Nyitólap

Regisztráció

Belépés
Csütörtök, 2025-08-14, 15:32:39 | Üdvözöllek Vendég
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Bajnokság 2.0: észrevételek, javaslatok, ötletek
NeuroDátum: Szombat, 2011-04-02, 13:02:18 | Üzenet # 1
Vezér-őrnagy
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 398
Ide várunk mindenféle építő jellegű kritikát, javaslatot, ötletet, egyszóval mindent, amivel kapcsolatban esetleg változtatást szeretnétek látni.
Offolást mellőzzük, ha lehet! Ha nem, akkor is!

NeuroDátum: Hétfő, 2011-05-09, 11:01:19 | Üzenet # 201
Vezér-őrnagy
Quote (Satan_Claus)
jobb lenne a boxos.

Ez is baromság. De ha indítunk DTM-et, akkor mehet, abban 2 kötelező is van...

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-05-09, 11:02:16 | Üzenet # 202
Bajnok
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 345
Szerintem nagyon rosz ötlet 24 embert így összeereszteni.

Basszus akkor nem kell versenyezni killed

Véleményedet már jópárszor leírtad, bajnokság elkezdődött ez a rendszer van, ezt kell szeretni. Sokkal izgalmasabb, mint az előző volt.

JackDátum: Hétfő, 2011-05-09, 11:14:03 | Üzenet # 203
Alezredes
Üzenetek: 146
Izgalmas lehet, hogy neked izgalmas.
Én a mérget kaptam, nem az izgalmat.

A koccok velejárói? Annak aki kapja nem annyira érzi jogosnak.
Megértettem, hogy ez így van elfogadva, de nagyon nem tetszik.

KaraDaniDátum: Hétfő, 2011-05-09, 11:35:25 | Üzenet # 204
Bajnok
Vele járói bizony, azt senki nem mondta, hogy jogos, aki kárt okozott a másiknak meg fogja kapni a büntetését. Ha jogos lenne, nem kapnának büntetést. Persze, hogy nem egy felemelő érzés, ha az emberrel szemben szabálytalankodnak. Megtetted az óvásodat, ott van a dühöngő topic ahol kidühöngheted magad, de ennek a témának már ehhez a javaslatos topikhoz semmi köze nincsen, kitárgyaltunk már minden ilyen témát, a bajnokság elkezdődött, a szabályrendszer le van fektetve. Nekem sem tetszik minden szabály, de attól még ezek lettek megszavazva, ezek szerint kell versenyezni. Szóval annak, hogy minden futam után itt menjen a reklamáció semmi értelme.

m4dm3nDátum: Kedd, 2011-05-10, 08:48:36 | Üzenet # 205
Generalisszimusz
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 687
Egy apró javaslattal szeretnék élni, de ez csak a VB tagokra vonatkozna smile .

Szerintem kellene egy végső időpont, hogy meddig kell az óvásokra a véleményezést leadni. Én a péntek 24:00-ra gondoltam, mint végső határidő, hogy eddig el kell dönteni minden vitás eseményt, valamint a megfelelő büntetésket kiosztani.

Ez fontos lenne, ugye a ponttáblázat összeállítása miatt és legalább akik büntetést kaptak lássák a következő futam előtt, hogy mi a helyzet smile .

Ennyi smile !

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

KaraDaniDátum: Kedd, 2011-05-10, 09:04:41 | Üzenet # 206
Bajnok
Szerintem az ötlet jó és az időpont is korrekt, nekünk is van bőven időnk (3 nap a keddi határidőtől számítva), és a versenyzők is időben értesülnek.

dzsavermadarDátum: Kedd, 2011-05-10, 09:29:20 | Üzenet # 207
Vezér-hadnagy
Üzenetek: 571
Mad
Támogatom a javaslatod. Sőt, magamévá tettem. biggrin

"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."

Ted-MosbyDátum: Kedd, 2011-05-10, 09:38:50 | Üzenet # 208
Vezér-hadnagy
Üzenetek: 709
m4dm3n,

részemről is OK

NeuroDátum: Kedd, 2011-05-10, 10:14:54 | Üzenet # 209
Vezér-őrnagy
Akkor ezt írhatom a szabályzatba is?

m4dm3nDátum: Kedd, 2011-05-10, 10:23:30 | Üzenet # 210
Generalisszimusz
Neuro, nem én vagyok az Elnök, én csak a javaslattal éltem, de mivel mind a 3 további VB tag támogatja egyértelműen, ezért szerintem mehet is bele a Szabályzatba.

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

Ted-MosbyDátum: Kedd, 2011-05-10, 10:26:44 | Üzenet # 211
Vezér-hadnagy
Quote (Neuro)
Akkor ezt írhatom a szabályzatba is?

mehet, köszönjük

m4dm3nDátum: Kedd, 2011-05-10, 14:32:37 | Üzenet # 212
Generalisszimusz
JJ és adyz szóváltását átmásoltam a Dühöngőbe. Folytassátok ott!

Ted-MosbyDátum: Kedd, 2011-05-10, 18:22:24 | Üzenet # 213
Vezér-hadnagy
Neuro,

privát üzenetedre válaszolva, azt az ötletet mindenképpen támogatom, hogy a hotlapson az első 25 vehessen részt a soron következő bajnoki futamokon.
ez jó ötlet, ha vannak még nevezők ez alapján szűrhetünk
a másik dolog, hogy az első évadot is majdnem "telt házzal" kezdtük, aztán egyre inkább csappant a létszám, a végén már alig voltunk meg tízen egy futamra,most meg ráadásul jön a nyár, jó idő, valószínű ez is csökkenteni fogja a létszámot
ezután viszont fontos dolog lesz ahogy említetted is a "hiányzós topik" !!!
itt is és ott is bejelentem, hogy a vasárnapi futamon 100%, hogy nem leszek, mert "szolgálok és félek"

KaraDaniDátum: Kedd, 2011-05-10, 19:41:01 | Üzenet # 214
Bajnok
Abszolút egyet értek én is. Tegnap pélául IreN!CuS-al voltunk fent. Ő is nagyon ügyes, főleg hogy billes. Fogócskáztunk vele jópárat, úgy hogy én támadtam ő védekezett, nagyon korrektül csatázik, az ilyen jelentkezőket fel kellene venni még így az elején szerintem. a Szűrésre pedig hot laps prekvali tökéletes. Sok helyen van így nekem szimpatikus.

PaJa1Dátum: Kedd, 2011-05-10, 20:22:31 | Üzenet # 215
Őrnagy
Üzenetek: 87
Irént én is szívesen látnám az aszfaltcsíkon. Jót kergetőztünk valamelyik nap és meglepően jól tereli a gépet billel.

NeuroDátum: Kedd, 2011-05-10, 20:22:35 | Üzenet # 216
Vezér-őrnagy
AKkor vázolom röviden a helyzetet a többiek számára, mert a körlevelemet csak a vezetők látták.
Tehát.
Adott jelenleg az én netem, rajta egy nem túl bika szerverrel. Azt láttuk a Hungaroringen, hogy 24 játékosnál már vannak kisebb gondok, bár én ebből nem érzékeltem semmi lényegeset és a leírásokból is azt vettem ki, hogy nem ment a dolog a játszhatóság rovására. Viszont úgy látszik itt a vége, arról nem is beszélve, hogy némely pályákon 25-nél többen nem is lehet leindulni.
Viszont vannak, vagy legalábbis lennének még nevezők.

Ennek megoldására születne első körben a legtisztességesebb megoldás, mely szerint a hotlapsot prekvalifikációs célokra használnánk, de szigorúbban mint eddig, azaz:
Aki nincs benne az első 25-ben, az nem jöhet bajnoki futamra. A 107% tehát komollyá válik, a 30 kör pedig marad, ahogy van, ha az idő jó.

Az A-B csoportos megoldás idő hiányában nem igazán kivitelezhető, legalábbis egyelőre senki nem jelezte a szervezők közül, hogy 2x2 versenyt akar felügyelni, ebből a felében részt is venni. VB-ről nem is beszélve...

Szóval egyelőre ez tűnik jó megoldásnak, máshol is bevált. Viszont kőkeményen kell venni akkor a hotlaps időket, nincs vágás, nincs szélesítés, nothing. És akkor lehet aklár 30-35 nevező is, az első 25 indul, a többi pedig majd jobban erőlködik legközelebb.

IreNiCuSDátum: Kedd, 2011-05-10, 20:28:52 | Üzenet # 217
Őrmester
Üzenetek: 20
KaraDani,PaJa1 kösz srácok jól esett biggrin

Dani ment pü PH-n

JackDátum: Kedd, 2011-05-10, 20:35:43 | Üzenet # 218
Alezredes
Igen én is javaslom. Vegyük fel Irént! Sry! Elég nehéz a neved kimondani. smile

Én pedig meg fogok küzdeni a 25. helyért. surprised

m4dm3nDátum: Kedd, 2011-05-10, 20:40:35 | Üzenet # 219
Generalisszimusz
Teljes mértékig támogatom én is az ötletet. 2x2 futamos megoldást nem is támogatom, mivel az már eléggé sok időt elvenne. Ez az 1x2 futam/hétvége tökéletes.

Szóval jöjjetek újak és mutassátok mit tudtok biggrin .

dzsavermadarDátum: Szerda, 2011-05-11, 06:52:03 | Üzenet # 220
Vezér-hadnagy
Semmilyen formában nem támogatom, sőt, kimondottan ellenzem, hogy a jelenlegi 25 versenyzőből bárki/bárkik is azért maradjanak ki futamról/futamokról, mert egy, vagy több új jelentkező érkezik, aki jobb náluk.
Ez embertelen, és felháborító döntés lenne a jelenlegi helyzetben.
Ilyen formában viszont határozottan tiltakozom az ellen, hogy a bajnokságba bárkit is felvegyünk, aki nem fér el a szerón.
Jöhet bárki, a bajnoki futamokon kívül teljes joggal vegyen részt a csapatunk munkájában, szerverén, életében stb., aztán majd később meglátjuk, eldöntjük, hogy mit is tegyünk
Azt hiszem, a jelenlévők többsége tett annyit a csapatmunkában értünk, és azért, hogy most így állunk, hogy ezt nem érdemli meg egyik sem.
Ha ez így lesz, akkor a Fair Play Team már most önként lemond 2 helyről valakinek a javára, és nem indulunk a bajnokságban, csak majd hét közben elautózgatunk, mint pl. Dragbajnok

dzsavermadarDátum: Szerda, 2011-05-11, 07:24:51 | Üzenet # 221
Vezér-hadnagy
Quote (Neuro)
ez tűnik jó megoldásnak, máshol is bevált

Kiváncsi lennék, ha mondjuk harmadmagammal jelentkeznék bárhova, kitennének-e három régit, mert mondjuk jobb időket megyünk. Meglepne mindenesetre.
Quote (Neuro)
első körben a legtisztességesebb megoldás,

Rosszul fogalmaztál, ha egy kicsit belegondolsz.
Ha már létszámot akarunk növelni, akkor keressünk olyan szervert, pályákat ami elbír mindenkit.
Ez valamivel tisztességesebbnek tűnik számomra.
Vagy a mostani két futamban egyikében az egyik csapat, másikában a másik csapat indulna.
Úgyis gondok vannak még az első futam elbírálásával a második rajtsorrendje érdekében.
Most egyébként is dupla idő egy versenyhétvége az elmúlthoz. Legyen szimpla, és mindenki elfér.
Ez nem jár komoly plusz munkával, idővel.
Érdekes, de a Grides "kulof" szerókon szóba sem jöhetett, hogy a csapatból valaki kimaradjon, inkább 2- 3 szerót indítottunk.
Tudom, hogy ott egyszerűbb volt a megoldás, de az elv, az egyforma. NE MARADJON KI SENKI!!

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 07:47:16 | Üzenet # 222
Vezér-őrnagy
Quote (dzsavermadar)
kitennének-e három régit, mert mondjuk jobb időket megyünk.

Igen ki, ha a jelentkezésedet elfogadták.

"első körben a legtisztességesebb megoldás" amennyiben ezt választatnánk, de ez oda van írva. Jól fogalmaztam, csak nem értetted jól.

De nagyjából úgyis mindegy. Ismét nem szól hozzá az emberek javarésze...

Ted-MosbyDátum: Szerda, 2011-05-11, 08:05:44 | Üzenet # 223
Vezér-hadnagy
ezért van nálunk még mindig diktatúra és nem demokrácia, van 25 nevezett játékosunk, akik nap mint nap megfordulnak az oldalon egy hét alatt biztos mindenki egyszer megnézi mi a helyzet
de mégis 4-5-en, legjobb esetben 6-an beszélgetünk a felmerült dolgokról (lásd VB szavazás 22-ből 9 szavazat)
ha meg döntünk és nyilvánosságra hozunk egy-egy dolgot akkor a többség felháborodik, hogy miért is van ez
sajnálom, de amíg így van addig "diktatúra" lesz

SupDátum: Szerda, 2011-05-11, 08:25:12 | Üzenet # 224
Őrmester
Üzenetek: 30
Dzsaver: mivel én új vagyok, ha gondoljátok, szívesen kimaradok a futamokból, senkinek a helyét, különösen, ha "régi motoros" nem szeretném elvenni. Ennyi volt az én hozzászólásom.

dzsavermadarDátum: Szerda, 2011-05-11, 08:34:48 | Üzenet # 225
Vezér-hadnagy
Sup
Kedves tőled, és büszke vagyok rád ezért, de én pont azt szeretném, hogy ne kelljen senkinek kimaradni a játékból.
Legalábbis azoknak, akik itt vannak most. És már megszerezték a mandátumot.
És ez a véleményem egyébként is csak a közeljövőre vonatkozik, és nem a távolabbi jövőre.
Csak példa!!!
Képzeld el, hogy mondjuk lesz/van 3 új jelentkező. Mondjuk megfutják a 12-14-ig helyezett időket(ők valószínűleg a továbbiakban is meg fogják futni). Eredmény: "Kiesik" mondjuk (Hring hotlap alapján)Syrius, rocknrolla, és adyz.
Remek érzés lenne bármelyiknek is, hogy alig kezdődött el a bajnokság, máris kimarad. és ez nem csak az egy futamról szól, mert a jobbak, máskor is jobbak lesznek. Legfeljebb a gyengébbek cserélődnek, kinek éppen hogy jön össze.

SupDátum: Szerda, 2011-05-11, 08:52:49 | Üzenet # 226
Őrmester
Üzenetek: 30
Quote (dzsavermadar)
Képzeld el, hogy mondjuk lesz/van 3 új jelentkező. Mondjuk megfutják a 12-14-ig helyezett időket(ők valószínűleg a továbbiakban is meg fogják futni). Eredmény: "Kiesik" mondjuk (Hring hotlap alapján)Syrius, rocknrolla, és adyz.
Remek érzés lenne bármelyiknek is, hogy alig kezdődött el a bajnokság, máris kimarad. és ez nem csak az egy futamról szól, mert a jobbak, máskor is jobbak lesznek. Legfeljebb a gyengébbek cserélődnek, kinek éppen hogy jön össze.

Amit írtam, nyilván csak rám vonatkozott, s ez nem jelenti azt, hogy nem értek egyet veled. Anno a Simchalleng-en is osztott verseny volt, 2x25 fő, de itt fentebb jelezték, hogy nincs rá lehetőség, pontosabban idő a lebonyolítására.

dzsavermadarDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:09:29 | Üzenet # 227
Vezér-hadnagy
Quote (Sup)
fentebb jelezték, hogy nincs rá lehetőség

Lehetőség nagyon sok mindenre van, csak meg kell találni azt, ami mindenkinek a legjobb.
A legegyszerűbb az, amiért nem kell tenni semmit. De ha ez rossz, vagy csak néhány embert érint(főleg negatívan), akkor nem szabad alkalmazni.
Biztosan találunk jobb megoldást is, csak akarat és hozzáállás kérdése.
És csatlakozom Tedhez,
Quote (Ted-Mosby)
de mégis 4-5-en, legjobb esetben 6-an beszélgetünk a felmerült dolgokról

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:16:51 | Üzenet # 228
Vezér-őrnagy
Quote (Sup)
Anno a Simchalleng-en is osztott verseny volt, 2x25 fő

Csak itt egyelőre nincs 2x25 fő, tehát eleve nem nagyon lehet így szétosztani. Viszont ha nem kezdjük el valahogy felvenni az embereket, akkor soha nem is lesz, mert nem lesz miért jöjjenek, tehát ezzel csak azt érjük el, hogy nem nő a játékosbázis (amit én részemről szívesen látnék), illetve nem javul az átlag - sajnálom, ha ezzel valakinek a lelkébe taposok, de korábban is említettem már, hogy nem verseny az, hogy valakire 5-6mp-et vernek körönként.
A szerver kérdésre a jövőben lehet jobb megoldást találni, viszont az is egyértelmű, hogy a 2x2 verseny legalább 2x annyi idő, mint 2x1. És ez már nem csak hardver erőforrás kérdése, hanem idő és dupla annyi versenybíróság idő kérdése, emiatt dupla akkora bonyodalom. Ennyire "nagyok" nem vagyunk egyelőre és azt hiszem, hogy ennyire talán nem is kell, hogy az életünk része legyen, persze lehetne rá megoldást találni, de ahogy írtam: még nem tartunk itt létszámilag.
Ha meg azt választanánk, hogy két osztály (ismét megkérdezem, hogy pontosan mi alapján??), és mindegyik egy-egy versenyt fut, vagyis időben nem változik a felállás, akkor megint oda jutunk, hogy az egyhetes készülődés után a játékosok kapnak 20 nyamvadt perc valamit, ami valljuk be, tényleg kevés és nem ad lehetőséget javítani, ha az első verseny rosszabbul sikerült.

InHellDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:18:58 | Üzenet # 229
Alezredes
Üzenetek: 106
Nem tartom túl fair dolognak, főleg miután már megvan a 25 fő, és a nevezés "lezárult".
Főleg a leggyengébbek szemszögéből baszott unfair, ha már egyszer jelentkezett-regisztrált, itt játszik ezzel a társasággal, több hete-hónapja, egész héten gyakorol, megy több 100 kört a pályán, majd betoppan valaki, aki jobb köridőt megy, és emiatt nem tud indulni a futamon.
Ha ez pl. velem fordulna elő, nem is jönnék többet az tuti.

Más lenne a helyzet, ha még a jelentkezési határidő előtt lettünk volna vagy 30-an akik indulni akarunk ebben a szezonban.
Akkor persze valami hasonló megoldást kellene keresni, legjobb 25 idő, vagy ilyesmi.

Egyszerűen el kéne fogadni, hogy a jelentkezés határideje lejárt, és kész!
Hétköznap persze jöhetne bárki funolni, semmi bajom azzal.

m4dm3nDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:23:58 | Üzenet # 230
Generalisszimusz
Ide is elért az Őskáosz, de beszállok én is!

Quote (dzsavermadar)
Azt hiszem, a jelenlévők többsége tett annyit a csapatmunkában értünk, és azért, hogy most így állunk, hogy ezt nem érdemli meg egyik sem.

Megkérdezhetem milyen többségről beszélsz? Arról a max 10-12 emberről akik hajlandóak voltak egy szavazásnál is kattintani egyet? Vagy arról a többségről, akik egy rohadt bírói választásnál sem bírtak szavazni? Vagy arról a többségről, akik a Szabályzat kialakításánál még arra sem voltak hajlandóak, hogy egy k**va B betüt beüssenek és utána meg hőbörögnek?

Quote (dzsavermadar)
Vagy a mostani két futamban egyikében az egyik csapat, másikában a másik csapat indulna.

Összed valaki annyi embert, hogy értelmesen megtöltse a 2 futamot? Vagy csinálunk egy Portimao-t a futamokból, hogy 10 ember / futam és csókolom?

Fel kellene fogni, hogy talán nem kibaszásból lenne ez esetleg bevezetve, amit Neuro felvázolt. Vagy te talán az utolsó futamokon nem voltál ott a tavaszi idényben? Vagy talán nem emlékszel egy (ismételten felhozom, mert tökéletes példa) Portimao-ra, ahol voltunk 10-en a nevezett 20!!! versenyzőből? Brno 13 fő! Zolder 14 fő! Folytassam?

Az ötletet én azért támogatom, mert talán elkerülhető lenne, hogy az utolsó futamokon megint ne 10-en kergetőzzünk.

...na és a kedvencem a szokásos GRiD felhozása! Iiistenem a coll off bajnokságotokban (soha sem értettem, miért írjátok kulof-nak, de van egy sejtésem. Pont a cool részét vettétek ki a játékból.) max. 12 ember lehetett egy szerveren, mivel ennyit engedett a játék és ezért volt 2-3-4-5-6-xxxx "szerveretek". Mutass valakit aki itt bevállalja, hogy legyen akkor 2 szerveres lebontás és eskü többet nem szólok.

Másik: Ne kezdjük már ezt a vagdalkózást, hogy akkor nem jövök blablabla. Kezd már kicsit unalmas lenni.

Majd ha a többség! is hajlandó lesz hozzászólni, akkor lehet vagdalkózni. Amúgy meg nem hiszem, hogy vagy annyira béna, hogy ne kerülj be simán a 25-ös listára. Csapattársadnak meg segíts amennyire tudsz és gyakorlojon annyit amennyit tud és nem fog kicsúszni a listáról.

Részemről egyelőre ennyi! A többlet időre meg már nem is reagálok. Ha valaki visszanézi mennyi is az a többlet idő (kb. 20 perc!!!), akkor láthatja, hogy ez is hülyeség.

Ui: Ha megsértettelek volna, akkor szólok, hogy nem állt szándékomban!

IreNiCuSDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:35:02 | Üzenet # 231
Őrmester
Új vagyok itt,úgyhogy lehet hülyeséget fogok írni.
Szerintem első körben meg kéne határozni hogy a server mennyit bír de ezt ne hasra ütés szerűen hanem pontosan.
A másik ,hogy szoktak hiányzok lenne egyedi okokból.A verseny hétvége előtti pénteken éjfélre mindenkinek le kéne adni egy "újabb" nevezést amivel azt mutatná,hogy ő bizony ráér a hétvégén és 100% hogy lesz vasárnap a versenyen.Így megkapnánk egy egész pontos számot(persze még így is közbejöhet bármi bárkinek ami miatt nem tudd jönni,de talán kisebb az esélye) és látnánk,hogy elbírja-e a server az adott létszámot,mit,hogy kéne csinálni az adott hétvégén.
Edzés: ne egylapos edzés legyen aztán vagy vagy hanem most 1x20 perc van,ha sokat leszünk osszuk ketté a teamet mondjuk 14-en az elsőben 13-15-en a másodikban. és 2x20 perc helyet 10-15 perc így mindenkinek van 3-4 körre ideje.
És szerintem nem sokkal több idő a 2x15 mint 1x20 perc de ez csak szvsz.
Persze,itt most ugyan ott tartunk mint amit dzsavermadar kritizált jogosan.De - és most nem haza beszélek- szerintem mindenkinek jó/fontos ha jönnek újak,de szerinted/tek meddig maradna itt bárki is,ha "sosem" versenyezhet amikor az a legfontosabb/legjobb/legizgalmasabb része az egésznek?
Kihangsúlyozom mindenképp,hogy sosem szerettem volna senkit sem kiszorítani újonc létemre,ezt én így látom,remélem voltak benne normális dolgok smile

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:46:54 | Üzenet # 232
Vezér-őrnagy
Quote (IreNiCuS)
Szerintem első körben meg kéne határozni hogy a server mennyit bír

Ez annyira már meg van határozva, hogy a aktuálisnál többet nem. Nem kell hozzá hasraütni.

Quote (IreNiCuS)
verseny hétvége előtti pénteken éjfélre mindenkinek le kéne adni egy "újabb" nevezést

Ne ebből lenne még káosz... ezért van a hiányzás topic.

Quote (IreNiCuS)
ne egylapos edzés legyen aztán vagy vagy hanem most 1x20 perc van,ha sokat leszünk osszuk ketté a teamet mondjuk 14-en az elsőben 13-15-en a másodikban. és 2x20 perc helyet 10-15 perc így mindenkinek van 3-4 körre ideje.

Hát ez a rész elég kaotikus, "edzés" alatt nem tudom mit értesz, talán az időmérést?

15 perces futam szerintem nagyon felejtős, a 20 sem túl sok.

Quote (IreNiCuS)
szerintem nem sokkal több idő a 2x15 mint 1x20 perc de ez csak szvsz.

Ha az időmérés külön van véve, akkor nyilván a futam is... vagy mivan... az meg már sokkal több idő, mert egyszerre nem lehet lefutni őket (gondolom ez a csoportos bontásra vonatkozna)

Ted-MosbyDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:47:42 | Üzenet # 233
Vezér-hadnagy
a banda kettészedése és mindegyiknél a 2X20 perc futam + időmérő, lebonyolítása kivitelezhetetlen egy nap alatt
de fennáll egy olyan lehetőség, azt hiszem már beszéltünk róla, hogy szortírozunk és így nem marad ki senki

CSAK ELMÉLKEDÉS, A MOSTANI SZEZON MÁR FUT, EZEN MÁR NEM VÁLTOZTATUNK, DE A KÖVETKEZŐBEN:

gondolok itt arra, hogy mondjuk vagyunk 30-an

1, van ugye a hotlaps, mindenki megfutja a köreit hétfő reggeltől - péntek éjfélig
2, szombat délelőtt a vezetőség (jelen pillanatban: N,dzsav,Kara,m4d,Ted), szétosztja a versenyzőket az idők alapján 15-15 főre
3, szombat este ugyanolyan lebonyolítási rendszerrel mint alapban van, a hotlapson hátul lévő 15 lefutja az időmérőt és a 2X20 perces versenyt
4, vasárnap ugyanez a lebonyolítási rendszer és a hotlaps első 15 játékosa futja le az időmérőt + 2X20 perces versenyt

Az óvás pedig így működne:
- szombati futam -- óvások leadása hétfő 10:00 -- óvások elbírálása szerda 23:59
- vasárnapi futam -- óvások leadása kedd 10:00 -- óvások elbírálása péntek 23:59

hátránya ennek a lebonyolítási rendszernek:
- a VB-nek több munkája lesz
- ponttáblázat még nem tudom, hogyan működne

előnyei:
- a szerver nem lenne túlterhelt
- a gyorsabb és lassabb játékosok is küzdhetnének egymással
- a lassabbak nem zavarnak be a gyorsabbaknak
- kevesebb fő/futam = kisebb káosz

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 09:50:30 | Üzenet # 234
Vezér-őrnagy
Másfelől pedig egyetlen futamon vagyunk túl, úgyhogy szvsz nyugodt lélekkel lefújhatjuk a bajnokságot, akár további 2-3 hét tesztelés és megbeszélés erejéig.
Ahogy pedig fentebb madame kolléga említette: egyáltalán nem látni azt a nagy közösséget, amelynek minden tagja hozzátenne érdemben a dolgokhoz. Itt csak pár emberről van szó, a nagy többség pedig folyton csak sír és hőbörög, esetleg utólag kurvára tudja mondani az okosat. Úgyhogy ehelyett erősen el kéne gondolkodnia mindenkinek, hogy ő mennyire hasznos tagja is ennek az egésznek.

Ja... aki meg ilyen érzelmi vagy nem is tudom milyen zsarolással jön, hogy akkor ő inkább lelép, ha bármilyen változás lesz, annak személyes üzenetem: a viszon'látásra!

IreNiCuSDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:00:30 | Üzenet # 235
Őrmester
Neuro.

Igen az időmérőt értettem az edzés alatt rosszul írtam.a 20perces futam teljesen rendben van,tegnap a 10 perces próba futamok is hamar lementek.
Igen ott a hiányzós topic,csak arra gondoltam,hogy mi van ha valaki csak szombaton vagy vasárnap d.e szól pedig már tudta vagy sejtette korábban is,hogy nem fog ráérni.

Két időmérő mint ahogy említettem aztán abból összehozni a legjobb 25őt.Azért gondoltam arra,hogy legyen két külön időmérő,hogy ne csak egy köre legyen mindenkinek.

Ted-MosbyDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:07:02 | Üzenet # 236
Vezér-hadnagy
a többség itt volt az első szezonban is, már többször leírtam,volt egy teljes hónap, mindenki tudta mi hogyan működik,még nem számoltam utána, de lehet hogy megteszem, hány javaslat érkezett akármivel is kapcsolatban
a szabályzat sem változott annyira, az alapjai megmaradtak, nem szólt hozzá senki, hogy ez így nem jó, ezt nem így kellene
ezek után egyáltalán nem értem sok ember "lázongását, hőbörgését"
aki nevezett az elfogadja a szabályzatot,
ez az első dolog, amire egy-egy új ember figyelmét felhívtam én is és N is

max 10-12 emberről akik hajlandóak voltak egy szavazásnál is kattintani

ez nem sűrűn fordult elő, ha 6 embert mondok aki a mindennapi dolgokba belefolyik akkor sokat mondtam és arra sem lehet fogni, hogy 1 nap alatt kell dönteni
azt tudom és megértem, hogy nem mindenki van itt minden nap, de mindenre hagytunk időt bőven

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:09:33 | Üzenet # 237
Vezér-őrnagy
Quote (IreNiCuS)
Két időmérő mint ahogy említettem aztán abból összehozni a legjobb 25őt.Azért gondoltam arra,hogy legyen két külön időmérő,hogy ne csak egy köre legyen mindenkinek.

Mitől lenne csak egy kör? Azzal felesleges bonyolítani a 25 fős megoldást (ha netán elfogadnánk), hogy fussunk két időmérést a létszám miatt, ezért írtam a hotlaps prekvalit.

KaraDaniDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:26:13 | Üzenet # 238
Bajnok
Dzsaver álláspontját is megértem. Tény, hogy aki régebb óta itt van és kimaradna, biztos rossz érzés lenne neki. Bár legalább a heti gyakorlásnak is lenne súlya, és a mezőny vége is ügyesedne, ha küzdenie kellene a prekvaliért.

Két ötletem van, ha ez a prekvalis dolog nem valósul meg:
- Akik szeretnének még nevezni, kerüljenek egy "várólistás" állapotba, és a hiányzókat töltsék fel a futamokra. Ehhez az kellene, hogy a hiányzás topic komolyan legyen véve, és komolyan is legyen szankcionálva, ha valaki mondjuk péntek estig nem szól, hogy nem tud jönni. Így az időben nevezett csapatból mindenki biztosan tud jönni, de a később érkezőknek is biztos többször meglesz a lehetősége, hogy versenyezhessenek. Rendes WTCC-be is vannak vendég versenyzők, ez is kb ilyesmi lehetne.
- A második ami jobban tetszene alapvetően: egy minimális nevezési díjat bevezetünk amiből bérlünk egy nagyobb terhelhetőségű szervert. Ez fejenként nem lenne több egy bajnokságra pár száz forintnál, szerintem mindenkinek beleférne, aki tényleg versenyezni akar.

JackDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:44:44 | Üzenet # 239
Alezredes
Ted nagyon jó ötletekkel állt elő.
Szerintem a hétközi hotlapsok alapján lehetne a versenyre rangsorolni a versenyzőket.
Nem kell még időmérő.
Aki egész héten jól dolgozott, az annak alapján kerüljön beosztásra. Aki nem az meg az miatt. Aki meg nem tud jobbat, mint én az meg az miatt. A hétközi hotlapsokat sztem meg pénteken 20.00-ig át lehet nézni.

Az első 15 a fontos, és a másik csapat a maradék.
Ha egyszer 30 perces futam lenne időmérő nélkül, és kötelező kiállással, akkor egymás után lefutna a két verseny.

Nyugodtan halaszthatunk, és kipróbáljuk, mert egy versenyen, ha úgy tetszik teszten vagyunk túl.
Ha az első 15 külön megy, akkor a gyengébbek, mint én nem zavarnak be.
Bár kaptam olyan visszajelzést, hogy korrekt vagyok a pályán, de lássuk be, hogy zavarnánk a gyorsakat.

Sértődéseket meg félretenni, és hozzászólni mindenki.
Az meg, hogy hányan voltunk Portimaoban nem érv, hanem elgondolkodtató.
Miért annyian.

Jelentkezőket pedig vegyük fel.

Ponttáblázat meg működhetne úgy, hogy más színnel kapnánk a pontokat.
Akik az első csapatba kerülnek piros, akik a másodikba az kék.
Nem kell összeadni őket. Ha valakiknek egyforma számú piros pontjaik vannak, azoknak a kék alapján lehetne eldönteni az állást a bajnokság végén.
Akik csak kék pontot szereztek, azoknak a bajnokság végén lehet kisbajnok nevet adni. Vagy ilyesmi.

Azt el lehet dönteni kik futnak előbb.
Szerintem jó ötleteim vannak. smile

JackDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:46:24 | Üzenet # 240
Alezredes
Lehetne azt is, hogy ha egy csoport marad, hogy vasárnap 18.15-ig aki bent van, az nevezett arra a futamra, és a várakozókkal meg feltöltjük a szerót.

JackDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:53:31 | Üzenet # 241
Alezredes
Ha a hotlapsok alapján lenne a besorolás a versenyre, akkor szombaton kész volna a lista.
1x30 perc boxkiállással, és lemenne a verseny. Izgalmas lenne.
Utána indulhatna a másik szekció.

Én speciel Danira azért nem szavaztam, mert én sajnos elveszek itt sokszor.
Sokszor nem oda írok, ahova kell.

Most viszont szavazok Danira. Felelősségteljes fiatal egyén. Jó VB!

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:54:11 | Üzenet # 242
Vezér-őrnagy
Quote (Jack)
Ponttáblázat meg működhetne úgy, hogy más színnel kapnánk a pontokat. Akik az első csapatba kerülnek piros, akik a másodikba az kék.

Ez pont nem megoldható... elvégre nem mindig ugyanazok lesznek az első és második csoportban.

Az az igazság, hogy tényleg a szerverbérlés iránya az, ami leginkább járható nagy létszámmal. Az mindig elérhető, megfelelő teljesítményű, nagy internet sávszélességgel rendelkezik, futtatható több idény és ts szerver egyszerre, satöbbi.
Egy megfelelő szerver a játék alá kb. 15000Ft lenne havonta, ami 25-ös létszámmal, 600Ft-ot jelentene mindenkinek.

JackDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:56:44 | Üzenet # 243
Alezredes
Bocs, hogy ennyit írok.
Ha 18.00-kor elkezdi a kiscsoport, akkor 19.00-kor simán jöhet a nagy.

Hú a kiscsoportba is kemény küzdelmek lennének!
Adzy megkergetlek! És a többit is! smile

KaraDaniDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:58:30 | Üzenet # 244
Bajnok
Egy megfelelő szerver a játék alá kb. 15000Ft lenne havonta, ami 25-ös létszámmal, 600Ft-ot jelentene mindenkinek.

Nem gondoltam, hogy ennyire durva rFactor szerver árak vannak (csé kicsit olcsóbb volt biggrin ) , de még így is bőven belefér.

JackDátum: Szerda, 2011-05-11, 10:59:08 | Üzenet # 245
Alezredes
Neuro: "Ez pont nem megoldható... elvégre nem mindig ugyanazok lesznek az első és második csoportban."

Pont ez a lényeg. Aki nem mindig fér be a 15-be, annak lennének kétféle pontjai.

adyzDátum: Szerda, 2011-05-11, 11:03:54 | Üzenet # 246
Hadnagy
Üzenetek: 69
kicsit unfair a lassabbakat kirakni, de ha ez van, hát ez van

szerk.: lehetne úgy is, hogy akinek a legnagyobb a nete, az indítaná a szervert...

az autós legjobb barátja a wd-40 és a féktisztító spray || "WRC is for boys. Group B was for men."

Az üzenetet módosította adyz - Szerda, 2011-05-11, 11:05:54

NeuroDátum: Szerda, 2011-05-11, 11:08:10 | Üzenet # 247
Vezér-őrnagy
Quote (KaraDani)
Nem gondoltam, hogy ennyire durva rFactor szerver árak vannak

Nem tudom, hogy vannak-e direkt rfactor szerverek, én most egy átlagos szerverbérletet mondtam, amivel azt csinál az ember, amit akar.

BÁr most utánanéztem, vannak direkt játékszerverek, vt-vel és hasonlókkal. Rf 32 slotos szeró 30K huf egy évre: LINK

adyz: akkor az az ember csináljon egy állandó szerót, megfelelő rendelkezésre állással, mert annak sincs sok értelme, hogy össze-vissza menjen az egész, ráéréstől függően...

Jack: szerintem nem érted mit írsz. NE csináljunk nagyobb káoszt, mint ami van. Kétféle pontok???

adyzDátum: Szerda, 2011-05-11, 11:15:04 | Üzenet # 248
Hadnagy
Üzenetek: 69
az adott illető adott időben belövi a szervert (amíg dolgozik vagy iskolában van), este/délután meg úgy is körözik ő is

nem tudom neked most milyen neted van, de nekem a félmegás feltöltéssel anno simán ment 30 fővel a cs és az ut2004

az autós legjobb barátja a wd-40 és a féktisztító spray || "WRC is for boys. Group B was for men."

KaraDaniDátum: Szerda, 2011-05-11, 11:22:48 | Üzenet # 249
Bajnok
Nem tudom, hogy vannak-e direkt rfactor szerverek, én most egy átlagos szerverbérletet mondtam, amivel azt csinál az ember, amit akar.

BÁr most utánanéztem, vannak direkt játékszerverek, vt-vel és hasonlókkal. Rf 32 slotos szeró 30K huf egy évre: LINK

Persze, hogy vannak, minden gamere lehet találni szinte. A 30k/év például már abszolút baráti. smile

Szerintem így már abszolút megfontolandó a dolog, sőt... Csak 25 fővel számolva is 1200Ft/fő/év.
És akkor garantáltan laggmentes lenne, szépen elférnénk sokan, neked sem kelenne egy plusz gépet 24/7 üzemeltetni.

IreNiCuSDátum: Szerda, 2011-05-11, 11:49:38 | Üzenet # 250
Őrmester
Neuro

30 slotos van ami 4.200/hó 12*4.200=50.400 Ft. egy évre. Előre utalásos kedvezmény 12 hónapnál 25%(+4 hónap+8 slot így 38-nak kéne kijönni viszont a megrendelés fülnél csak 24 slotosat enged kiválasztani így lenne 32 slotos és 16 hónap tulajdonképpen) 50.400*0.25=12.600
50.400-12.600=37.800 Ft egy évre ha ezt elosztjuk 25 fővel 1512 Ft/fő egy évre 126 Ft/hó/fő 25 fővel számolva(ugye ez lehet több is mondván most vagyunk 25en és vannak jelentkezők).

Remélem jól számoltam.

30 fővel számolva 1260Ft/Év/Fő 105 Ft/Hó/Fő elég hihetetlen ár ha úgy vesszük.

Az üzenetet módosította IreNiCuS - Szerda, 2011-05-11, 11:59:45

Keresés:

Copyright MyCorp © 2025
Az oldalt a uCoz rendszer működteti