Nyitólap

Regisztráció

Belépés
Szerda, 2025-06-25, 05:55:09 | Üdvözöllek Vendég
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Bajnokság 2.0: észrevételek, javaslatok, ötletek
NeuroDátum: Szombat, 2011-04-02, 13:02:18 | Üzenet # 1
Vezér-őrnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 398
Ide várunk mindenféle építő jellegű kritikát, javaslatot, ötletet, egyszóval mindent, amivel kapcsolatban esetleg változtatást szeretnétek látni.
Offolást mellőzzük, ha lehet! Ha nem, akkor is!

NeuroDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:04:34 | Üzenet # 151
Vezér-őrnagy
Sokminden jó lett volna, de szavazást se kért senki. Téma ejtve lett, mert senki nem pörgött rá. Na ennyit erről. Most már vannak 1-2-3 fős csapatok, azzal kell dolgozni, ami van.

Ted: na az meg a másik. Sokszor a szavazás se ér lószart se, korábban is voltak szavazások, mindig csak 4-5-6 szavazat jött. Aztán meg a hőbörgés, hogy jaj így meg úgy...

Ted-MosbyDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:04:52 | Üzenet # 152
Vezér-hadnagy
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 709
Quote (dugojancsi)
ha legalább egy szavazást kiírunk, mert ott legalább elég kattintani egyet és tisztább képet látunk

a 4. versenybíróra a 25 főből hányan szavaztak 9 vagy 10-en talán ?????

ezért adtunk több, mint egy hónapot mindenkinek arra, hogy tegyen bármilyen javaslatot bármivel kapcsolatban
nem sűrűn érkeztek a hozzászólások és most 1 héttel a rajt előtt kapkodhatunk fűhöz - fához
ezért a döntéseket kénytelenek voltunk mi meghozni, a többieket sajnálom
de még mindig ott van a "vagy megszoksz,vagy megszöksz" lehetősége

dugojancsiDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:06:57 | Üzenet # 153
dugo mester
Üzenetek: 359
Ted-Mosby, 9-en szavaztak, plusz a 3 érintett.

Még mindig jobb mintha 4-5-en beszélgetünk h mit hogyan kéne wacko

NeuroDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:09:09 | Üzenet # 154
Vezér-őrnagy
Quote (dugojancsi)
Még mindig jobb mintha 4-5-en beszélgetünk

Szerinted. Csak van egy olyan sanda gyanúm, hogy némelyeknek fogalmuk sincs mire akarnak nyomni, amikor szavazásról van szó, így meg talán meg is értik és úgy szólnak hozzá. Ha meg nem értik meg, akkor tényleg jobb, ha csendben vannak, de akkor hagyják is rá azokra, akik tépik a szájukat. Akkor is, ha azok csak 5-en vannak... de ez itt már eléggé off.

dugojancsiDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 12:23:04 | Üzenet # 155
dugo mester
Üzenetek: 359
Quote (Ted-Mosby)
ezért adtunk több, mint egy hónapot mindenkinek arra, hogy tegyen bármilyen javaslatot bármivel kapcsolatban
nem sűrűn érkeztek a hozzászólások és most 1 héttel a rajt előtt kapkodhatunk fűhöz - fához

Ez így van és most már tényleg kár sopánkodni, - én kifejtettem már március 28-án a véleményem h a 3 fős csapatok bonyodalmakhoz vezethetnek a későbbiekben- , most ha a 2 rossz közül kell választani, akkor inkább a te általad felvázolt, "a 3 fős csapatoknál, minden futamon a 2 többet szerzett versenyző pontjait számoljuk és kész, ennyire egyszerű" elképzelést támogatom!

YakQzADátum: Vasárnap, 2011-05-01, 13:27:15 | Üzenet # 156
Alezredes
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 141
Quote (Neuro)
némelyeknek fogalmuk sincs mire akarnak nyomni, amikor szavazásról van szó, így meg talán meg is értik és úgy szólnak hozzá.

Ez nagyon kemény!
Mondjuk, ha azt nézem, hogy már 45 regisztrált tagunk van -akik ha jól sejtem mind szavazhatnak- és ebből 25en "versenyzünk".

De mind1, legyen akkor a 2 legjobb pontszám a 3ból. Ez a csapat verseny úgyis csak egy mellék vágány!
Pl.: ha Dugo CSAK nyerni akart volna akkor tuti nem velem áll össze egy csapatba!

YakQzADátum: Vasárnap, 2011-05-01, 14:12:21 | Üzenet # 157
Alezredes
Üzenetek: 141
Quote (Neuro)
mondjuk "csak" az a 25 az, akinek a szavazata számít, mert ők vesznek részt a bajnokságban

Nyilván!

Lehet olyat, hogy csak bizonyos "csoportok" szavazhassanak?

PaJa1Dátum: Vasárnap, 2011-05-01, 14:23:35 | Üzenet # 158
Őrnagy
Üzenetek: 87
Csapatpontozasnal a letszambeli kulonbsegeket szerintem az atlagolas szuri ki legjobban. Ahanyan vannak annyival osztodik a tagok pontszamanak osszege. Egyszeru megcsinalni a versenyek utan, csak egy osztassal tobb a sima osszeadasnal.

NeuroDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 21:10:21 | Üzenet # 159
Vezér-őrnagy
Quote (Ted-Mosby)
Lehet olyat, hogy csak bizonyos "csoportok" szavazhassanak?

Lehet. Elvileg...

NeuroDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 21:26:08 | Üzenet # 160
Vezér-őrnagy
Quote (Ted-Mosby)
Csapatpontozás: szerintem a 3 fős csapatoknál, minden futamon a 2 többet szerzett versenyző pontjait számoljuk és kész, ennyire egyszerű
Pályalevágás: hátsó rajthelyes büntetés
Pályaszélesítés: mindegy, hogy 1 cm, vagy fél méter büntetni kell ahogy eddig 5 rajthelyes hátrasorolás az korrekt

Akkor végül ebben maradtunk? A lehetőségek között ez merült fel, amire többen igent mondtak, meg a pontszámoknál még az átlagolás.

JackDátum: Vasárnap, 2011-05-01, 22:05:44 | Üzenet # 161
Alezredes
Üzenetek: 146
Egy kérdés. Most ki és mennyi pontot kapott volna, ha ez éles.
Hogy értsem a dolgot. THX! smile

Nehéz volna végre nem ezt a topicot szemetelni, hanem a megfelelő helyre írogatni??? - Neuro

Satan_ClausDátum: Hétfő, 2011-05-02, 07:36:39 | Üzenet # 162
Őrmester
Üzenetek: 34
A tegnapi futammal kapcsolatban felmerul egy kerdes: Ha valaki szabalytalankodik az elso futamban, kap-e azonnal buntetest, vagy csak par nap mulva? A kerdes a peldamon keresztul erdekes: Dani megkoccolt, nekimentem a falnak, defekt, tobb, mint masfel perc hatranyba kerultem. Ilyenkor ugye 25 mp bunti van (tegyuk fel, hogy jogos). Dani 6. lett, a 2. futamban a 3. helyrol indult, majd meg is nyerte azt. Ha a bunti jogos, kb. a 10. helyrol kellett volna indulnia, es jo esellyel nem nyeri meg a 2. futamot. Bitos, hogy kell a 2 futam ilyen lokdosodes kozepette?

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-05-02, 08:03:58 | Üzenet # 163
Vezér-hadnagy
Quote (Neuro)
Akkor végül ebben maradtunk? A lehetőségek között ez merült fel, amire többen igent mondtak, meg a pontszámoknál még az átlagolás.

azt hiszem ebben maradunk

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-05-02, 08:06:25 | Üzenet # 164
Bajnok
Üzenetek: 345
Ezt már Neuro-val beszéltük régebben is, nem egyszerű a probléma.
Valószínűleg jogos lenne a büntetés, nem néztem vissza, de a kocc tényleg meg volt, nem volt nagy de úgy látszik pont elég volt, hogy kibillentsen, sajnálom, elmértem a tempódat sad
Ez igaz, hogy így nem onnan rajtoltam volna a 2-on (bár az is lehet hogy innen rajtoltam volna, mert amennyi büntetést az elsőre ki lehetett volna szórni sok embernek... biggrin ), de közben ellenőrizni nem lehet két verseny között, utólag meg rajthelyet már nem lehet elvenni. Az első versenyen történt balhé miatt a 2.-ra meg nem igazán kellene büntetni szerintem. Ha így egymás után futjuk a 2 versenyt nem lehet máshogy megoldani, csak úgy, ha az elsőre kiosztott büntetéseket a 2. verseny rajthelyébe nem vesszük figyelembe wacko
Ha valakinek erre van más, jó ötlete, szisztémája ne tartsa magában. (a szombat vasránap verseny opciót lehetőleg hagyjuk szerintem, még mielőtt megint előkerülne smile )

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-05-02, 08:46:40 | Üzenet # 165
Generalisszimusz
Üzenetek: 687
Mivel szokásszerint ismét káosz van a topikban - ebben is! - próbálok reagálni pár korábbi dologra:

Szélesítés: VB tagok ne haragudjatok meg, de én az élesfutamok időmérőjén nem fogok 1-2 cm-es szélesítésért büntetést osztani. Az olyan minimális, hogy szinte 0. Mennyit nyer vele az adott versenyző? 1-2 századot, ezredet? Na bumm!
Ha láthatóan sok a szélesítés, akkor természetesen jár a büntetés majd, de 1-2 cm miatt, tuti nem adok rajthely büntetést.

Csapatpontozás: szerintem a 3 fős csapatoknál, minden futamon a 2 többet szerzett versenyző pontjait számoljuk és kész, ennyire egyszerű. Támogatom (legyen 3 fős csapatoknál belharc így!)

Satan_Claus, igen erre valamit még ki kellene találni, mert így úszhat a szenvedő fél 2 futama. Ha belegondolunk, akkor voltaképpen az első futamon bármit meg lehet tenni. Igaz később lenne büntetve a futamok után, de az a szenvedő félnek/feleknek már nem oszt nem szorozz. Túl sok lehetőség nincs, mint hogy lenne esetleg 10 perc óvási idő és erre reagálna a VB teszem fel egy 20 perces idő alatt. Igaz így félórás csúszás lenne összességében.

Szóval egyelőre ennyi ötletem van. Bár úgy is le leszek oltva megint, hogy írok itt hülyeségeket biggrin .

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

NeuroDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:00:20 | Üzenet # 166
Vezér-őrnagy
Quote (m4dm3n)
n az élesfutamok időmérőjén nem fogok 1-2 cm-es szélesítésért büntetést osztani.

Nézd, ez olyan dolog, hogy megteheted, de egyáltalán nem fair azokkal szemben, akik viszont megkapják a büntetést azoktól a bíróktól, akik követik a szabályzat adta előírásokat.
De azért gondolj bele: egész idáig a két centis szélesítésért is mindenkinek kiadtuk az utolsó helyet, ami jelenthetett 10-15 helyezés elvételt is. Ahhoz képest már így is sokkal kifinomultabb megoldás ez. Az pedig tényleg joggal elvárható, hogy mindenki a pályán menjen, legalább időmérőn (még ha az igaziban sincs így mindig). Dzsavernak abban igaza van, hogy vissza lehet élni az olyan dolgokkal, amik túlságosan szabadon értelmezhetőek, ezt el kéne kerülni.

A 2 futamos dologra az lehetne a megoldás, hogy ellenőrzési és óvási szünet, csak az biztos, hogy nem 10-20 perc.

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:03:37 | Üzenet # 167
Bajnok
M4d:
Szélesítés témában egyetértek veled. De ítélni úgy fogok, ahogy a szabályzat leírja, ha büntetünk 1 centiért is akkor büntetni fogok.
Csapatpontozás: legyen így
3. at nem tartom megvalósíthatónak, hatalmas káosz lenne szerintem wacko Esetleg ha nagyobb szünet lenne a két verseny között... 1-2 óra. De az megint sokaknak nem lenne jó.

Az üzenetet módosította KaraDani - Hétfő, 2011-05-02, 09:04:32

Satan_ClausDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:05:44 | Üzenet # 168
Őrmester
Mehetne bemondasra is:
-Figyu man, Pisti kilokott a 3. korben.
-Pisti, tenyleg kilokted?
-Hat ja, utban vot, elismerem.
-Na jol van akko, huzzal hatra.
Ennyi smok

NeuroDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:05:54 | Üzenet # 169
Vezér-őrnagy
Akkor legyen 40 perc futam, kötelező boxkiállással, hogy a hüje béjemvék ne örömködjenek a startjuk mellé még a gumiknak is. biggrin cool

Csak ugye itt meg élvezhetetlenül szétesne már a mezőny... sz'al semmi sejó, na.

NeuroDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:06:31 | Üzenet # 170
Vezér-őrnagy
Quote (Satan_Claus)
Mehetne bemondasra is:

Flamewart akarsz? biggrin

Satan_ClausDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:08:03 | Üzenet # 171
Őrmester
Aki nem ismeri el, es tenyleg ludas volt, dupla buntit ka a futamok utan. Vagy valami hasonlo. De az egy futam se rossz.

Satan_ClausDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:27:10 | Üzenet # 172
Őrmester
Az egy futamos dolog tetszik, ha valaki osszetori magat az elso par korben, vagy megzuzzak, kimehet a boxba, csak epp tele kell tankolnia a gepet plusz sporolnia a gumikkal. 40 perc helyett talan lehetne 30.

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:42:11 | Üzenet # 173
Generalisszimusz
Komolyan ne röhögtessetek már az 1-2 cm-es szélesítés büntetésével biggrin . Koszos, kbszott 1-2 cm-ről van szó, nem 10-20 na. Ne bsszatok már fel! Majd fogom vonalzóval nézegetni, meg zoomolgatni nem, hogy belefért-e van sem. No komment!

Ezzel az erővel a szabályzat "8./c Kanyarodás, pályavágás, kiszélesítés" részénél a felső sor 1-3-as képén is lehetne szöszölni, hogy félig a pályán félig a füvön van, szóval kicsit levág a pályából 1-2 cm-t (ha már ennyi szöszülünk pár centin rolleyes ).

Satan_Claus, 1 futamos rendszer, 30 perc? Mivan? Box kell a fenének. Nem GT-zni akarok, hanem túraautózni. Ugye most csak vicceltél biggrin ?

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

Satan_ClausDátum: Hétfő, 2011-05-02, 09:52:11 | Üzenet # 174
Őrmester
Mondj jobbat. Amugy egyszer engem vagtak hatra az elso helyrol 1cm miatt. wacko

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-05-02, 10:15:26 | Üzenet # 175
Generalisszimusz
Satan_Claus, nem tudok jobbat, de nem a bajnoki rajt előtt 1 héttel kellene felhozni olyan változtatást, hogy dobjuk a 'csába a 2 futamos rendszert és legyen helyette 1 futam/30 perc kötelező boxkiállással.

Kicsit helyre kellene tenni az agyakat a 2 futamos rendszer miatt és nem megint azt csinálni, mint az előző szezonban, hogy az első kanyarben kell eldönteni mindent és nem agyatlan módjára száguldozni. A tegnap teszt is tökéletesen bizonyította, hogy sokan agyatlanul mennek, olyan helyeken próbáltak beszúrni ill. előzni, hogy csak néztem nagyokat. Aztán meg megy a sírás, hogy kilöktél/nekem jöttél stb stb stb.

Ezt nem neked céltoztam, hanem mindenkinek, hogy kicsit szálljon magába!

NeuroDátum: Hétfő, 2011-05-02, 10:20:53 | Üzenet # 176
Vezér-őrnagy
Quote (m4dm3n)
Komolyan ne röhögtessetek már az 1-2 cm-es szélesítés büntetéséve

Eddig is így volt baszki!

Quote (m4dm3n)
Ne bsszatok már fel! Majd fogom vonalzóval nézegetni, meg zoomolgatni nem, hogy belefért-e van sem.

Igen fogod! Ezért vagy VB, ez a feladatod! Ne bassz már fel... ha te 1 centiért nem büntetsz, akkor nem büntetsz. De ne ordibáld fennhangon a fórumban, mert a szabályzatban nem ez van, egy vb-nek meg kutyakötelessége a szabályzat szerint dolgoznia! Hogyan várhatna el úgy bármit akkor a többiektől, ha ő nem teszi meg, elmondod nekem??

Quote (m4dm3n)
a felső sor 1-3-as képén is lehetne szöszölni, hogy félig a pályán félig a füvön van

Öcsém te érted is a szabályzatot, vagy csak elolvastad és eldobtad??? A szabály az, hogy két kerék még legyen a pályán. Ha két kerék a pályán van, akkor szabályos, kit érdekel, hogy kettő lelóg. Az nem vágás és nem szélesítés. Magyarul most nagy baromságot írtál.

PaJa1Dátum: Hétfő, 2011-05-02, 10:46:03 | Üzenet # 177
Őrnagy
Üzenetek: 87
maradjunk már meg a 2 futamos fordítva felállós verziónál, sokkal izgalmasabb nem csak a verseny, hanem a pontverseny alakulása is ezzel.

oxykirallyDátum: Hétfő, 2011-05-02, 14:06:02 | Üzenet # 178
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Vártam, hátha valaki feldobja a szerintem leg ésszerűbb megoldást, de nem jött így mint újonc hozzászólok, hogy szerintem mi lehet a megoldás. (na ne legyél túl okos)
Ime:

Ha a támadó játékos túl agresszív, elméri a féktávot ezzel a védekező játékosnak sérülést vagy kicsúszást, megpördülést vagy "mit-tom" én mit okoz, akkor köteles Őt bevárni, és visszaadni a pozíciót. (tudom most páran hőbörögnek biggrin ) és esetleg 2 kanyaríg nem támadhatja újra (térjen magához kicsit cry ). Ezzel fennáll az a veszély a támadónak, hogyha túl agresszív sok-sok mp veszít mert köteles várakozni amig a másik kimászik a sóderágyból. Abban az esetben ha nem várja be, akkor jön a drasztikus bünti, ezáltal tehát (szerintem) meggondolja mikor lök és mennyit!!! (Ahol én ligáztam, ez nagyon bevált módszer volt kevés vitával)Mivel a tükör használat kötelező, így mindenki láthatja, hogy akivel épp csatázik "hogyan élte túl az előzésem"!

Mondok 1 példát. A tegnap Az első futamon (a másodikon ledobott a szero) M4d-al csatáztunk, és a célegyenest kicsit elmértem, igy toltam rajta egyet, és pozíciót nyertem máris!!! De azonnal visszaengedtem magam elé, mert igy FAIR!!! Ha pl úgy lököm meg, hogy sóderágy, akkor lehúzódom az ideális ívről és ott várom meg.
Visszanéztem a futamot, és van néhány ilyen eset, amikor csakis "ÉN" számítok, a másik le van sz@rva.

NEM CSAK ÉN SZÁMÍTOK!!! VAN MÁS IS A PÁLYÁN.

BÉKE!!!!!

OxyKingRing

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-05-02, 14:54:06 | Üzenet # 179
Bajnok
Oxy: A felvetés szerintem nagyon jó, azért nem dobtuk fel, mert erről nagyon sok szó volt az első bajnokásg előtt/alatt. Én is ezt támogattam volna, de a többség ezt nem tartotta jónak, szerintem kár megint nekifutni ennek a vitának, hosszú és fárasztó volt az első szezonban is biggrin Ezért van az, hogy mindenki tovább megy egy olyan baleset után, amikor úgy lök meg valakit, hogy az mással szemben is pozíciót veszít, nem azért mert a másik le van szarva, hanem mert már így is úgyis megkapja az illető a büntiéjét hiába várja meg, kétszer meg nyilván senki nem bünteti magát. Természetesen ha mással szemben nem veszít pozíciót a vétlen fél csak kisebb koccról van szó, kis egyensúl egyenszúlyvesztésről, akkor ha nem veszed el/visszaadod az így elvett pozíciót ninsc is semmi probléma.

oxykirallyDátum: Hétfő, 2011-05-02, 15:45:28 | Üzenet # 180
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Nem értem!
De ez legyen az én bajom! surprised

OxyKingRing

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-05-02, 16:25:25 | Üzenet # 181
Bajnok
Jelenleg a hangsúly a sérülésen és azon van, hogy veszít-e a vétlen fél 3. féllel szemben pozíciót. Ha kis koccról beszélünk, nem sérül akit meglöknek, és nem is veszít pozíciót 3. féllel szemben, aki pedig meglökte nem előzi meg, vagy visszaadja a pozicíót nincs bünti. Ha sérülést okoz aki meglöki, vagy egy mögöttük jövő 3. versenyző elmegy amellett akit meglöktek, akkor ígyis-úgyis böntetést kap a vétkes, ezért nem várja be ilyen esetben.

m4dm3nDátum: Kedd, 2011-05-03, 08:25:36 | Üzenet # 182
Generalisszimusz
Neuro, tegnap szerveren már elnézést kértem, de megteszem itt is: Elnézést mindenkitől a kifakadásom miatt. Mindössze nekem ezzel az 1 cm-es szabállyal van gondom smile . Nem tartom fair-nek, hogy az is 5 rajthelyes büntetést kap aki csak 1 cm-rel szélesített, mint azt aki akár jóval nagyobb szélesítést hajt végre shy . De....a szabály az szabály, szóval minden esetben eleget fogok tenni neki és nem hunyok felette szemet. Reszkessetek biggrin .

JackDátum: Kedd, 2011-05-03, 10:06:58 | Üzenet # 183
Alezredes
Valahogy az erőszakos koccolókat úgy kellene büntetni, hogy elmenjen a kedve.
Vannak normálisan előzők, de vannak erőszakoskodók, akik koccolnak egy centiért is.
Láttam olyat, aki lekoccolt, és az előttem levőket is végigkoccolta, és nem tudatosodott benne, hogy ez a nem követendő dolog.
Ugyanígy szokott lenni a hétköznapi futamokon. Nincs bünti, hajrá. Nem számít semmi.
Legyen keményebb büntetés, ha már egy másiktól elveszi a lehetőséget.
Mert egy kilökéssel már a hátsó régióban meghatározza, elveszi a másik lehetőségeit.

Ha elvesznek tőle a verseny végén 20 mp-et, az nem biztos, hogy elég büntetés.

KaraDaniDátum: Kedd, 2011-05-03, 10:11:41 | Üzenet # 184
Bajnok
Valahogy az erőszakos koccolókat úgy kellene büntetni, hogy elmenjen a kedve.

Még mindig túraautózunk, amiben a kis koccok beleférnek, sok esetben velejárói egy kiélezett csatának.

Nekem már nagyon unalmas ez a jajj de agresszív mindenki téma. Versenyzünk és néha hibázunk, ez vele jár. A való életben is hibáznak, pedig nekik "könnyebb" dolguk van:
- ők profik
- "kicsit" többet látnak, nem csak egy monitor méretű kijelzőt, ha elfordítják a fejüket oldalra látják hol a másik stb...
- ha csúszik az autó érzik a rájuk eső erőhatásokból.
Nekünk ez mind nincs meg, így kell csatáznunk, szóval még nehezebb dolgunk van, mint nekik ez van.

Aki meg hibázott és másnak kárt okozott megkapja a büntetését. Ha szabálytalan valaki az emberrel szemben, meg kell fogalmazni szépen az óvást és kész.

Az üzenetet módosította KaraDani - Kedd, 2011-05-03, 10:23:08

m4dm3nDátum: Kedd, 2011-05-03, 10:39:21 | Üzenet # 185
Generalisszimusz
KaraDani, ennél jobban nem is lehetett volna megfogalmazni ok . Teljes mértékig osztom a véleményed.

SupDátum: Kedd, 2011-05-03, 11:24:29 | Üzenet # 186
Őrmester
Üzenetek: 30
Quote (KaraDani)
Aki meg hibázott és másnak kárt okozott megkapja a büntetését. Ha szabálytalan valaki az emberrel szemben, meg kell fogalmazni szépen az óvást és kész.

Osztom a véleményt, csak nehogy az legyen, mint évekkel ezelőtt egy magyar Race07 ligában, ahol szintén túraautókkal versenyeztünk. Négy alkalomból négyszer löktek ki. Amikor megfogalmaztam az óvást, vagyis szóvá tettem, ezt kaptam: négy verseny, négy hiszti. Mit hisztizel, mint egy nő?

Azt is tudomásul kell venni, hogy ez nem Need for Speed, vagy RD Grid, ahol ötszáz méterről beteszem az autó orrát és kész. Aztán azt mondom, hogy ez túraautó bajnokság és belefér. Vagy komolyan csinálunk valamit, vagy jobb, ha bele sem kezdünk.

Persze, nincs demokrácia, stb. ezt csak elmondom, mint "újonc", mint véleményt.

Az üzenetet módosította Sup - Kedd, 2011-05-03, 11:24:41

NeuroDátum: Kedd, 2011-05-03, 11:40:46 | Üzenet # 187
Vezér-őrnagy
Quote (Sup)
Négy alkalomból négyszer löktek ki. Amikor megfogalmaztam az óvást, vagyis szóvá tettem, ezt kaptam: négy verseny, négy hiszti.

Ez nálunk nem így működik. Amikor valaki szabálytalankodva lökött ki valakit, mindig megkapta a büntetését. Persze voltak olyan esetek is, amikor senki nem tehetett közvetlenül a balesetről, olyankor tényleg volt az is, hogy "mit hisztizel". Egyesek kicsit túlzásba vitték a szabályok értelmezését, vagy csak nagy fájdalmukban harsogták, hogy lássa be a VB, hogy a másik hibázott és kész.
De olyasmiért nyilván nem lehet valakit büntetni, amiről nem tehet, még ha a másik mindenáron azt követeli is. De a közvetlen, hibás döntésből adódó lökésekért mindig járt a bünti, ha ezzel kárt, visszaesést okozott a másiknak a szabálytalankodó.

KaraDaniDátum: Kedd, 2011-05-03, 17:13:04 | Üzenet # 188
Bajnok
Na m4d ellenőrzéséből kifolyólag javaslat:
Már régebben is mondtam Neuronak a 107%-os szabályal kapcsolatban, hogy sokkal egyszerűbb lenne ha mindenkinek egy adott határidőig el kellene küldenie egy teljesen szabályos gyorskörről egy replayt, amivel qualifikálja magát a 107%-os szabályon belülre. Így szerintem egyszerűbb lenne, és nem kellene 1-2 centi szélesítéseket lesni a hotlapson, ami szerintem egy rakat fölösleges munka. Neuró erre azt mondta, hogy egy versenyző által rögzített replayel akár csalni is lehet, én ezt nem feltételezem senkiről egyrészt, másrészt értelme sincs, bárki röhögve megfutja a 107%-ot aki teljesített 30 kört az adott pályán.

NeuroDátum: Kedd, 2011-05-03, 17:24:50 | Üzenet # 189
Vezér-őrnagy
Én meg régebben is mondtam, hogy milyen alapon szerepel valaki előttem a hotlapsban, ha én figyelek a centikre is, ő meg nem?
Mert akkor ezzel az erővel jelentsük ki azt is, hogy nyugodtan úgy menjen mindenki, ahogy akar, ha bemutat egy jó gyorskört...
Szóval talán nem olyan egyszerű ez a kérdés.

KaraDaniDátum: Kedd, 2011-05-03, 17:55:49 | Üzenet # 190
Bajnok
Nem egyszerű persze. De a kirívó szabálytalanságokat amiből időt nyert az illető, eddig is kiszúrtad és törölted. Az meg, hogy valaki 2 centivel kiesik a pályáról egy kanyarban amivel semmit nem nyer nekem nem fáj, szerintem csak felesleges meló. De ahogy gondolod.
Viszont ha már most le lesz ellenőrizve pár ember köztük az én köröm is, akkor ha esetleg szabálytalan körrel sikerül később megjavítani, akkor a leellenőrzöttre lesz remélem visszaállítva. Én gyakorlás közben nem fogom elvenni a gázt - úgy mint qualin -, ha nem vagyok benne biztos, hogy most épp jó-e az a kanyarvétel, vagy épp nem.

NeuroDátum: Kedd, 2011-05-03, 18:55:13 | Üzenet # 191
Vezér-őrnagy
Na ezért mondom, hogy nem egyszerű kérdés. Ennyire korán ellenőrizni nem túl jó lépés, mert konkrétan 3x javítottam meg azóta az időmet.
Zsomboort egyébként nagyon nem 2 centi miatt töröltem a hotlapsból, 2 centi miatt nem szóltam volna egy szót se én se. Nem azon fog múlni senki élete, az erőviszonyokat meg végülis ismerjük.
De hát na... a VB megnézheti, bekérheti. Ne éljetek vissza vele és kész. biggrin

m4dm3nDátum: Péntek, 2011-05-06, 09:52:12 | Üzenet # 192
Generalisszimusz
Ez csak egy javaslat/ötlet lesz amit most leírok, szóval mindenki csak úgy kezelje smile :

Nos ugye hamarosan kezdődik az idény és vele az első futam és ugye 2x is fogunk menni, de az első futamon hibázó/k büntetéséről, még mindíg nem volt döntés, hogy akkor, hogyan lehetne megoldani.

Nekem továbbra is az az ötletem van, hogy amint vége az első futamnak lenne egy 10 perces óvási idő, ami alatt benyújthatja bárki az óvását, valamint a VB megnézné a rajtot, hogy minden rendben volt-e. A 10 perc lejárta után kapna a VB max. 20 percet, hogy a benyújtott óvásokat véleményezze és az esetleges büntetéseket kiossza.

Viszont, ez ugye több szempontból is húzós lenne:

1, az idő rövidsége miatt, nem biztos, hogy teljesen jó döntések születnének (nagyon vitás esetekre értem ezt!)
2, hosszabb időt venne igénybe a 2 futam lebonyolítása (voltaképpen a VB max. 20 perces véleményezése miatt).

De, ugye ott a másik dolog, hogy ha valaki/k az első futamban hátrányt szenved/nek egy incidens miatt (most mindegy, hogy kisebbet, vagy nagyobbat), akkor nagy esélye van rá, hogy a 2. futam neki bukó így. Igaz, hogy a következő futamra az hibázó versenyző/k megkapja/kapják a büntetésüket, viszont ez így kissé sovány vígasz lenne, annak aki az előző futamon hátrányba került.

Ennyi lett volna. Várom a reakciókat főleg a VB-k részéről, hogy esetleg tudnák-e ezt így vállalni (már ha az ötlet jó!), ill. a versenyzők véleményét is, hogy nekik belefér-e az időbe.

Ted-MosbyDátum: Péntek, 2011-05-06, 10:10:26 | Üzenet # 193
Vezér-hadnagy
Quote (m4dm3n)
De, ugye ott a másik dolog, hogy ha valaki/k az első futamban hátrányt szenved/nek egy incidens miatt (most mindegy, hogy kisebbet, vagy nagyobbat), akkor nagy esélye van rá, hogy a 2. futam neki bukó

ez így igaz,de ha az első évadot is nézzük, sok olyan eset volt amikor egy nap is elment arra, hogy pontosan megállapítsuk ki, hol, mikor és hogyan hibázott
ezért a két futam közötti ellenőrzést nem tartom jó ötletnek, a VB-k sem tévedhetetlenek
sajnos a futamok utáni elemzés az egyszerűbb megoldás és a kicsit rosszabb is, de nem látok más lehetőséget

Quote (m4dm3n)
hibázó versenyző/k megkapja/kapják a büntetésüket, viszont ez így kissé sovány vígasz lenne

ez az előző évadban is így volt az egy futamos rendszer alatt
nekem nincs jobb ötletem, talán az "okosoknak" lesz biggrin :D

m4dm3nDátum: Péntek, 2011-05-06, 10:24:53 | Üzenet # 194
Generalisszimusz
Ted-Mosby, természetesen én is a "2. futam végén számoljunk el" felállást részesítem jobban előnyben, de mivel pár nap és kezdődik az idény, úgy gondoltam, hogy előtte legyen letisztázva akkor, hogy mire számítsunk smile . Ezért is csak egy javaslat/ötlet az egész smile .

Figyeljen mindenki oda a másikra amennyire csak tud - persze ez ne menjen az egészséges versenyérzés rovására - és talán nem lesz baj smile .

NeuroDátum: Péntek, 2011-05-06, 10:30:50 | Üzenet # 195
Vezér-őrnagy
10 perc alatt még az óvást sem lehet megírni, nemhogy a VB részéről átnézni az egészet. Szerintem ez ebben a formában halott ügy, mert ennél sokkal több időre lenne szükség. Keményebben kell megbüntetni az első versenyen szabálytalankodókat (mittomén, másfeles szorzó) aztán kész. Vagy nyelni nagyokat, senkinek az élete nem függ ettől.

dzsavermadarDátum: Péntek, 2011-05-06, 14:11:34 | Üzenet # 196
Vezér-hadnagy
Üzenetek: 571
Úgy gondolom, be kell ismernünk, hogy ennek a bajnokságnak az előkészítését nagyon elnagyoltuk. Az előző jobban elő lett készítve, és sok minden kiderült a felkészülési idő alatt. Most ez nem sikerült. És be kell valljuk, hogy nem is volt komoly késztetés/szervezés ebben az irányban.
A futamok közötti óvás és megítélés abszolút lehetetlen (legalábbis korrekten), ezért ellenzem.
Marad az, hogy ezen a bajnokságon tanuljuk meg, hogy milyen eredménye lesz a változtatásoknak. Így jártunk.

Egy ötletem még van esetleg: csúsztassunk egy hetet a kezdésen, és a héten teszteljünk, és gondolkodjunk.
Nem valami brilliáns ötlet, de ez is valami. Nem lőnek le minket érte azt hiszem.

"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."

JackDátum: Hétfő, 2011-05-09, 10:18:04 | Üzenet # 197
Alezredes
Szerintem nagyon rosz ötlet 24 embert így összeereszteni.
Aki akarna normálisan versenyezni sem tud.

1x 20 körös versenyt csinálnék, és kötelező boxutca látogatással, megállással.
Akkor lenne taktika.

Még mindig az a véleményem, hogy két részre osztanám a versenyzőket.

Még mindig az a véleményem, hogy rengeteg a löködés.
Sokkal szigorúbban büntetném, mert nincs elrettentő hatása.

Satan_ClausDátum: Hétfő, 2011-05-09, 10:31:28 | Üzenet # 198
Őrmester
JJ, kicsi lokdosodes belefer. A 2 futam nagyon gaz igy valoban, jobb lenne a boxos. a 2 reszre osztas baromsag.

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-05-09, 10:36:05 | Üzenet # 199
Vezér-hadnagy
Jack,

a javaslatok felvetésének az ideje már elmúlt, volt rá egy hónap
a lökdösődés és a koccok pedig vele járója a túra autós versenyeknek, ez nem GRID !!!
ha kilöknek az ok, azért jár büntetés,de ha valaki megkoccol és simán íven tudsz maradni az belefér

Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-05-09, 10:39:12 | Üzenet # 200
Vezér-hadnagy
Ezt a időmet kérem törölni, szabálytalan volt:

1:41,936

Keresés:

Copyright MyCorp © 2025
Az oldalt a uCoz rendszer működteti