Bajnokság 2.0: észrevételek, javaslatok, ötletek
| |
Neuro | Dátum: Szombat, 2011-04-02, 13:02:18 | Üzenet # 1 |
 Vezér-őrnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 398
| Ide várunk mindenféle építő jellegű kritikát, javaslatot, ötletet, egyszóval mindent, amivel kapcsolatban esetleg változtatást szeretnétek látni. Offolást mellőzzük, ha lehet! Ha nem, akkor is!
|
|
| |
Jack | Dátum: Vasárnap, 2011-04-17, 22:54:31 | Üzenet # 101 |
 Alezredes
Üzenetek: 146
| Bakos Gáborral lehet is. Persze vagytok sokan, akik normálisan mentek, és az is lehet, hogy csak elgurult a gyógyszerem, de nagyon nem tetszett, ahogy sorba bepróbálkoztak elmenni. Kevés kellett volna, hogy dobjam az rfactort. Csapattársam miatt, és pár kedves ember miatt maradtam. 
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-04-17, 23:11:19 | Üzenet # 102 |
 Vezér-őrnagy
| Számomra megdöbbentő, hogy meg se fordul a fejetekben, hogy gyakorolni kellene sokat. Inkább kitaláljátok, hogy jaj ne legyen így, mert az mennyivel egyszerűbb. Erre inkább nem mondok semmit, már csak azért se mert ez itt off.
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 07:04:30 | Üzenet # 103 |
 Vezér-hadnagy
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 709
| szerintem nagyon jók voltak a tegnapi futamok a fordított sorrend is jó, meg kellett küzdeni a jobb pozíciókért, sokkal jobban élveztem, mint bármelyik futamot az első szezonban én továbbra is támogatom a tegnap tesztelt lebonyolítási formát
|
|
| |
YakQzA | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 08:06:20 | Üzenet # 104 |
 Alezredes
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 141
| Lesz még teszt futam? Az előbb begépeltem egy oldalt, de inkább megtartom magamnak. A tegnapi tesztből nem szeretnék kiindulni,mert nem éppen pozitívak a tapasztalataim. Több dologgal is egyetértek az előttem szólókkal! De még nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni!
|
|
| |
Neuro | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 08:53:45 | Üzenet # 105 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (YakQzA) Lesz még teszt futam? Lesz, de ha jönnétek hétköznap, több idő lenne gyakorolni.
|
|
| |
PaJa1 | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 09:34:24 | Üzenet # 106 |
Őrnagy
Üzenetek: 87
| Ma megyek korozni. Mi volt a tegnapi lebonyolitasi forma? 2x20 perc felvezeto nelkul, a masodikon az 1. 8 forditott sorrend?
|
|
| |
Neuro | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 09:51:29 | Üzenet # 107 |
 Vezér-őrnagy
| 2x20 perc, másodikon első nyolc - beérkezés szerinti - fordított sorrenddel. Természetesen felvezetővel. Azt csak hétköznap nyomtam ki, hogy gyorsan tudjuk szaggatni az aszfaltot.
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 09:55:46 | Üzenet # 108 |
 Generalisszimusz
Üzenetek: 687
| Na de milyen 2x20 perc volt ? Én speciel marhára élveztem. Leírtam már párszor, de leírom megint: Jó a fordított sorrend a 2. futamra. Reggel, mikor jöttem be melóba, gondoltam írok egy kisregényt az egész eddigi tesztekkel kapcsolatban, mert még el sem kezdtük a 2. szezont, de már a leendő szabályok és újítások körül őskáosz van, de egyelőre kussban maradok. Várok még egy-két tesztet, aztán ha marad a káosz, akkor kinyitom a számat és az sem érdekel, ha valaki amiatt megsértődik. Most ennyi, majd később folyt. köv. 
Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .
|
|
| |
KaraDani | Dátum: Hétfő, 2011-04-18, 12:16:17 | Üzenet # 109 |
Bajnok
Üzenetek: 345
| Ugyan nem sokat töltöttem a pályán tegnap , de szerintem ez a rendszer teljesen jó. Sokkal izgalmasabb, mint a sima egy futamos.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Kedd, 2011-04-19, 21:27:42 | Üzenet # 110 |
 Vezér-őrnagy
| Hajlok afelé, hogy aki nem ment 30 kört a szerón (legalábbis szerintem legyen 30, az alatt már meg lehet ismerni egy pályát) VAGY nem fért bele az időkeretbe, az is indulhasson bajnoki futamon. DE... 30 kör alatt csak hátulról indulhasson, 107% el nem érése esetén pedig, hátulról 5mp késleltetéssel (nyilván ez utóbbi az erősebb, ha valakinek egyik sem teljesült, mert fel se jött a szeróra). Ezzel védve a többi játékost a tapasztalatlanság/felkészületlenség miatt elkövethető rajtbalesettől vagy egyéb véletlen szabálytalanságtól. Amellett, ha valaki "profi" az is meghetet annyit, hogy feltolja az orrát egy órára a héten a szeróra. Ha már közösség, akkor nézzen is ki úgy. Szerintem ez elég kompromisszumos megoldás.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Kedd, 2011-04-19, 21:41:57 | Üzenet # 111 |
 Vezér-őrnagy
| Na, szerintem jobb, hogy nincs (az indoklás nem publikus). 
|
|
| |
PaJa1 | Dátum: Kedd, 2011-04-19, 22:32:04 | Üzenet # 112 |
Őrnagy
| Quote (Neuro) Na, szerintem jobb, hogy nincs (az indoklás nem publikus). akkor leglább privátban osztottad volna meg 
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Szerda, 2011-04-27, 08:58:14 | Üzenet # 113 |
 Generalisszimusz
| Ahoj mindenkinek! Admintól kérdezném: Megoldható lenne egy esős pálya teszt? Többiektől: Lenne rá igény? Tegnap leszedtem egy Alfa 147 modot és hozzá egy pálya csomagot, amiben volt egy esős pálya (Interlagos). Bár kissé túl fényes volt az aszfalt, de kiváncsiságból kipróbáltam és valahogy tetszett (a szárazaszfaltos tapasztalatok miatt eleinte csak estem keltem a pályán, mert teljesen máshova estek a féktávok, mint ahogy megszoktam ). Mivel az előző idényben is végig száraz pályákon mentünk, arra gondoltam, hogy talán ki lehetne próbálni egyszer egy esős tesztet is . Várom a hozzászólásokat mindenki részéről .
Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .
Az üzenetet módosította m4dm3n - Szerda, 2011-04-27, 09:00:49 |
|
| |
zsomboor | Dátum: Szerda, 2011-04-27, 12:19:51 | Üzenet # 114 |
 Őrmester
Üzenetek: 22
| Quote (m4dm3n) Lenne rá igény? Hát...öööö....én víz nélkül is csúszkálok eleget, de részemről ki lehetne próbálni, max nem lesz a bajnokságban ha nem akarja a többség..... 
|
|
| |
dugojancsi | Dátum: Csütörtök, 2011-04-28, 14:54:46 | Üzenet # 115 |
 dugo mester
Üzenetek: 359
| Quote (Neuro) Hét vége felé meg összeütöm az új szabályzatot az elfogadott javaslatok alapján. Meg azok alapján, amire nem jött ellenszavazat. Kérhetek egy előzetes összesítést arról, h melyek az elfogadott javaslatok? Esetleg írhatnál ki pár szavazást a nem jött ellenszavazat javaslatokra Már ha egyesek nem fejtették ki a véleményüket.
Az üzenetet módosította dugojancsi - Csütörtök, 2011-04-28, 14:56:02 |
|
| |
Neuro | Dátum: Csütörtök, 2011-04-28, 16:38:48 | Üzenet # 116 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (dugojancsi) Már ha egyesek nem fejtették ki a véleményüket. Az az ő bajuk. A többi szerepel itt a topicban.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Csütörtök, 2011-04-28, 20:00:16 | Üzenet # 117 |
 Vezér-őrnagy
| Na széthackeltem illetve aktualizáltam a szabályzatot. Nem írtam fel, pontosan mit-hol változtattam, de úgy vélem a frissítés senkinek nem árthat. Tessék átolvasni!
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 19:32:38 | Üzenet # 118 |
 Vezér-hadnagy
Üzenetek: 571
| Még egy talán utolsó javaslatom van. Ha lejár a nevezési határidő, már ne lehessen nevezni.
"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Péntek, 2011-04-29, 19:44:59 |
|
| |
Neuro | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 19:35:49 | Üzenet # 119 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (dzsavermadar) ki be járkáltak jó néhányan. Kik? Nevezni amúgy sok helyen lehet kezdés után (egy bizonyos ideig).
|
|
| |
YakQzA | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 19:45:49 | Üzenet # 120 |
 Alezredes
| Quote (Neuro) Nevezni amúgy sok helyen lehet kezdés után De nem itt! Tisztelt atomcsíter diktátor úr! Itt diktatúra van kérem szépen!
|
|
| |
Neuro | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 21:50:25 | Üzenet # 121 |
 Vezér-őrnagy
| Egy nagy kérdés hátra van: nem foglalkoztunk eddig a csapatokkal, illetve fontosabb, a csapatpontokkal. Mivel nem csak 2 fős csapatok indulnak, így mi legyen a 3 fős csapatok pontszámával? Oké, hogy két fő pontjait nézzük, de a bajnokság végén a két eredményesebb versenyzőt pontszámait vegyük figyelembe, vagy minden versenynél számítson a két aktuális eredményesebb? Részemről több értelme van a csapatnak, ha mindig az aktuálisat nézzük, máskülönben nyugodtan ki lehetne dobni a 3. embert, hiszen az hamar kiderül, ki a leggyengébb láncszem a csapatban, esetleges hiányzásokról nem is beszélve. Ezen felül a csapatok pontjainak állása nem derülne ki addig, amíg véget nem ér a bajnokság (ez a táblázatok szempontjából is elég necces). Ezt a rendszert használja egyébként pl. a GTR-Masters liga is. Ha náluk bevált, akkor rossz nem lehet.
|
|
| |
PaJa1 | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 22:28:05 | Üzenet # 122 |
Őrnagy
| Versenyenként a csapat két eredményesebb tagja pontjai adja a csapatuk pontját. Szerintem ez okés.
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 22:35:03 | Üzenet # 123 |
 Generalisszimusz
| PaJa1, Szerintem is ez a járható út. Nem kell, hogy káosz legyen a csapatpontozásnál.
|
|
| |
PaJa1 | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 22:55:28 | Üzenet # 124 |
Őrnagy
| vagy még oszthatnánk a tagok szerzett pontszámának összegét a csapat max létszámával. így 1fős csapat is nyerhet csapatbajnokságot
|
|
| |
Neuro | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 23:04:31 | Üzenet # 125 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (PaJa1) vagy még oszthatnánk a tagok szerzett pontszámának összegét a csapat max létszámával. Ennek nem sok értelme lenne, gondolja arra, ha az egy fős csapat megnyeri a versenyt. Az 25 pont, a többieknek meg a kevesebből még átlagolsz? Bebaszna... Maradjunk az első két változat valamelyikénél... amúgy ha túlbonyolítottam volna, én is azt a verziót támogatom, amit Te vagy M4dm3n.
|
|
| |
KaraDani | Dátum: Péntek, 2011-04-29, 23:20:10 | Üzenet # 126 |
Bajnok
Üzenetek: 345
| Én így látom: Ha minden versenyen a legjobb kettő kap pontot: Pro: - a csapat gyengébb pilótája is hozzátehet a csapatpontokhoz - talán érdekesebb pontozás Kontra: a 2 fős csapatok nagyobb hátrányban lesznek a 3 fősökkel szemben. Kifejtve: - hiányzás/kiesés esetén tuti buknak a 2 fős csapatok, míg ha a 3 fős csapatból hiányzik valaki ők szerezhetnek akár max pontot is csapatszinten - 3 indított versenyzőből több esély van 2 jó eredmény elérésére, mint kettőből Ha az egyéniben két jobban álló pontjai adják a csapatpontokat: Pro: egyenlőbb esélyek a 2 és 3 fős csapatok között. Kifejtve: - ha a 3 fős csapatból az összetettben 2 elől álló közül hiányzik/kiesik valaki, ugyanúgy bukik vele a csapat, mint a 2 fős csapatok esetében - a 3. versenyző mivel nem szól bele a végén így szintén egyenlőbbek az esélyek, mert végülis 2-2 főn múlik a csapatverseny mindegy, hogy 2 vagy 3 fős csapatról legyen szó Kontra: - a fentiből következően a 3. versenyező nem tesz hozzá a csapatpontokhoz Én inkább az egyenlőbb esélyeket biztosító megoldásra szavaznék. Azaz a két elől álló pontjait adjuk össze.
Az üzenetet módosította KaraDani - Péntek, 2011-04-29, 23:20:46 |
|
| |
PaJa1 | Dátum: Szombat, 2011-04-30, 23:45:51 | Üzenet # 127 |
Őrnagy
| A szabályzat végén: aki gyorshajt versenyen a boxban szerintem fölösleges büntetni még plusz mp-el. Alapbol kap egy legalább átajtásost meg már maga a box is büntetés, hiszen nincs kötelező kiállás.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 06:39:05 | Üzenet # 128 |
 Vezér-őrnagy
| Ha a játék bünteti a játékost, akkor azért nem kaphat senki plusz büntetést, ez része a szabályzatnak.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 08:29:37 | Üzenet # 129 |
 Vezér-őrnagy
| Mivel a - hozzászólók - nagy többsége elfogadta a 107%-os és a 30+ körös szabályt a bajnoksághoz való teljes értékű részvételhez (mivel ugye az is indulhat, akinek nincs meg, csak az első versenyen hátulról), így tovább mennék egy kicsit. A 107% és a 30 kör meglétének ellenőrzése miatt amondó vagyok, hogy ezeket legkésőbb vasárnap délután 18:00 óráig kelljen elérni, vagyis éppen a bajnokság bemelegítőjének elkezdéséig. Ne a futam előtti legutolsó pillanatban kelljen a VB-nek azért kapkodnia, hogy átnyálazza a hotlaps-t, meg a köridőket. Igaz, hogy egyperces feladat, de akkor is kíméljük egymást ennyire. Meg azt hiszem egyébként is elvárható a nevezettektől, hogy tegyenek annyit magukért és a többiekért, hogy mind a két szabálynak eleget tesznek még a felkészülési héten.
|
|
| |
YakQzA | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 08:51:34 | Üzenet # 130 |
 Alezredes
| Neuro, A 30kör az OK. De a 107%-t mikor számolod ki? Az utolsó pillanatig mehet vki legjobb kört!
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 09:05:49 | Üzenet # 131 |
 Vezér-őrnagy
| Aztán meddig tart kiszámolni? Azért némi matematikai ismereteket feltételezek a résztvevőkről.
|
|
| |
PaJa1 | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 09:08:45 | Üzenet # 132 |
Őrnagy
| A hotlapos holmin nem lehet állítani, hogy aki 107%on kívül van azt jelezze más színnel? Amúgy szerintem vasárnap 18óra után már nem lesz jelentős változás a leggyorsabb körben így elég ekkor kiszámolni a 107%ot. Aki ekkor benne van az megfelelt a szabályzat ezen részének.
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 09:13:06 | Üzenet # 133 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (PaJa1) A hotlapos holmin nem lehet állítani Konkrétan semmit sem lehet rajta állítani. 
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 09:38:56 | Üzenet # 134 |
 Generalisszimusz
| Neuro, Reagálnék a gyorkörös körlevélre: Levágás: Tényleg jó lenne egy erősebb büntetés. Ez szerintem legyen a VB feladata eldönteni, ennek súlyosságát. Határok: min.5 max.10 rajthely (ez csak példa!). Szélesítés: Ha adja a pálya (pl: Hungaroring 4-es és a 11-es kanyar) és nem túl drasztikus, akkor én nem fogom büntetéssel súlytani (pont erről beszéltünk WLM-en, mikor írtam a hockenheim-i időmérőről neked). Ha ennél súlyosabb, akkor majd jár érte a megrovás, de amíg nálam a "belefér" kategóriába fog esni, addig nem osztok büntetést (az adott futam úgy is a versenyen dől el. Időmérő csak a rajtsorrend miatt fontos). Füves szélesítés: Jogos. Ne járjon érte semmi, hiszem amúgy is inkább csak veszteni lehet vele kicsit, mint nyerni. Más: Csapatpontozás: Véleményem szerint csapatpontoknál adódjon össze az adott csapattagok futamon elért pontjaik és ez határozza majd meg, hogy hol vannak a listán. Tény, hogy így a 2 fős csapatok hátrányba lesznek a 3 fősekkel szemben, de benne van a pakliba, hogy ha a 3. fő nem tud részt venni máris csak 2 fős a csapat . Persze ez lehet igaz a 2 fős csapatra is.
Az üzenetet módosította m4dm3n - Vasárnap, 2011-05-01, 09:43:49 |
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 09:41:26 | Üzenet # 135 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (m4dm3n) amíg nálam a "belefér" kategóriába fog esni, Azért ezt viszont szerintem szabályozni kell rendesen, mert az nem járja, hogy egyik bíró esetleg büntet, a másik meg nem, ugyanolyan helyzetben. Még csak nem is látjátok egymás munkáját, úgyhogy ide szerintem ki kell találni valamit viszonylag fixen, vagy legalább egy minimumot.
|
|
| |
m4dm3n | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 09:55:19 | Üzenet # 136 |
 Generalisszimusz
| De most ha valaki az említett helyeken kicsit lecsúszik az ívről, mert így adta ki neki, akkor büntessem meg x-el, mert kicsit forrófejűbb volt? Ha belefér belefér. Legyen annyi rizikó az egészben, hogy egyik VB büntetheti az ilyet, míg a másik nem. És akkor mi van? Ezért írtam, hogy ha súlyos a szélesítés, akkor legyen büntetés, egy max. 5 rajthelyes és kész (Szabályzatban pont van egy kép: alsó sor 2.kép. Na azt nem büntetném, viszont ha + fél kocsival túl lóg - tehát a szürke rész mögötti területre kerül az autó, azt már igen). Futam a fontosabb, nem az időmérő. Lehet én gondolkodok hülyén, de kevésbé fog érdekelni az, hogy az időmérőn hanyadik vagyok, mint a futamon. Sőt az első futam sokkal fontosabb lesz, mint a 2. Legalábbis nekem! Tavaly is azért voltak büntetések a szélesítés miatt, mert 1 cm-rel túl lógott a rázóköről. Na részemről most ennyi. Majd délután felnézek még .
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 10:00:07 | Üzenet # 137 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (m4dm3n) Legyen annyi rizikó az egészben, hogy egyik VB büntetheti az ilyet, míg a másik nem. Hát ez szerintem semmiképp sem jó. Minden büntetést az óvások után közösen dönt el a VB, közösen KELL eldönteniük. Az nem jó, hogy bizonyos büntetéseket valaki kiszab, "mert"... a másik meg úgy gondolja, hogy szerinte az "belefér". Start fontossága ide vagy oda (igenis sokat számít), azért szerintem pont nem ennek kell a rizikófaktornak lennie a játékban. Nagyon nem mindegy, hogy a VB közösen dönt valamiről, vagy éppen az egyik vb hangulatától függ - ráadásul meg nem határozott mértékben - valami/valaki.
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 10:28:04 | Üzenet # 138 |
 Vezér-hadnagy
| Időmérő gyorskör elbírálása maradjon a régi! Az nem szubjektív, mert élesen meg van határozva, és ezáltal abszolút egyenlően vonatkozik mindenkire. És azért hoztuk be, ha jól emlékszem, mert nagyon fontosnak ítéltük a rajtsorrendet a verseny alakulását illetően. És ez igaz is. Egy rajtkocka is számíthat. És még pályafüggő is, mert a kevés előzési hellyel rendelkező pályákon, még fokozottabban jelentkezik, vagy ott, ahol az előzés a pálya tulajdonságai miatt is kockázatosabb. Ha meg tudnánk állapítani azt, hogy a vágással/szélesítéssel ki, mennyit nyert (PL. 1 század - 3 mp-ig ), akkor korrekten be lehetne sorolni az őt megillető helyre. De ez lehetetlen, ezért az enyhített bünti, nem biztos, hogy az őt tényleg megillető helyre teszi a versenyzőt. Ez a szabályos gyorskörökkel rendelkezőkkel szemben, nem biztos, hogy korrekt.
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Vasárnap, 2011-05-01, 10:43:07 |
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 10:42:20 | Üzenet # 139 |
 Vezér-őrnagy
| Talán azt kéne csinálni akkor, hogy vágásért hátra. Szélesítésért meg fixen 5 rajthelyes büntetés. A vágásért tényleg jöhet előny, mmiközben azt meghatározni, hogy mennyi, az tényleg nem emberi feladat. De a szélesítésért mindenképp túlzásnak tartom a hátraküldést, mert gyakorlatialg soha nem származik belőle előny időben.
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:02:07 | Üzenet # 140 |
 Vezér-hadnagy
| A csapat pontozás nehéz téma. Nem nagyon viszonyíthatunk az igaziaknál bevált pontozáshoz, hisz nekik ez a munkájuk, ezért biztosan kevesebb a "hiányzás" is. Nálunk meg szinte egyik fajta pontozás variáció sem igazán korrekt. Ezért nem is tudok normális javaslatot tenni. Ha nagyon muszáj volna, akkor talán arra voksolnék, hogy az elért pontszám, osztva a csapat létszámával ( 2 tizedes jegyig számolva ). Esetleg a legjobb eredményt elért versenyző számítson csak. (de ez meg nem csapatmunka, tehát storno) Az a baj, hogy az 1, a 2, és a 3 fős csapatoknak bármelyik esetben más, és más az érdekük. Ezért egységes állásfoglalást nem várhatunk. Lehet rengeteg lehetséges variációt felállítani a példákra (mint ahogy Dani is vázolt néhányat), de hol ennek, hol annak jelent előnyt, vagy hátrányt. Yak Én nem tudok semmit. 
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Vasárnap, 2011-05-01, 11:19:03 |
|
| |
YakQzA | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:05:16 | Üzenet # 141 |
 Alezredes
| dzsavermadar, Ez így tényleg nem vmi jó! Erről volt am szavazás? Az még megvan, hogy felmerült a 3fős csapatok lehetősége, de mikor lett ez elfogadva?
|
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:24:25 | Üzenet # 142 |
 Vezér-hadnagy
| SZERINTEM: nem kell túlbonyolítani mindent, mert megint nem a szórakozás, hanem a "bűntetgetés" lesz a fontosabb Csapatpontozás: szerintem a 3 fős csapatoknál, minden futamon a 2 többet szerzett versenyző pontjait számoljuk és kész, ennyire egyszerű Pályalevágás: hátsó rajthelyes büntetés Pályaszélesítés: mindegy, hogy 1 cm, vagy fél méter büntetni kell ahogy eddig 5 rajthelyes hátrasorolás az korrekt
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:43:57 | Üzenet # 143 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (YakQzA) mikor lett ez elfogadva? Másképp teszem fel a kérdést: ki vetett ellene??? A probléma a szokásos: senki le se szarta a témát.
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:52:29 | Üzenet # 144 |
 Vezér-hadnagy
| Ted Nekem megfelel amit írtál. Igazad van, nem kell túlbonyolítani. De egyelőre csak variálunk, hogy a legjobb legyen mindenkinek. Jelenleg 4db 3 fős, 6 db 2 fős, és 1 db 1 fős csapatunk van ( a többség a 2 fős) 1 fő hiányzás esetén, a két fős csapatoknál, 50% esély kiesést jelent, míg a 3 fősnél még semmit. Tehát a két fős csapatok csak akkor tudják felvenni a versenyt, ha mindig megjelennek mindketten. Ezt sajnos előre nem látni, de majd kiderül. Azt viszont látni, hogy a 3 fős csapatnak alapból nagyobb az esélye, a másik meg az, hogy ha mindhárman jelen vannak, akkor még a pontszerzés esélye is nagyobb, mint a 2 fős csapatoknál. Nem probléma, csak elmondtam. Ezek alapján már most valószínűsítem (nem biztos), hogy az első négy csapat a bajnokság végén a 4db 3 fős csapat lesz. Vegyétek jóslatnak. 
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Vasárnap, 2011-05-01, 11:54:07 |
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:53:22 | Üzenet # 145 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (Neuro) senki le se szarta a témát és sajnos ez nem csak ezzel a dologgal van/volt így
|
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:55:40 | Üzenet # 146 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (Ted-Mosby) és sajnos ez nem csak ezzel a dologgal van/volt így Ezzel viszont maximálisan egyetértek!!! Van egy tippem: A 6db 2 fős csapat, alakuljon át 4 db 3 fős csapattá. 
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Vasárnap, 2011-05-01, 11:59:58 |
|
| |
Ted-Mosby | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 11:59:31 | Üzenet # 147 |
 Vezér-hadnagy
| Quote (Ted-Mosby) a 3 fős csapatnak alapból nagyobb az esélye értem én, a másik lehetőség lehet,hogy összeadjuk a szerzett pontokat és elosztjuk a csapattagok létszámával 3 fős csapat: 20 pont 14 pont 10 pont összesen: 44pont / 3 fő: 15 pont 2 fős csapat: 25 pont 17 pont összesen: 42pont / 2 fő: 21 pont jobb megoldást egyenlőre nem tudok
|
|
| |
Neuro | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:00:39 | Üzenet # 148 |
 Vezér-őrnagy
| Quote (dzsavermadar) 1 fő hiányzás esetén, a két fős csapatoknál, 50% esély kiesést jelent, míg a 3 fősnél még semmit. Viszont a háromfős csapatokból másképp meg gyakorlatilag kizárunk valakit, mert az nem fog tudni hozzátenni semmit a végeredményhez, ráadásul az is csak a bajnokság végén fog kiderülni - szvsz az elég demoralizáló lehet, hogy nem ért az illető semmit (enélkül is előfordulhat, hogy nem sokat számít, de azt én nem hiszem, hogy semmit). Pedig pontosan azért került szóba a 3 fő lehetősége, hogy senki ne maradjon csapat és ezáltal közösségi részvétel nélkül. Hát szerintem a csapatokat nem kéne összekeverni most már. Kész vannak a festések meg minden... ja bocs.... 
|
|
| |
dugojancsi | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:02:37 | Üzenet # 149 |
 dugo mester
Üzenetek: 359
| Quote (Neuro) senki le se szarta a témát. Szerintem meg ne bonyolítsuk túl a dolgokat, 2 fős csapatok legyenek, azzal én is egyetértek h aki egyedül marad, az meg induljon privátban és akkor nem kell kombinálni h most 3 főből melyik 2 kapjon pontot [2011-03-28 20:37:39] Én javasoltam h csak 2 fős csapatok legyenek, de tényleg sokan szartak az egészbe, ezért lett volna jó ha legalább egy szavazást kiírunk, mert ott legalább elég kattintani egyet és tisztább képet látunk...
Az üzenetet módosította dugojancsi - Vasárnap, 2011-05-01, 12:03:05 |
|
| |
dzsavermadar | Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:04:28 | Üzenet # 150 |
 Vezér-hadnagy
| Nincs igazán jó megoldás Ted, hiába számolgatunk. Még nem számoltam ki, de lehet, hogy csak 2 főt kéne átlagolni. Nem tudom. Biztos, hogy ez sem jó. 111111111111111111111111111, lesz, ahogy lesz. Neuro Csak viccből mondtam, nézd meg a jeleket.
Az üzenetet módosította dzsavermadar - Vasárnap, 2011-05-01, 12:07:46 |
|
| |
|