, hogy normálisan korrigálj

Idéznék egy fórumon a egy írásból, remélem segít.:

"a kormányzás érzékenységét (mennyit kelljen forgatni a kormányon, ugyan akkor mértékű kerékelforduláshoz) a driverben beállított kormányelfordulás és a setup-ban beállított steering lock aránya határozza meg. Ha a két számot elosztjuk egymással, akkor megkapjuk az arányt: 270/15=18. Ha mindkét számot azonos többszörösére növeljük 540/30 = 810/45 = 18, akkor a kormányzás érzékenysége nem fog változni, tehát pontosan ugyan olyan lesz a kormányzásunk, csak tovább tudjuk majd csavarni a kormányt és ezzel a kereket is... (ez akkor igaz, ha teljesen lineárisra van állítva a kormányzásunk, ami javasolt)

270/15 = 18 azonban túl direkt kormányzást eredményez, a valóságban ennyire közvetlen kormányzás még a F1-ben sincs, legfeljebb a gokartokon. Ezért érdemes "puhítani" a kormányzáson a steerin lock csökkentésével, vagy a kormányelfordulás növelésével, úgy, hogy az arányszám 20-24 körül legyen. Pl.: 270/12, vagy 337,5/15 ...és ha már egy mód van rá, akkor a kormányelfordulást növeljük inkább (900/40=270/12), ami kompromisszumok nélkül tágítja a lehetőségeinek a kormányzásban
"

sztamasDátum: Hétfő, 2011-07-25, 11:26:50 | Üzenet # 7
Pénztáros
Most néztem meg pontosan mit is akartam kérdezni. fool
A játékban a garázs/általános kormányzár opcióról érdeklődtem fentebb.
De végül sok próbálkozás után nekem a 24,0 fok jött be.
Azt tapasztaltam hogy nagyobbat fordul a kerék ugyan akkora kormány elfordításra, ha nagyobb a kormányzár érték.
Lehet hogy ez csak nekem új, de ha már egy valakinek tudtam segíteni akkor már megérte!
De köszönöm Mityunak és Rocknak a válaszokat de azthiszem ez a steering ratio az ini fileban van azt meg nem merem piszkálni.

PaJa1Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 12:57:50 | Üzenet # 8
Őrnagy
Üzenetek: 87
Kerekdoles es guminyomas beallitasahoz figyeljetek az abroncsok homersekleteit.

JépéDátum: Hétfő, 2011-07-25, 13:47:27 | Üzenet # 9
Közlegény
Quote (PaJa1)
Kerekdoles es guminyomas beallitasahoz figyeljetek az abroncsok homersekleteit.

kicsit bővebben ha hideg akkor ezt csinaljuk ha meleg akkor ezt ha enyi fokos akkor enyire legyen nagy a nyomas es enyire legyen nagy a kerekdöles stb. szóval picit reszletesebben

Az üzenetet módosította Jépé - Hétfő, 2011-07-25, 13:48:04

bakosgabor57Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 16:23:02 | Üzenet # 10
Címvédő
Üzenetek: 125
Map Plugin billentyű parancsok:

KEYS
=======
: Enable/disable XD Plugin. Key configurable in XD.ini
Numpad_0 : To change Map Mode: OFF, FIX, MOBILE and ROTATION
CTRL + NUMPAD_0 : To change from IMAGES mode to DOTS and viceversa
NUMPAD_. : To Zoom In MAP
CTRL + NUMPAD_. : To Zoom Out MAP
ALT + NUMPAD_0 : To Loop between different tracks with the same name like "Vallelunga"
ALT + : To move Map On Screen
ALT + NUMPAD_. : To Show/Unshow Frame (Box) around Map
PAUSE : Show names
SHIFT + RIGHT ARROW : Increase Width
SHIFT + LEFT ARROW : Decrease Width
SHIFT + UP ARROW : Increase Height
SHIFT + DOWN ARROW : Decrease Height
CTRL + 1 : Increase Fonts Size

ALT + PAUSA : Change Sector Color. From Unique to different.

Inside Monitor in Pit.
SHIFT + PAUSE : Reset Map Position.

In Track (Race, Practise, Qualifying ...)
MAIUSC + PAUSA : Shows Extra Race Info as Fuel, Position, Laps

- If MAP in FIX Mode,
NUMPAD_. key increase 'Window' Map size
CTRL + NUMPAD_. key decrease 'Window' Map size
- If MAP in MOBILE or ROTATION,
NUMPAD_. key, increase Map Size
CTRL + NUMPAD_. key decrease Map Size

PaJa1Dátum: Hétfő, 2011-07-25, 18:59:02 | Üzenet # 11
Őrnagy
Quote (Jépé)
kicsit bővebben ha hideg akkor ezt csinaljuk ha meleg akkor ezt ha enyi fokos akkor enyire legyen nagy a nyomas es enyire legyen nagy a kerekdöles stb. szóval picit reszletesebben

Az abroncsok felületének az egymáshoz viszonyított hőmérséklete a lényeg, kívül középen és belül. Az optimális hőmérséklet a modtól, gumiktól függ. Pl most Ladázunk és ott baszik felmelegedni a gumi, így ami van ahhoz állítom a keréknyomást 50 fok körül van. Akkor jó ha már mentél pár kört és az egyenesben kifele egyre hidegebb az abroncs felülete.
Alacsony guminyomás, két szél melegszik, túl magas a nyomás akkor a közepe melegszik. A kerékdőléssel meg úgy variálsz, hogy kifele hűljön, a negatív érték azt jelenti, hogy a kerekek teteje közelebb vannak egymáshoz.
egy bal oldali abroncs értékei ha látod a 3 szektort akkor valami ilyesmi: 82-85-88 , ha nincs akkor az rF jobb also kijelzőjén nézed az abroncs színeit, valamennyire abból is ki lehet nézni hogyan melegszenek.

sztamasDátum: Hétfő, 2011-07-25, 19:36:38 | Üzenet # 12
Pénztáros
Amivel most bíbelődöm, hogy egyik se legyen!
Idézet:

Alulkormányzottság
A kanyarba túl nagy sebességgel érkező, vagy túl hamar kigyorsítani akaró autó elülső kerekeinek vezetőereje lecsökken/megsemmisül. Az autó csúszni kezd az első kerekein a kanyar külső íve felé. E jelenség veszélytelenebb, mint a túlkormányzottság,de jelentős időveszteséget okoz.

Túlkormányzottság
A kanyarba túl nagy sebességgel érkező, vagy túl hamar kigyorsítani akaró autó hátsó kerekeinek vezetőereje lecsökken/megsemmisül. Ilyenkor az autó "megfarol", kitör a hátulja, s a versenyző gyakran megforog.

Idézet vége.
Sokat segít ez az oldalunk.
De ha valakinek van még hozzáfűzni valója, szívesen olvassuk!

sztamasDátum: Kedd, 2011-07-26, 14:29:01 | Üzenet # 13
Pénztáros
Felvetődött a kérdés hogyan telepítsük a játékot?
1. rFactor lite verziót kicsomagolod egy könyvtárba. (pl:rFactor alap)
vagy a phfaktor212full.exe önkicsomagolós filet kibontod szintén te általad megadott mappába.
2. a PH WTCC mod v.2.13 Patch.zip filét a játék game data könyvtárába kicsomagolod
3. a pályacsomagot letöltöd és kicsomagolod a game data\locations\PHWTCC mappába. De vigyázz mert alapból van egy ilyen mappa tehát ne legyen egymás után 2 PHWTCC könyvtár.
Legegyszerűbb ha kinyitod a zip filet és csak azokat a pályákat másolod be amik neked kellenek.
4. Próbáld ki a játékot.
5. Ha akarsz térképet meg minden féle mást akkor telepítsd vagy csak simán másold be. Ez a modtól függ. Általában van egy txt file mellékelve hozzájuk amiben le van írva hogyan telepítsd.
Mindent megtalálsz itt a letöltéseknél.
Majd még folytatom ha kell.

Az üzenetet módosította sztamas - Kedd, 2011-07-26, 15:06:06

Ted-MosbyDátum: Kedd, 2011-07-26, 14:37:13 | Üzenet # 14
Vezér-hadnagy
Quote (sztamas)
PHWTCC TEAM MOD 2.13 TRACKPACK.ZIP

ezt hol találom???

sztamasDátum: Kedd, 2011-07-26, 15:03:55 | Üzenet # 15
Pénztáros
Bocs csak nálam az a neve.
Itt csak pályacsomag a neve a letöltésekben!
Javítottam!
Nekem van egy Map könyvtáram abban külön vannak a pályacsomagok.

Az üzenetet módosította sztamas - Kedd, 2011-07-26, 15:06:26

JépéDátum: Kedd, 2011-07-26, 19:40:00 | Üzenet # 16
Közlegény
ha valaki tud adhatna egy komplett setupot vagy mutathatna rola egy képet hogy mi hogy van beállítva szám szerint csak kivancsi vagyok mit merre kell állítani mert halvany fi.... nincs az egesz beallitas temarol szoval jolenne valami öszehasonlitasi alap hogy mit menyire kell allitani kb az alapokhoz kepest es legfökepen hogy merre cry

oxykirallyDátum: Kedd, 2011-07-26, 22:20:31 | Üzenet # 17
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Remélem valaki hasznára válik eme remek összeállítás!
Mit-merre-hogyan.
Excell táblázat.
Csatolások: GTR2_Guide_Setu.xls (196.0 Kb)

OxyKingRing

YakQzADátum: Kedd, 2011-07-26, 22:49:24 | Üzenet # 18
Alezredes
Üzenetek: 141
Jépé,
Ez mindig az adott pályától függ! Aztán még ott van az egyéni ízlés. És akkor nem beszéltünk arról, h ki mivel irányítja a játékot és hogy állította be a vezérlőjét.
Persze vannak alapvető dolgok, amit vagy tud az ember vagy nem. Pl: hova jó egy lágyabb és hova jobb egy keményebb futómű.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy légy türelmes és próbálkozz. Ki kell tapasztalni, hogy mi mit csinál illetve eredményez.
Ja még egy jó tanács! Csak akkor piszkáld a setupot, ha már a pályát jól ismered és nem tudsz jobb időket elérni sehogy sem.

örültmaxDátum: Szerda, 2011-07-27, 03:40:02 | Üzenet # 19
Alezredes
Üzenetek: 115
Ez a tuti amit Yakqza"mester"mond!! thumb Én is már kiprobáltam pár setup-ot,s egyikkel sem tudok ugy menni mint a saját beálllitással!Minden ember más vezetési stilussal rendelkezik,amihez egyéni beállitás szükséges! smile Énis most kezdem kapizsgálni,hogy a gumimelegedés majd 2 másodpercet okozott,pedig csak 10-15 fokkal volt melegebb mint kellett volna! smile

sztamasDátum: Szerda, 2011-07-27, 07:58:16 | Üzenet # 20
Pénztáros
Jépé
Teljesen egyetértek YakQza és örültmax mondataival.
Én is úgy kezdtem hogy másoktól kértem setupokat, (kaptam is) de rájöttem hogy egyik sem jó nekem.
Elkezdtem magamnak állítgatni az autót, és fél óra alatt többet gyorsultam mint a kunyerált setupokkal egész nap.
Itt a főmenü-hasznos dolgok-autó beállítási segédlet egy nagyon jó segítség. Nyomtasd ki és bármikor előveheted.
Oxykirálly fentebb csatolt egy remek táblázatot, (amit még nem ismertem, ezért köszönöm neki) ez is nyomtatásra kerül és sűrűn fogom forgatni.
Hidd el sokkal jobban fogsz örülni ha magad erejéből éred el hogy gyorsabb vagy mintha készen kapod.
Ne érts félre nem kioktatni akarlak csak tapasztalom magamon, hogy a vigyort nem lehet letörölni a számról, mikor sikerül végre 1 mp-t lefaragni a nagyok idejéhez képest.

Az üzenetet módosította sztamas - Szerda, 2011-07-27, 07:59:22

oxykirallyDátum: Szerda, 2011-07-27, 08:22:14 | Üzenet # 21
Vezér-őrnagy
Quote (sztamas)
csak tapasztalom magamon, hogy a vigyort nem lehet letörölni a számról, mikor sikerül végre 1 mp-t lefaragni a nagyok idejéhez képest.

biggrin tongue crazy

OxyKingRing

Az üzenetet módosította oxykirally - Szerda, 2011-07-27, 08:35:24

sztamasDátum: Szerda, 2011-07-27, 08:37:54 | Üzenet # 22
Pénztáros
hands haha lol
Igazad van rosszul fogalmaztam! prof
csak tapasztalom magamon, hogy a vigyort nem lehet letörölni a számról, mikor sikerül végre 1 mp-el közelebb jutni a nagyok idejéhez. thumb

BandyDátum: Szerda, 2011-07-27, 08:59:37 | Üzenet # 23
Hadnagy
Üzenetek: 68
Hali!!

Srácok nem tudjátok ha felrakom az oldalon lévő 1-2 pulgin-t akkor attól még nem fog a szeró fájleltérésre hivatkozva ledobni????
Fontos lenne tudnom mert addig nem rakom fel őket!!

Köszönöm!!

smile

rocknrollaDátum: Szerda, 2011-07-27, 09:12:53 | Üzenet # 24
Vezér-őrnagy
Nem nyugodtan rakd fel, viszont azt tudom hogy elég macerás belőni.
Én is azért nem tettem fel eddig. Ha lenne valaki aki szájbarágósan leírja hogy mit hova miért akkor megkockáztatnám én is.

m4dm3nDátum: Szerda, 2011-07-27, 09:13:48 | Üzenet # 25
Generalisszimusz
Üzenetek: 687
Bandy, melyik plugionokra gondolsz? Mert ez így eléggé tág amit írtál smile . Annyi biztos - teszteltem -, hogy a rFactor Map plugin 1.06 és a rFDynHUD pluginok együtt nem mennek. Szóval vagy az egyiket, vagy a másikat tedd fel. Ill. bárki aki akarja használni, csak az egyiket használja.

Az FFB pluginokhoz nem tudok neked tanácsot adni, mivel bill-es vezérléshez egyik sem kell smile .

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

dzsavermadarDátum: Szerda, 2011-07-27, 09:56:10 | Üzenet # 26
Vezér-hadnagy
Üzenetek: 571
Bandy
Én az 1.06-ot használom, annak is csak a térkép részét. Ez fontos. Nem csak a pálya vonala miatt, hanem látod a forgalmat is körülötted (ki, hol van a pályán) ez is fontos. Szerintem elegendő ennyi.
Sok infót tud adni bármelyik, amit ha nem tudsz is, nem hiányzik. Viszont nekem zavaró a monitoron.

"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."

JépéDátum: Szerda, 2011-07-27, 14:03:22 | Üzenet # 27
Közlegény
nem az volt a lenyeg hogy egy konkrét setupot kapjak csak hogy lassak egy alap beallitastol eltérö setupot hogy megis kb mit hova kell alitani növelni csökkenteni olyanra gondoltam mint ez a táblázat ez sztem pont jó lesz köszi

JépéDátum: Hétfő, 2011-08-01, 12:01:29 | Üzenet # 28
Közlegény
váltó beállításról tudtok esetleg valmit mondani vagy adni valmi linket hogy hogy kell mik ezek a szamok amiket ír a játék ez a
1 x/y (xxxx)
2 x/y (xxxx)
stb...
végáttétel x/y (x/y)
versenyen sokszor úgy mennek el mellettem emberek mint ha nem is ebböl a jatekbol jönnének biggrin gondolom valami köze van a valtonak ehez, persze lehet nem csak furcsa ahogy a replayeket nezem hogy embereknek hogy gyorsul a kocsijuk nekem meg a sima gyari beallitasal még odaig se jutok el egy egyenesben hogy felvaltsak 6. ba ,de nem akarom elalitani a valtot mert utana csak roszab mivel azt se tudiom melyik szam micsoda wacko

dugojancsiDátum: Hétfő, 2011-08-01, 12:17:07 | Üzenet # 29
dugo mester
Üzenetek: 359
Jépé, ha egyszerűen akarom megfogalmazni: ha balra tolod a görbét, jobb lesz a gyorsulásod viszont kisebb végsebességed lesz. Ha jobbra tolod, akkor lassabban fogsz tudni kigyorsítani, viszont nagyobb végsebességed lesz.
Alap váltó beállítás egyik pályára sem volt jó nekem, célszerű addig balra tolni a görbét, amíg a végsebességet 6-os fokozatban 8000-es fordulatszám közelében éred el.

dzsavermadarDátum: Hétfő, 2011-08-01, 12:20:11 | Üzenet # 30
Vezér-hadnagy
JéPé
Ez csak egy alapbeállítás
A motor eléri a maximális fordulatot a hosszú egyenesek végén 6.-ban
Hosszabb 6-dik fokozat, és a 2-dik es 5-dik fokozatot igazitsd hozzá, az egyenletesebb átmenetért az 1-es es 6-dik fokozat között
A motor nem éri el a maximális fordulatot a hosszú egyenesek végén 6.-ban
Rövidebb 6-dik fokozat, es a 2-dik es 5-dik fokozatot igazitsd hozzá, az egyenletesebb átmenetért az 1-es es 6-dik fokozat között.

Ezután a pálya paramétereinek megfelelően lehet finomítani.
Ha rövidebbre veszel egy fokozatot, jobban gyorsul esetleg, de kisebb lesz az elérhető sebesség, abban a fokozatban.
A pályán látod, érezned kell, hogy hol van szükség még egy kis pluszra, vagy esetleg a kisebb is elég.
Kérdés még az is, hogy automata, vagy manuál váltót használsz

dugojancsi
Már megint egyszerre biggrin

JépéDátum: Hétfő, 2011-08-01, 12:34:41 | Üzenet # 31
Közlegény
na akkor először megcsinálom hogy egyáltalán eljusson 6. ba az egyenes végére.
Automata a váltót hasznalok

PaJa1Dátum: Hétfő, 2011-08-01, 23:03:03 | Üzenet # 32
Őrnagy
Jépé, akármilyen beviteli eszközthasználsz, az autómata váltót felejtsd el!
Ha te váltasz akkor időt nyersz, az oftómata buta!
2 plusz gomb szerintem elfér bármelyik normálisabb eszközön(bill, gamepad, kormány).

sztamasDátum: Szerda, 2011-08-03, 20:17:09 | Üzenet # 33
Pénztáros
örültmax
Ha másoknál szaggat a játék, (laggol) akkor vissza kell venni a játék részletességét, a szerverre való belépés előtt a beállításoknál a neted paramétereihez állítsd a dolgokat.
Talán akkor nem lesz akkora laggolás a játékodba.

Ted-MosbyDátum: Szerda, 2011-08-03, 20:37:51 | Üzenet # 34
Vezér-hadnagy
tessék dzsaver itt a map plugin 1.06, letöltések között is megvan

Csatolások: 3630651.jpg (112.3 Kb)

dzsavermadarDátum: Szerda, 2011-08-03, 21:58:29 | Üzenet # 35
Vezér-hadnagy
Köszönöm, bár nekem elég a 05 is, mert csak a térképet használom róla.
Azért szóltam, mert az igaz, hogy 1.06 volt írva, de valójában az 1.05 volt mögötte letölthető.

örültmaxDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 12:00:49 | Üzenet # 36
Alezredes
Üzenetek: 115
Szia Sztamas!
Figyu már,az hogy nálam fullra van véve a video opcio,az rátok is hatással van játék közben?Elnézést ha hülye a kérdés! smile Mert nálam nem laggol!Mert akkor lejjebb veszem. smile

sztamasDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 14:36:17 | Üzenet # 37
Pénztáros
Én azt tapasztaltam magamnál hogy ha levettem a grafikát akkor simábban futott nálam. Nem kellett fényképsorozatot vezetnem. Bár még most is szoktam tapasztalni hogy ha valaki belép a szerverre akkor megakad a játék.

rocknrollaDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 14:50:08 | Üzenet # 38
Vezér-őrnagy
Szia Ted!
Letöltöttem a map plugin 1.06-ot!
Ugyanazt a kinézetet szeretném viszontlátni mint a fenti képen.Megtennéd hogy szájbarágos stílusban leírod hogy mit hova merre?
Előre is köszi! biggrin

Ted-MosbyDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 14:59:42 | Üzenet # 39
Vezér-hadnagy
rocknrolla,

elméletileg kapsz majd egy XD.ini fájlt ebben kell átírogatni a dolgokat és akkor fog így kinézni, ez a játék főkönyvtárába kerül
itt az én ini fájlom, másold be hátha jó lesz
Csatolások: XD.ini (2.9 Kb)

m4dm3nDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 15:11:33 | Üzenet # 40
Generalisszimusz
rocknrolla, letöltöd a fájlt. Kapott zippet kicsomagolod az rFactor mappába. Ezután Jegyzettömbbel megnyitod a MapPlugin.ini fájlt és ezt kell beillesztened ahelyett, amit alapból látsz (érdemes azért egy biztonsági mentést csinálni az eredeti MapPlugin.ini-ről!):

[GENERAL]
OriginalD3D9Dll=d3d9_xd.dll
#OriginalD3D9Dll=DEFAULT
#OriginalD3D9Dll=d3d9_tvstyle.dll

Elmented és indítod a játékot. \ jellel tudod aktiválni az XD plugint, Num0-val pedig a mappot megjeleníteni, ha mégsem jelenne meg (asszem!).

Ha sehogy sem jelenik meg, akkor hiányzik ezek közül valami:

DirectX 9.0 (x86)
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)

Értelemszerüen, ha 64bites rendszert használsz, akkor mindkettőből a x64-es verzió kell!

Asszem így kell smile .

Ui: Ted megelőztél tongue . Sebaj hátha kell valakinek több infó smile .

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

Ted-MosbyDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 15:25:14 | Üzenet # 41
Vezér-hadnagy
m4dm3n,

az XD.ini arra vonatkozik csak, hogy az ablakokat hova helyezed el, a többit ott kell buherálni amit Te részleteztél
én simán rámásoltam a játékra felülírtam a régit és működött, mást nem kellett csinálnom
csak nekem volt egy saját kilométerórám + gáz és fékpedál jelzőm, az viszont most nem működik, de holnap még majd ügyködöm rajta, hátha sikerül megoldanom

bakosgabor57Dátum: Csütörtök, 2011-08-04, 16:14:39 | Üzenet # 42
Címvédő
A teljes leírás:

Possible scenarios:
a) MapPlugin
b) MapPlugin + XD
c) MapPlugin + TVStyle

Installation MapPlugin Only
====================================

1) Unzip rFactorMapPlugin1.06_XD214.zip in rFactor Folder

2) Edit MapPlugin.ini text file as follows:

[GENERAL]
OriginalD3D9Dll=DEFAULT
#OriginalD3D9Dll=d3d9_xd.dll

3) Save file and exit

Start Game and Enjoy!

Installation MapPlugin + XD

1) Unzip rFactorMapPlugin1.06_XD214.zip in rFactor Folder

2) Edit MapPlugin.ini text file as follows:

[GENERAL]
OriginalD3D9Dll=d3d9_xd.dll
#OriginalD3D9Dll=DEFAULT

3) Save file and exit

Start Game and Enjoy!

Installation MapPlugin + TVStyle

1) Install TVStyle
2) Rename d3d9.dll (installed by TVStyle) in rFactor d3d9_tvstyle.dll

3) Unzip rFactorMapPlugin1.06_XD214.zip in rFactor Folder

4) Edit MapPlugin.ini text file as follows:

[GENERAL]
OriginalD3D9Dll=d3d9_tvstyle.dll
#OriginalD3D9Dll=DEFAULT
#OriginalD3D9Dll=d3d9_xd.dll

5) Save file and exit

Start Game and Enjoy!

Configuration
====================
Modify the text file rFactor/Plugins/Map/mapconf.txt to change A lots of Plugin Parameters.

KEYS
=======
: Enable/disable XD Plugin. Key configurable in XD.ini
Numpad_0 : To change Map Mode: OFF, FIX, MOBILE and ROTATION
CTRL + NUMPAD_0 : To change from IMAGES mode to DOTS and viceversa
NUMPAD_. : To Zoom In MAP
CTRL + NUMPAD_. : To Zoom Out MAP
ALT + NUMPAD_0 : To Loop between different tracks with the same name like "Vallelunga"
ALT + : To move Map On Screen
ALT + NUMPAD_. : To Show/Unshow Frame (Box) around Map
PAUSE : Show names
SHIFT + RIGHT ARROW : Increase Width
SHIFT + LEFT ARROW : Decrease Width
SHIFT + UP ARROW : Increase Height
SHIFT + DOWN ARROW : Decrease Height
CTRL + 1 : Increase Fonts Size

ALT + PAUSA : Change Sector Color. From Unique to different.

Inside Monitor in Pit.
SHIFT + PAUSE : Reset Map Position.

In Track (Race, Practise, Qualifying ...)
MAIUSC + PAUSA : Shows Extra Race Info as Fuel, Position, Laps

- If MAP in FIX Mode,
NUMPAD_. key increase 'Window' Map size
CTRL + NUMPAD_. key decrease 'Window' Map size
- If MAP in MOBILE or ROTATION,
NUMPAD_. key, increase Map Size
CTRL + NUMPAD_. key decrease Map Size

You can change these keys from mapconf.txt file

Uninstall Instructions
======================

Delete d3d9.dll and MapPlugin.ini from the root rFactor Folder.
Delete MapPlugin.dll from PLugins directory
Remove Map Directory from Plugins directory
If installed with TVStyle Rename d3d9_tvstyle.dll as d3d9.dll
If installed with XD Rename d3d9_xd as d3d9.dll

rocknrollaDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 16:33:51 | Üzenet # 43
Vezér-őrnagy
Köszi skacok megpróbálom! biggrin respect

Ted-MosbyDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 17:02:28 | Üzenet # 44
Vezér-hadnagy
bakosgabor57,

ez milyen bill ???? MAIUSC + PAUSA

bakosgabor57Dátum: Csütörtök, 2011-08-04, 18:27:33 | Üzenet # 45
Címvédő
Ezt én sem tudtam kideríteni, amúgy olyan spanyolos-angol beütése van...
Gratulálok a szerver beüzemeléshez Tamásnak és Neked is!

oxykirallyDátum: Csütörtök, 2011-08-04, 18:56:50 | Üzenet # 46
Vezér-őrnagy
MAIUSC=SHIFT (gugliztam-olaszul van)

OxyKingRing

Az üzenetet módosította oxykirally - Csütörtök, 2011-08-04, 19:10:39

rocknrollaDátum: Péntek, 2011-08-05, 05:14:59 | Üzenet # 47
Vezér-őrnagy
Na skacok akkor most mint apa a hülye gyerekének, a Ted által ide rakott ini fájlt hova kell másolnom?
És csak ennyi dolgom lenne? cry
Előre is köszi! biggrin

dzsavermadarDátum: Péntek, 2011-08-05, 06:00:33 | Üzenet # 48
Vezér-hadnagy
rockn

Megnéztem az 1.06-os MapPlugint, az alapbeállítása pont az, ami neked kell, tehát kibontás után, simán másold be a factor főkönyvtárába az egészet, és kész.
Olyan lesz, ami Ted képén van.

rocknrollaDátum: Csütörtök, 2011-08-11, 05:16:48 | Üzenet # 49
Vezér-őrnagy
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a hátsó kerekek az istennek sem érik el az üzemi hőfokot!
Mivel lehet ezt orvosolni.Az elsők folyamatosan 82-85 fok között vannak a hátsó pedig nem érik el a 75-80 fokot.Próbálkoztam a guminyomással, és a kerékdőléssel de semmi.

m4dm3nDátum: Csütörtök, 2011-08-11, 08:48:47 | Üzenet # 50
Generalisszimusz
rocknrolla, szerintem a fronthajtásos autóknál élből nehezebb a hátsó gumikat felmelegíteni, mert nem ott van a hajtás. De ötletem nincs, szóval ez megy offba inkább smile .

Én speciel nem foglalkozok ilyenekkel, hogy guminyomás biggrin . Részben azért sem, mert nem érdekel, másrészt meg azért nem, mivel bill-vel amúgy sem nagyon tudom úgy szabályozni a dolgokat, mint ti kormánnyal. Voltaképpen nekem vagy nyélgáz, vagy satufék van smile .

• Oldal 1 / 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Keresés:

Copyright MyCorp © 2025
Az oldalt a uCoz rendszer működteti