Nyitólap

Regisztráció

Belépés
Kedd, 2025-06-24, 20:57:35 | Üdvözöllek Vendég
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Bajnokság 3.0: észrevételek, javaslatok, ötletek
Ted-MosbyDátum: Hétfő, 2011-07-18, 18:17:37 | Üzenet # 1
Vezér-hadnagy
Csoport: Diktátorok
Üzenetek: 709
Ide várunk mindenféle építő jellegű kritikát, javaslatot, ötletet, egyszóval mindent, amivel kapcsolatban esetleg változtatást szeretnétek látni.
Offolást mellőzzük, ha lehet! Ha nem, akkor is!

dugojancsiDátum: Péntek, 2011-09-09, 12:53:38 | Üzenet # 251
dugo mester
Üzenetek: 359
Quote (Béci)
Szerintem akkor maradjon a 20 perces időmérő, igaza van Ted-nek, aki 20 perc alatt nem tudja megfutni az 30 perc alatt sem fogja!!!

Hányan is szeretnének 30 perces időmérőt??? Csak kiváncsiságból kérdezem, mert úgy tűnik a többségnek megfelel a 20 perc.
Gyorsan végig futottam a hozzászólásokat, sortie felvetette az ötletet, Jeck támogatta és 30 perces lett az időmérő mert könnyen megvalósítható ötlet...
dassved, Ted, én és Béci nem rajongunk az ötletért, a többiek nem nyilatkoztak. Bocsánat ha valakit kihagytam a felsorolásokból.
Ja és Jeck eközben kilépett a ligából, gyakorlatilag egy ember kérésére történt szabálymódosítás. Nekem semmi bajom nincs a 30 perces időmérővel, ha 8-10 ember kéri, de szerintem ez kevés ahhoz, hogy növeljük az időmérő hosszát.

Az üzenetet módosította dugojancsi - Péntek, 2011-09-09, 13:11:34

sortiefishDátum: Péntek, 2011-09-09, 13:24:13 | Üzenet # 252
Vezér-őrnagy
Csoport: Versenyzők
Üzenetek: 340
dugojancsi,

A mai nap még nem volt időm elolvasni ezt a rengeteg hozzászólást, de pótolom.

Felőlem nyugodtan lehet 20 perces az időmérő, engem egy cseppet sem izgat, jó köröket akkor se tudok menni, ha egy órát körözhetek vagy akár egy egész napot.
Azért vetettem fel az ötletet, mert a középmezőnyben vagy a végén közlekedőknek az élmenőkkel ellentétben akik akár 1-2 kör alatt megfutják a legjobb kört az adott versenyen még akár huszon létszám felett is esetleg nem olyan egyszerű a saját idejüket kiautózni. A többségnek gondoltam az a plusz 10 perc nem okoz gondot a vasárnapi programjukból és így esetleg a vége felé is jobban tudnak majd teljesíteni.
Egyébként csak addig leszel ezen a véleményen amíg a 2-3 100%-os körödet a 20 perc alatt valami hozzám hasonló űberbrutál béna versenyző, bár olyan nem sok akad, el nem bassza.
Akkor meg majd jöhetnek az új szabályok pl. részt se vegyek az időmérőn, mert így is úgy is az utolsó helyről fogok indulni. biggrin

Ted-MosbyDátum: Péntek, 2011-09-09, 13:24:21 | Üzenet # 253
Vezér-hadnagy
kicsit még az időmérő és ellenőrzése, illetve a "nem vettem észre, hogy vágtam" témához:

időmérő 1

időmérő 2

időmérő 3

ha ezek alapján a képek alapján a versenyző nem vette észre, hogy nem volt szabályos a köre (teljesen mindegy milyen nézetből vezet), akkor ott kicsit gondok vannak, simán lett volna ideje mindenkinek befékezni és egy új kört kezdeni, ami tiszta lett volna
ezen okokból nem támogatom, azt sem, hogy mindenki a saját körét ellenőrizze, nem biztos, hogy jelentené mindenki a rossz kört, így ránk maradna VB-kre az ellenőrzés a futamok után, tehát előre megint csak nem jutottunk
és azt sem támogatom, hogy mindenki válogathasson a legjobb körök között, amit időmérőn fut
van mindenkinek 6 napja, hogy feltérképezze a pályát és megtudja melyik kanyarban és féktávon mire képes
az az 5-6 kör, amit időmérőn fut legyen a tökéleteshez közeli, nem kell vágni !!!

ezek alapján nem értem a felháborodásokat, nem csak ezekkel, hanem a futamok elbírálásával kapcsolatban sem, de ha nagyon akarja mindenki készíthetünk minden incidensről ilyen videókat és akkor lehet mentegetőzni

Ted-MosbyDátum: Péntek, 2011-09-09, 13:32:25 | Üzenet # 254
Vezér-hadnagy
Quote (sortiefish)
akár huszon létszám felett is esetleg nem olyan egyszerű a saját idejüket kiautózni.

ezt részletezd már nekem

oschersleben-ben a legkevesebb online futott kör a HOTLAPS alapján 67 kör volt (ebben gondolom nincsenek benne a fél körök és a megszakítottak sem), ennyi idő alatt még aki sosem ment a pályán az is megtanulja

tehát nem az időmérő alatt kell megtanulni a pályát,
azt meg nem hiszem el, hogy van olyan ember akinek a 6 nap alatt nincs mondjuk 2 órája arra, hogy lefusson min 60 kört, egy - egy pályán

már említettem, hogy taktikázni és figyelni kell az időmérőn is, mikor mész ki a pályára, hogy ne legyen előtted senki
példaként magamat említettem, oschersleben.ben 4x voltam a boxban 20 perc alatt és egyetlen gyors köröm alatt sem volt gondom, nem volt előttem senki, nem kellett senkinek miattam félre állnia

sortiefishDátum: Péntek, 2011-09-09, 13:50:50 | Üzenet # 255
Vezér-őrnagy
Quote (sortiefish)
A mai nap még nem volt időm elolvasni ezt a rengeteg hozzászólást, de pótolom.

Felőlem nyugodtan lehet 20 perces az időmérő, engem egy cseppet sem izgat, jó köröket akkor se tudok menni, ha egy órát körözhetek vagy akár egy egész napot.
Azért vetettem fel az ötletet, mert a középmezőnyben vagy a végén közlekedőknek az élmenőkkel ellentétben akik akár 1-2 kör alatt megfutják a legjobb kört az adott versenyen még akár huszon létszám felett is esetleg nem olyan egyszerű a saját idejüket kiautózni. A többségnek gondoltam az a plusz 10 perc nem okoz gondot a vasárnapi programjukból és így esetleg a vége felé is jobban tudnak majd teljesíteni.
Egyébként csak addig leszel ezen a véleményen amíg a 2-3 100%-os körödet a 20 perc alatt valami hozzám hasonló űberbrutál béna versenyző, bár olyan nem sok akad, el nem bassza.
Akkor meg majd jöhetnek az új szabályok pl. részt se vegyek az időmérőn, mert így is úgy is az utolsó helyről fogok indulni.

Quote (sortiefish)
akár huszon létszám felett is esetleg nem olyan egyszerű a saját idejüket kiautózni.

Quote (Ted-Mosby)
ezt részletezd már nekem

oschersleben-ben a legkevesebb online futott kör a HOTLAPS alapján 67 kör volt (ebben gondolom nincsenek benne a fél körök és a megszakítottak sem), ennyi idő alatt még aki sosem ment a pályán az is megtanulja

tehát nem az időmérő alatt kell megtanulni a pályát,
azt meg nem hiszem el, hogy van olyan ember akinek a 6 nap alatt nincs mondjuk 2 órája arra, hogy lefusson min 60 kört, egy - egy pályán

már említettem, hogy taktikázni és figyelni kell az időmérőn is, mikor mész ki a pályára, hogy ne legyen előtted senki
példaként magamat említettem, oschersleben.ben 4x voltam a boxban 20 perc alatt és egyetlen gyors köröm alatt sem volt gondom, nem volt előttem senki, nem kellett senkinek miattam félre állnia

Szerintem benne vannak a fél körök de az elhibázott körök meg az összes sallang ami ahhoz kell, hogy legyen egy jó idő a Hotlapson az biztos, majd meg sasolom miket könyvel el, de egyébként nem értem miért hoztad ezt fel.
Természetes igazad van abban, hogy az időmérő arra való, hogy megfussuk az egyéni gyors kört és kész nem arra, hogy begyakoroljuk a pályát, meg a taktikázás is egyértelmű mikor jöjjünk ki.
Az egész ötlet csak azért született meg, hogy esetlegesen kevesebb legyen abból a konfliktus, ha páran nem jól, jókor jönnek ki a box-ból és feltartják vagy ők tartanak fel, nem szándékosan valakit a 20 perc alatt, ha mégis előfordulna akkor a plusz 10 perc több időt adna a javításra.
Mint írtam pár napja is nem probléma, ha nem talál pozitív fogadtatásra egy ötletem, de ne magyarázzunk többet bele, mint ami.

BéciDátum: Péntek, 2011-09-09, 13:52:46 | Üzenet # 256
BikerBoy
Üzenetek: 118
Ted!!!

Nem értem ezt miért írtad!!!
Nem hinném, hogy mentegetőztem volna az ügyem elbírásával kapcsolatosan!!!
Én leírtam, hogy hogyan, s miként éltem meg a dolgot!!!
Még azelőtt megírtam a mondókámat, mielőtt bármelyikőtök is javaslatot tett volna az ügyben!!!

Kérlek szépen a továbbiakban ne használd példaként ezt a videót!!!
Hibás voltam, megkaptam a büntetésemet!!! Ennyi!!!
Részemről lezárva az ügy, de nem szeretem ha reklámoznak, és példálóznak bármilyen esetemmel is,legyen az jó, vagy rossz!!!
Kérlek ezt tartsd máskor figyelemben!!!

ui.: Nem bántásként írtam, ha nem kérésként!!!

Üdv.: Béci

m4dm3nDátum: Péntek, 2011-09-09, 14:05:08 | Üzenet # 257
Generalisszimusz
Üzenetek: 687
Béci, szerintem most te félreértetted a dolgot smile . Ted nem veled példálózik, csak bemutatta, hogy ha valaki úgy érzi csinálhat akár egy videót is, ahol bemutathatja amit akar smile . Tehát itt nem te vagy a példa, hanem a videó smile .

dugojancsi, én azt jeleztem korábban, hogy felőlem lehet 30 perc az időmérő, de én a 20-al is elvagyok. Eddig minden idényben, minden pályán ki tudtam úgy menni, hogy nem volt gondom. Vannak pluginok ki kell használni. Ennyi smile .

Más: Nekem még jutott eszembe egy időmérős dolog, de még nem 100%-os a terv, ezért feleslegesen nem írok le semmit. Meg át kell rágnom jól, hogy ne kössön bele senki biggrin .

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

Ted-MosbyDátum: Péntek, 2011-09-09, 14:08:07 | Üzenet # 258
Vezér-hadnagy
Béci,

én sem kötekedni akarok, csupán példaként hoztam fel, mert ez volt kimentve videóban,
nem a személyed ellen irányult, csupán a szituációt próbáltam bemutatni, hogy ha kell készíthetünk videókat is a büntetések kiszabásához

ennyi...

legközelebb, majd ezt linkelem be

sry

BéciDátum: Péntek, 2011-09-09, 14:12:10 | Üzenet # 259
BikerBoy
Jóóó semmi gond, tényleg nem bántásként írtam!!!

Köszi szépen!!!

Üdv.: Béci

örültmaxDátum: Péntek, 2011-09-09, 16:48:42 | Üzenet # 260
Alezredes
Üzenetek: 115
Fiuk én is azt vallom maradjon minden a régiben,azzal a kivétellel,hogy elöbb kezdjük s hadjuk ki a szabadedzést,s az erre szánt időt a gyorskörök elemzésére szuánjuk!!Egyébként szerintem is elég a husz perc!! bye

dzsavermadarDátum: Szombat, 2011-09-10, 06:51:14 | Üzenet # 261
Vezér-hadnagy
Üzenetek: 571
Javaslatom van a szabálytalan gyorskörök büntetéseinek megváltoztatására.
Úgy néz ki, hogy az eddigi büntetés, tulajdonképpen nem éri el a célját, és komolytalanná teszi a szankció létjogosultságát.
A mostani rendszer megtartása mellett, tehát utólagos ellenőrzésnél a büntetés így alakulna:

Vágásért: 5 helyezés elvonás az első futamon, és 3 helyezés elvonása a 2. futamon a végeredményből.

Szélesítésért: 4 helyezés elvonás az első futamon, és 2 helyezés elvonása a 2. futamon a végeredményből.

Indoklás:
Akár a múltkori versenyt, akár a mostani Hotlaps-ot nézve, egy "átlag" vágás kb 5 rajthelyet jelenthet.
Az első futam rajtsorrendje alapján elért helyezés befolyásolja a második futam rajtsorrendjét, ezért indokoltnak tartom a második futamra is kiterjesztett büntetést.

Ha valaki súlyosnak találná, azt arra kérem, hogy szabályos kört csináljon, és nem fog a büntetéssel találkozni.
Csak odafigyelés kérdése az egész. Ha meg mégis becsúszik egy "rossz" kör, akkor vállalja érte a büntetést.
Természetesen rám is vonatkozik. biggrin

"A versenyzés nem csak a győzelemről szól."

oxykirallyDátum: Szombat, 2011-09-10, 08:53:18 | Üzenet # 262
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Mindenképp elrettentő erejű a javaslatod, csak nehogy az alkalmazásnál 1-2 versenyző megsértődjön.
Én támogatom.

OxyKingRing

dugojancsiDátum: Szombat, 2011-09-10, 08:58:41 | Üzenet # 263
dugo mester
Üzenetek: 359
Én is támogatom.

dzsavermadarDátum: Szombat, 2011-09-10, 09:25:37 | Üzenet # 264
Vezér-hadnagy
Quote (oxykirally)
nehogy az alkalmazásnál 1-2 versenyző megsértődjön.

Nincs ezen semmi sértődni való. Egyaránt vonatkozik minden versenyzőre.
Aki meg nem képes 20, vagy 30 perc alatt szabályos kört kialakítani, az meg joggal kerül hátrébb.
Sajnos véletlenül is becsúszhat egy kis vágás, és nem tud már gyorsabb kört futni, az pech.
DE!!! Ennek is megvan az "ellenszere". Amiben nem teljesen biztos, hogy jó, azt gyorsan "dobja el"
Ha meg kockáztatja, hogy hátha jó, akkor hiba esetén vállalja a következményeit is.
Egy biztos, nagyon kell figyelni, de ez eddig is így volt, csak néha lazzábbra vettük a figurát, és nem vettük komolyan.
A múltkori "szabálytalan" eseteket nézve (Tednek teljesen igaza van) aki nem veszi észre, az "nem is abban az autóban ül", hisz nem lehetett nem észrevenni.

DAeRKDátum: Szombat, 2011-09-10, 12:00:32 | Üzenet # 265
Ezredes
Üzenetek: 242
Én is támogatom eme büntetéstételeket! Akár már a mostani futamtól.
Oschersleben-ben én is vágtam az időmérőn. Úgy emlékszem ez volt az első büntetésem időmérőn. (bár lehet, hogy csalnak emlékeim)

sztamasDátum: Szombat, 2011-09-10, 15:06:56 | Üzenet # 266
Pénztáros
Üzenetek: 133
dzsavermadar,
Na ez elfogadható javaslat és így a VB-nek is egyszerűbb a rossz időmérő kört jutalmazni. biggrin

YakQzADátum: Szombat, 2011-09-10, 16:01:36 | Üzenet # 267
Alezredes
Üzenetek: 141
dzsavermadar,
Ez tetszik!
Elég drasztikus mind2 futamon helyeket bukni ilyen miatt! Remélhetőleg ezáltal eléri majd a célját is!
Így legalább többen szerezhetnek majd pontokat is! biggrin

m4dm3nDátum: Szombat, 2011-09-10, 16:11:05 | Üzenet # 268
Generalisszimusz
dzsavermadar, az ötlet oké. Én támogatom, ha szükséges. De....ezzel még mindíg csak az van megoldva, hogy a futamok után van büntetés osztás hibás gyorskörért. Ha időmérő alatt megyek egy időt, amiben kicsit vágok/szélesítek és ugye onnan indulok amit elértem, ezzel még mindíg csak az van, hogy más "batyuzott" miattam, aki meg hibátlan időt ment. Ő ezzel lényegében a futam előtt nem került előrébb.

Tény, hogy kell valami "ösztöntő" szabályozás, hogy ha lehet mindenki törekedjen a hibátlan körre, de azért a másik tényező - amit fentebb írtam - még mindíg ott van smile .

Ha arra is lenne megoldás, akkor a 2 kombója lenne az igazi smile .

Ha pirossal írok az FONTOS, ha pedig szürkével az OFFTOPIC. Csak hogy tudjátok :D .

Ted-MosbyDátum: Szombat, 2011-09-10, 18:54:25 | Üzenet # 269
Vezér-hadnagy
Quote (dzsavermadar)
Vágásért: 5 helyezés elvonás az első futamon, és 3 helyezés elvonása a 2. futamon a végeredményből.

Szélesítésért: 4 helyezés elvonás az első futamon, és 2 helyezés elvonása a 2. futamon a végeredményből.

ezzel egyetértek és támogatom

Quote (dzsavermadar)
A mostani rendszer megtartása mellett, tehát utólagos ellenőrzés

előre nem léptünk, de az ötlet jó

ezen kívül ugye 30 percre emeltük az időmérő edzés hosszát

A futamok lebonyolítási rendje:

Szabadedzés: 18:00

Időmérő: 18:30 - 30 perc

Warm Up: 19:00 - pihenő

Futam 1: 19:15 - 12 kör

Futam 2: 19:50 - 12 kör

sortiefishDátum: Szombat, 2011-09-10, 19:11:10 | Üzenet # 270
Vezér-őrnagy
Quote (Ted-Mosby)
ezen kívül ugye 30 percre emeltük az időmérő edzés hosszát

Anyám, akkor mit kapok vagy kérek majd karácsonyra!? ? wacko

Nem értem, mert tényleg senki nem volt aki azt mondta volna ez, de remek ötlet JJ kívül.
Többen is nyilatkozták az ellenkezőjét és azt hittem ezen már túl vagyunk mármint marad a 20 perc.
Tényleg nem ragaszkodom hozzá és úgy gondolom, hogy vagy a VB-ák egyöntetű tetszése vagy ahogy dugo is mondta tegnap a versenyzők nagyobb részének kellene tetszenie vagy legalább neked Ted, de te is megírtad tegnap, hogy eltekintenél a bevezetésétől. smile

Ted-MosbyDátum: Szombat, 2011-09-10, 19:16:40 | Üzenet # 271
Vezér-hadnagy
az a 10 perc már nem oszt nem szoroz,
ilyenkor már a többség a pályán van és gyakorol

hátha így jobban elférünk és lehet mindenkinek 2-3 tiszta köre is biggrin

időben ezzel nem vesztünk semmit sem

bakosgabor57Dátum: Szombat, 2011-09-10, 19:18:31 | Üzenet # 272
Címvédő
Üzenetek: 125
Egyetértek, de legyen azonnali büntetés is, legyen azonnali önellenőrzés és büntetés ugyan ezekkel a tételekkel, csak a rajtpozícióra vonatkoztatva. Ha valaki nem vallja be meg lehet büntetni a fenti tételekkel utólag is. Így meg lenne oldva jogtalan rajtpozíció szerzése is.

Az üzenetet módosította bakosgabor57 - Szombat, 2011-09-10, 19:21:31

Ted-MosbyDátum: Szombat, 2011-09-10, 19:29:59 | Üzenet # 273
Vezér-hadnagy
az ónellenőrzős dolgot szerintem még előbb tesztelni kellene,
a monza-i futamon való bevezetését nem támogatom

viszont a helyezés elvonásos büntetést futamok után már most bevezethetjük

egyszerre csak keveset, nehogy belegabalyodjunk :D

sztamasDátum: Szombat, 2011-09-10, 20:13:14 | Üzenet # 274
Pénztáros
Üzenetek: 133
Lehet hogy már valaki felvetette az azonnali ellenőrzést más által. Akkor a pont az övé. happy

Én úgy képzelem el hogy mindenki kap egy párt, lehetőleg nem csapattag.
Ezután 15 percig élőben figyeli az időmérőn a köreit.
Ha lát egy hibát akkor figyelmezteti egyből hogy rossz a köre kezdjen másikat, ha akar. Pl: sztamas rossz kör
Ezt látja menet közben a chat ablakban, tehát le tud lassítani hogy ne azt jegyezze meg a program.
15 perc után cserélnek. a végén csak azt kell megmondani az eredménye jó vagy nem.

oxykirallyDátum: Szombat, 2011-09-10, 20:21:59 | Üzenet # 275
Vezér-őrnagy
Üzenetek: 312
Quote (sztamas)
mindenki kap egy párt,

Na,.... én kérem m4d-et "párnak", és még mért kört sem engedem futni....mindenre azt írom neki CUT! biggrin Rajtrács vége...plusz a vágások miatt 20 mp késleltet rajtolás. lol
Viccet félretéve, szerintem nem megvalósítható, de ezért ne harapjátok le a fejem....

OxyKingRing

dzsavermadarDátum: Vasárnap, 2011-09-11, 07:14:07 | Üzenet # 276
Vezér-hadnagy
Quote (bakosgabor57)
de legyen azonnali büntetés is, legyen azonnali önellenőrzés és büntetés ugyan ezekkel a tételekkel,

Te arra gondolsz, hogy mindenki megnézi a saját körét, és ha szabálytalan, akkor szól, és rögtön 5 (4) hellyel hátrébb indul az első futamon? Ha jól értettem.
Akkor a második futam büntetése már nem jogos, hiszen azonnal büntetve lett.

Innen viszont már csak egy fél lépés, hogy szabályos kör bemondásával, a pontosan megérdemelt helyéről induljon.Ebben az esetben is büntetném a rossz kört, jó körre "leváltókat" is, mondjuk 1-2 rajthellyel, hogy legyen "ára" is a váltásnak.

Ezt az önellenőrzést valóban tesztelni kellene először, ahogy Ted is írta.

örültmaxDátum: Vasárnap, 2011-09-11, 10:16:21 | Üzenet # 277
Alezredes
Üzenetek: 115
Én is maximálisan egyetértek a szigoritásokkal!! thumb Viszont én még most is azt mondom,amit itt már valaki felvetett,hogy a következő futamtól a szabadedzést hadjuk ki,s akkor lenne idő a gyors körök azonnali ellenőrzésére.

sortiefishDátum: Vasárnap, 2011-09-11, 13:33:09 | Üzenet # 278
Vezér-őrnagy
Teszek én is egy próbát, mert jó ötletek tartom az alap ötletet.

Péntekre és szombatra egy-egy időpontot adnék az időmérőre 50”.
30 perc szabadedzés és 20 perc időmérő. Vagy szombaton lenne két időmérő 1 délelőtt és a másik délután.
Mindenki eldönti, melyik időmérőn vesz részt, de csak az egyiken indulhat.
A VB-ék beosztják egymás közt majd, ellenőrzik és mindenki boldog.
Vasárnapi futam az időmérő szerinti rajtsorrend alapján.
A 3 VB-tagból kellene a két időpontra 1-1 ember, hogy meg lehessen ezt valósítani.

BandyDátum: Vasárnap, 2011-09-11, 16:37:10 | Üzenet # 279
Hadnagy
Üzenetek: 68
Sziasztok!

Sorti ötlet én is támogatom jobb lenne mondjuk szombaton időmérő vasárnap futom 1. futam 2.

sortiefishDátum: Vasárnap, 2011-09-11, 16:41:52 | Üzenet # 280
Vezér-őrnagy
Quote (Bandy)
Sorti ötlet én is támogatom jobb lenne mondjuk szombaton időmérő vasárnap futom 1. futam 2.

Ezt már mások is felvetették, de nem akartuk a szombatot és vasárnapot is lekötni meg nem is érne rá mindenki.
Ezt toldottam meg egy gondolattal, ha már ennyire foglalkoztat többeket is (időmérő = péntek, szombat).

bakosgabor57Dátum: Vasárnap, 2011-09-11, 16:45:54 | Üzenet # 281
Címvédő
Üzenetek: 125
Ha már egyszer ki lett mondva, hogy ne kössük le az előző napokat, minek foglalkoztok vele?

sortiefishDátum: Vasárnap, 2011-09-11, 19:33:09 | Üzenet # 282
Vezér-őrnagy
Quote (bakosgabor57)
Ha már egyszer ki lett mondva, hogy ne kössük le az előző napokat, minek foglalkoztok vele?

Csak egy ötlet volt (ebben a formában még nem hangzott el) arra gondoltam, hogy két napból általában egy nap mindenkinek belefér vagy akinek nem fér bele az jó eséllyel vasárnap sem ér majd rá. Elhangzottak ettől nagyobb blődségek is, de tény, hogy ez is furcsa volna. wink

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-12, 09:43:09 | Üzenet # 283
Ezredes
Üzenetek: 229
Nekem az lenne a felvetésem, hogy nem kellene kevesebb vezetési segédletet engedélyezni?
Én úgy gondolom, hogy:
- a kevésbé profi pedálok miatt az ABS szükséges (mivel a fék kevésbé adagolható), illetve ez által az elfékezésekből okozott nem szándékos károk száma is alacsonyabb szinten marad...
- az alacsony kipörgésgátló is elfogadható (rajtoláskor jól jön, egyébként engem csak lassított, de lehet, hogy vkinek segít vmennyit)
- a kormányzási segédlet igazából csak ront (nálam legalább is, konkrétan azt hittem elromlott a kormányom:))
- stabilitási segédlet: nem lesz ettől túlságosan jól vezethető az autó? Én nem kapcsoltam be eddig, de este mindenképpen kipróbálom Bakos Gábor észrevétele alapján... Ha tényleg (túl) sokat segít, akkor nem kellene inkább letiltani?

Én izgalmasabbnak tartom úgy a vezetést/versenyzést, ha kevesebb segédlet van, de úgy tűnik kénytelen leszek bekapcsolni, hogy versenyképesebb legyek... devil
Lehet, hogy a versenyzés is izgalmasabb lenne stabilitási segédlet nélkül, mivel apróbb hibázásokra nagyobb lenne az esély...

Ha hülye ötlet, vagy tévedek, akkor ne harapjátok le a fejem:)

dzsavermadarDátum: Hétfő, 2011-09-12, 09:53:00 | Üzenet # 284
Vezér-hadnagy
Quote (spdri)
Én izgalmasabbnak tartom úgy a vezetést/versenyzést, ha kevesebb segédlet van

Akkor ne kapcsold be. biggrin

Quote (spdri)
mivel apróbb hibázásokra nagyobb lenne az esély...

És erre mi szükség van? angry

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-12, 10:13:48 | Üzenet # 285
Ezredes
A szándéktól függ, mire mi szükség van smile

Ha jobbnak gondoljuk a sínautósabb viselkedést egy ilyen segédlet által, akkor persze, legyen.
Ha viszont úgy gondoljuk, hogy a vezetési technikára és setupolásra nagyobb hangsúly helyeződjön, akkor talán kevésbé.

Igazából mind1, csak egy felvetés volt smile

Kovi03Dátum: Hétfő, 2011-09-12, 10:46:00 | Üzenet # 286
Hadnagy
Üzenetek: 61
Én is támogatnám az ötletet, mivel én sem használok semmi segítséget, kuplungon kívül, és ezek után sem fogok soha.

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-09-12, 10:57:38 | Üzenet # 287
Generalisszimusz
Kovi03 & spdri, és a bill-esek meg kapják be jó mélyen mi biggrin ? Tudom, hogy csak ketten vagyunk Oxy-val bill-esek, de ne lehetelenítsetek már el minket ha lehet smile . Segítségek használat/nem használat éppen ezért van ON/OFF, ill. LOW ahol kell. Ha használod használod, ha nem nem. Senki nem kötelezz rá smile .

Régi nagyokosok mindíg azt mondták, hogy minnél több segítséget használsz, annál több időt vesztesz smile . Bill-hez kell pár segítség és kész. Én ABS LOW, SC LOW (ezt sem mindíg használom), TC LOW (bár ezt felülbírálással nyomom) és Automata kuplung. Ennyit használok.

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-12, 11:01:09 | Üzenet # 288
Ezredes
Az SC az steering vagy stability control?
Billentyűzettel a steering control számomra teljesen érthető, a stability control szükségességét meg nem ismerem e tekintetben, ez tény...

sortiefishDátum: Hétfő, 2011-09-12, 11:16:08 | Üzenet # 289
Vezér-őrnagy
A futamok rajtsorrend állítása miatt tennék 1 javaslatot.

Technikailag (gyakorlatilag) megoldható-e, hogy a fel vezetőkört ne a fényjelzés és a duda megszólalására kezdjük hanem mikor a szerver admin kényelmesen leellenőrizte a rajtsorrendet és a Chat-Stop mellett megadja a futam indításához szükséges jelet (ír a chatbe) akár dudálhatna is csak félő, hogy előfordulna, hogy valaki más "véletlenül" használná a dudát.

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-12, 11:18:37 | Üzenet # 290
Ezredes
Ha jól tudom, akkor ha bizonyos ideig nem indul el a felvezető kör, akkor annak letelte után automatikusan elindítja a versenyt lámpával...

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-09-12, 11:55:25 | Üzenet # 291
Generalisszimusz
sortiefish, tényleg le kellene már jönnöd a cuccról biggrin . Ennyire dedósak ne legyünk már légyszi cool . Annyi ideje csak van mindenkinek, hogy megjegyezze hanyadik helyre lőtte be magát, majd mikor feláll a rajtrácsra, akkor megnézi a kijelzőt jó helyen van-e. Ha nem jelzi a VB-knek (mindegyik kijezlző mutatja: alap, mapplugin és az rfdynhud is). Nekem a chat engedve van, szóval én látom és innentől tudok egy Restartot kérni.

Ha még ezt is mi VB-k nézegessük, akkor komolyan lassan fizetést fogok kérni biggrin .

Egyébként az a legegyszerübb módja, hogy mindenki oda kerüljön ahova kell, hogy valamelyik VB kézzel beírja a rajtlistát. Ha közben valami gond van (Teljes CHATSTOP van érvényben), akkor csak is annak kell jeleznie, aki rossz helyre került.

Ha kell, én ezt vállalom!

spdri: SC alatt a Stability Contorl-t értettem smile (kormányrásegítést csak a kislányok használnak haha )

sortiefishDátum: Hétfő, 2011-09-12, 12:00:32 | Üzenet # 292
Vezér-őrnagy
Nem tudtam, hogy nekem kell ellenőrizni a helyemet most már tudom. Rendben!

m4dm3nDátum: Hétfő, 2011-09-12, 12:09:15 | Üzenet # 293
Generalisszimusz
sortiefish, nem kell ellenőrizned, csak nem árt smile . Pár mp-je mindenkinek legyen, hogy rásasoljon a kijelzőre, hogy jó helyen van-e vagy sem smile .

Példa: (sortiefish gondókodik) 8.-nak kvalifikáltam magam 9.-ént indulok, akkor hahóóóó, hááá hogyan vagyon ez? Szólíccsak egy vébét oszt rakjon má' jó helyre, mer a böndüsk**vaistenitenekijemá' biggrin . Ha neked lesz ilyen, hogy nem onnan rajtolsz ahova kvaliztáé vagy beértél, akkor az lesz mert ÉN büntettelek meg. Mert drogozol haha . Drogosan meg nem vezetünk gépjárművet biggrin biggrin biggrin .

BéciDátum: Hétfő, 2011-09-12, 12:20:27 | Üzenet # 294
BikerBoy
m4dmen!!!
Hagyjad szegényt!!!
Ő más elveken él!!!:D

pl.:

"Minek iszol és vezetsz, mikor szívhatsz és repülhetsz!!!" biggrin XD biggrin

sortiefishDátum: Hétfő, 2011-09-12, 12:46:11 | Üzenet # 295
Vezér-őrnagy
Béci, m4dm3n,

Gyengébb idegzetűek és 18 év alattiak, ne nézzék meg a spoiler-t!!!

spdriDátum: Hétfő, 2011-09-12, 14:23:14 | Üzenet # 296
Ezredes
Quote (m4dm3n)
(kormányrásegítést csak a kislányok használnak haha )

(Stabilitáskontrolt pedig csak az öreglányok haha , de azért én is kipróbálom shy )

Az üzenetet módosította spdri - Hétfő, 2011-09-12, 14:24:38

spdriDátum: Szerda, 2011-09-14, 08:23:59 | Üzenet # 297
Ezredes
Tegnap kipróbáltam a stabilitás kontrollt. Ha ez gyorskörben még nem is hozott eredményt, futam közben bekapcsolva érzésem szerint stabilabban tudtam jobb köridőket menni, mint nélküle sikerült volna...
Azzal kiegészíteném még, hogy azért is kapcsoltam be, mert egy nem véglegesített új jellegű setupot próbálgattam, amivel nem volt kellően stabil az autó a futam előtt (SC nélkül), és futam alatt SC-vel stabilabb volt az autó...

Üdv

Az üzenetet módosította spdri - Szerda, 2011-09-14, 08:38:44

Ted-MosbyDátum: Kedd, 2011-09-20, 07:46:55 | Üzenet # 298
Vezér-hadnagy
akinek gondjai voltak a vasárnapi futam alatt, nézzen utána a telepített pluginok-nak, valószínű azért volt a kilépkedés
javasolnám azt is, hogy csak a 3.11 FINAL-t rakjátok fel, semmi mást és azután próba

bár nálam az 1.06-os plugin-nal simán megy és a 3.11-ben az ALT+TAB-al sem volt sohasem gondom, mindig vissza tudtam jönni

spdriDátum: Kedd, 2011-09-20, 11:35:52 | Üzenet # 299
Ezredes
Ted, a letölthető csomagban levő rfactor.exe-re nekem az Avira azt írja ki, hogy trójai vírust tartalmaz...

Ted-MosbyDátum: Kedd, 2011-09-20, 15:08:53 | Üzenet # 300
Vezér-hadnagy
spdri,

melyik csomag?

Keresés:

Copyright MyCorp © 2025
Az oldalt a uCoz rendszer működteti